Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fietscampagne met krijtgraffiti en boekenleggers bij Goese bieb

Fietscampagne met krijtgraffiti en boekenleggers bij Goese bieb

GOES - Bibliotheek Oosterschelde en de gemeente Goes vragen met krijt, graffiti en boekenleggers aandacht voor het fietsparkeren rondom de bibliotheek in Goes. 

Naast en tegenover de ingang van de bibliotheek staan regelmatig fietsen geparkeerd. ‘De straat is hier eigenlijk te smal voor’, aldus de gemeente Goes. ‘Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan als bestemmingsverkeer of hulpverleners langs de geparkeerde fietsen rijden. Aan beide uiteinden van de straat zijn voldoende fietsparkeerplaatsen waar bezoekers hun fiets kwijt kunnen.’ Om fietsers hierop te attenderen hebben de Goese wethouder Cees Pille (Binnenstad en Verkeer) en directeur Robin Bierens van Bibliotheek Oosterschelde vrijdagmorgen een gedeelte van de krijttekeningen gemaakt. Hiermee is de voorlichtingscampagne van start gegaan. ‘Op een ludieke manier verwijzen we hiermee naar de fietsparkeerplaatsen verderop. De krijtgraffiti blijft enkele weken zichtbaar.’ Bibliotheekmedewerkers hebben speciale boekenleggers gemaakt met dezelfde boodschap. Ze stoppen de boekenleggers in gereserveerde boeken en bezoekers kunnen ze ook meenemen. ‘Met deze actie vragen we om de fiets te parkeren op de daarvoor bestemde locaties in de omgeving. Zo houden we samen de binnenstad opgeruimd en veilig voor iedereen.’

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Lezing over ‘De Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni

GOES - Jan van der Male geeft een lezing over ‘de Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni om 19.30 uur in buurthuis De Pit in Goes-Zuid. 

5 uur geleden
Politieauto botst op zwanger hert

GOES - Een politiebus is vannacht op de A256 op een overstekend hert gereden. Het moederhert en twee babyhertjes overleefden de klap niet.

6 uur geleden
Gewonde bij ongeval in woonwinkel Goes aan de Marconistraat

GOES - In een winkel bij de woonboulevard in Goes is gisteravond iemand gewond geraakt toen hij bekneld was komen te zitten. Het slachtoffer raakte voor zover bekend niet ernstig gewond.

8 uur geleden
Automobilist ramt verkeersbord en rijdt van talud Nieuwdorp op Julianaweg

NIEUWDORP - Een automobilist is gisterochtend bij Nieuwdorp tegen een groot verkeersbord gereden om vervolgens van een talud te rijden en in de bosjes tot stilstand te komen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

9 uur geleden
Provinciale archieven Zeeland 1950-1991 nu raadpleegbaar

MIDDELBURG - Een groot aantal archieven is officieel overbracht naar het Zeeuws Archief en nu raadpleegbaar. Het gaat om provinciale archieven, waaronder het griffiearchief uit de periode 1950-1991. Woensdag 25 mei heeft tijdens een minisymposium de symbolische overdracht plaatsgevonden en is de waarde van deze archieven belicht.

11 uur geleden
Goese Sandra Konst brengt eerste roman uit

GOES - Na twee kinderboeken te hebben geschreven, heeft Sandra Konst met ‘Zoutman’ haar eerste roman afgeleverd. “Ik ben er heel trots op”, vertelt de geboren en getogen Goese.

1 dag geleden
Dorpskerk Heinkenszand blij met hulp gemeente bij subsidieaanvraag

HEINKENSZAND – De afgelopen jaren zijn in de Dorpskerk in Heinkenszand onder meer muren en de kerktoren gerestaureerd, extra vloeren aangebracht en het haantje op de nok van het dak – ook wel dakruiter genoemd - opnieuw verguld. Nu is er een nieuwe subsidie aangevraagd om de komende zes jaar verder onderhoud te plegen, want bijvoorbeeld het lood tussen de toren en het dak is aan vernieuwing toe. “Voor zulke klussen heb je een hoogwerker nodig en dan kost het algauw 20.000 euro, dus dat hakt erin”, vertelt Bas Quist, die al jaren betrokken is bij de Dorpskerk. “Gelukkig helpt de gemeente ons met de aanvraag voor de subsidie. Dat bespaart de kerk een hoop geld.”

1 dag geleden