Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Femke Gerestein wint Vleeshal Kunstprijs 2023

Femke Gerestein wint Vleeshal Kunstprijs 2023

MIDDELBURG - Afgelopen zondag maakte gastcurator Martha Jager bekend dat zij de Vleeshal Kunstprijs 2023 aanFemke Gerestein toekent.

In de levensgrote tekeningen in grafiet, die Femke Gerestein (1982, Middelburg) van haar ‘vallende’ lichaam maakt, ontwaart de curator een diepe en donkere tederheid. Het werk bracht haar tot ontroeringen riep een van haar favoriete gedichten in herinnering: ‘I Am Vertical’ van Sylvia Plath. De val van het menselijke lichaam, en de beweging van een verticale naar een horizontale positie staan in het gedicht centraal. Volgens Martha Jager komen in het werk van Femke Gerestein ambacht, representatie, performance en documentatie op spannende wijze samen. De komende acht maanden gaan Femke en Martha een intensieve samenwerking aan die vertaald wordt naar een tentoonstelling in de Vleeshal. Deze tentoonstelling opent op 23 september 2023.

Over de Vleeshal Kunstprijs
Een keer in de vijf jaar reikt Vleeshal de Vleeshal Kunstprijs uit aan een veelbelovend kunstenaar uit Middelburg. Hiermee wil Vleeshal lokale kunstenaars ondersteunen in hun artistieke ontwikkeling. De uitgekozen kunstenaar wint niet alleen een solotentoonstelling in de Vleeshal, maar ook een nauwe samenwerking met een talentvolle, externe curator die door Vleeshal wordt uitgenodigd. Dat is deze keercurator en schrijver Martha Jager.

Over gastcurator Martha Jager
De praktijk van kunstenaar-curator Martha Jager (1986, NL) beweegt zich op het snijvlak van maken en cureren. Met het huiselijke domein als een plek voor de productie van kunst als overkoepelend onderwerp, richt haar werk zich op de politiek van stem, persoonlijke geschiedenissen en archiveren als een vorm van(re)presentatie. Vaak in samenwerking, neemt haar werk de vorm aan van performances, tentoonstellingen, publieke programma’s en publicaties.

Meer uit Middelburg

Recordaantal deelnemers Walcherse voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

MIDDELBURG - Maar liefst zesentwintig deelnemers doen dit jaar mee aan de Walcherse rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd, die dit jaar op 22 en 29 maart plaatsvinden in ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

8 uur geleden
Gratis Kinderkunstatelier in ZB Middelburg op 22 maart

MIDDELBURG - Doe tijdens de Kinderkunstweek mee aan het 30 minuten durende Kinderkunstatelier Golven. In dit tijdelijk grafisch atelier van Virusgrafiek in de ZB (speciaal voor de Kinderkunstweek ingericht) ga je aan de slag met verschillende druktechnieken rond het thema Golven: ‘Hoog, Hoger, Hoogst ‘.

1 dag geleden
SGP wil kleine kernenfonds

MIDDELBURG - De SGP in Zeeland maakt zich zorgen om het steeds meer verdwijnen van voorzieningen uit kleine kernen, zoals een buurtsuper, (hulp)postkantoor, ontmoetingscentrum, dorpshuis of een spreekuur voor medische zorg. Daarom pleit de fractie voor een KLEINE KERNENfonds om deze voorzieningen mede in stand te houden én hulp van professionals.  

1 dag geleden
Brassband Crescendo Oostkapelle bestaat 125 jaar

OOSTKAPELLE - Brassband Crescendo uit Oostkapelle bestaat in 2023 125 jaar. Voor de vereniging is dat natuurlijk een bijzondere reden om van de jaarlijkse uitvoering een muzikaal feestje te maken. 

1 dag geleden
39-jarige man uit gemeente Veere komt om bij ongeval Grijpskerke

GRIJPSKERKE - Op de Hondegemsweg bij Grijpskerke heeft maandagmiddag een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Hierbij zijn zowel een vrachtwagen als een personenauto in een sloot beland. Het slachtoffer is een 39-jarige man uit gemeente Veere. 

1 dag geleden
C&A sluit Middelburgse vestiging na bijna 45 jaar

MIDDELBURG - De Middelburgse vestiging van het kledingconcern C&A wordt gesloten in juli van dit jaar. Dat heeft het bedrijf vandaag bevestigd tegenover Omroep Zeeland. De winkel aan de Lange Delft heeft bijna 45 jaar bestaan. De zaak werd in augustus 1978 geopend.

2 dagen geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor verward persoon in woning Middelburg-Zuid

MIDDELBURG - De hulpdiensten proberen op dit moment in Middelburg-Zuid een verward persoon uit een woning te praten. Verschillende hulpdiensten zijn in groten getale ter plekke.

2 dagen geleden