Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fietscafé in wijkcentrum De Spinne in Goes

Fietscafé in wijkcentrum De Spinne in Goes

GOES – Zaterdagmiddag 2 juli houdt de Fietsersbond een fietscafé in wijkcentrum De Spinne in Goes. De deelnemers maken onder meer een fietsrondje door Goes om te bekijken wat er goed geregeld is en wat er beter kan.

De Fietsersbond timmert al vele jaren aan de weg in Zeeland. Actieve leden adviseren gemeenten en de provincie in projecten en (fiets)beleid en signaleren knelpunten. “Dan gaat het bijvoorbeeld om het verbeteren van een gevaarlijk kruispunt, de inrichting van fietspaden of het aandragen van oplossingen bij wegomleidingen of obstakels”, aldus de Fietsersbond, die ook petities over allerlei thema’s opzet. “Er is nog veel te doen en te verbeteren voor fietsers”, laat de bond weten. “We zoeken enthousiaste mensen die hier samen de schouders onder willen zetten.” De Fietsersbond zet zich in voor veilig en comfortabel fietsen en levert daarmee een bijdrage aan een leefbaar, gezond en actief Nederland en aan fietsgeluk voor iedereen. In de Bevelanden maakt de bond zich sterk voor onder meer veilige fietsroutes: wat mag er op het fietspad, prettig fietsen door de binnenstad, voldoende fietsparkeerplekken en comfortabele recreatieve fietsroutes. “Om dit te bereiken hebben we een krachtige Fietsersbond en meer handen in De Bevelanden nodig.”
Zaterdag kunnen belangstellenden gezellig kennismaken met de Fietsersbond en samen met andere fietsers meedenken over veilig en comfortabel fietsen in De Bevelanden. “Tijdens het fietscafé gaan we, onder het genot van een hapje en een drankje, samen creatief aan de slag met de genoemde thema’s en met onderwerpen die jij als inwoner en fietser belangrijk vindt. De resultaten uit deze bijeenkomst nemen we mee in een fietsvisie, waaraan je als je hiervoor belangstelling hebt verder kunt meewerken. Weet jij meer over de fietspaden in je omgeving? Wil je meedenken wat beter kan? Wil je meehelpen met het organiseren van fietscafés of andere activiteiten? Vind je het leuk om een website te beheren? Ken jij andere fietsers in de regio en vind je het leuk om samen leuke dingen te doen voor fietsers? Wil je wel iets doen, maar weet je nog niet wat? Dan zijn wij op zoek naar jou.” Neem contact op met Cobi Haartsen via [email protected].

Aanmelden

Het fietscafé zaterdag begint om 13.00 uur met de inloop en sluit om 17.15 uur af met napraten. “Voor de organisatie is het handig als je je aanmeldt. Stuur een mail naar [email protected] met daarin je naam, woonplaats, of je bij de fietstocht / het fietscafé bent of allebei én wat jij in jouw gemeente belangrijk vindt als het om fietsen gaat. Na aanmelding ontvang je een programma van de middag. Vergeet je fiets niet mee te nemen!”
Lees meer over het werk van de Fietsersbond op www.fietsersbond.nl.

Meer uit Beveland

Voor gezellig paasfeest pakt Heinkenszand weer uit met Paasfestival

HEINKENSZAND - Winkelcentrum Heinkenszand houdt zaterdag en maandag, tweede paasdag, de derde editie van het Paasfestival.

2 uur geleden
Zonnige en winderige opening seizoen Oosterscheldekreeft

KORTGENE - Het nieuwe seizoen voor de Oosterscheldekreeft is donderdag feestelijk geopend. Burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland en kreeftenkoningin Margot Dubelaar uit Kortgene namen de eerste gevangen Oosterscheldekreeft in ontvangst.

3 uur geleden
Handbal in de lift op de Bevelanden

HEINKENSZAND - De handbalsport begint weer op te bloeien in de Bevelandse gemeenten en dat smaakt naar meer voor handbalvereniging GSC in Heinkenszand. Bij de club begint dinsdag (2 april) een nieuw jeugdelftal.

17 uur geleden
Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

23 uur geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

1 dag geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

1 dag geleden
Jubilerend Ovezande gaat zondag voor spektakel met 'Fiets 'm d'r in'

OVEZANDE - Eerste Paasdag (zondag 31 maart) kan iedereen in Ovezande meedoen aan 'Fiets 'm d'r in'.

1 dag geleden