Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feestelijke opening Sint Anthonius: ‘Samen kun je meer’

Feestelijke opening Sint Anthonius: ‘Samen kun je meer’

OUD-VOSSEMEER - Vanmorgen opende de locatie Sint Anthonius in Oud-Vossemeer, net als alle andere scholen op het eiland de deuren na de zomervakantie. Toch was het op Sint Anthonius anders dan andere jaren. Het was extra feestelijk met ballonnen en veel gasten: ouders, opa’s en oma’s, oud-leerlingen met hun ouders, Wethouder Frank Hommel, beleidsmedewerker Lenie van Dijke van de gemeente Tholen en bestuurder van de Lowys Porquinstichting,  Stéphane Cepero.

De afgelopen zes weken is er hard gewerkt aan de metamorfose van Sint Anthonius. In de eerste week van de vakantie werden de noodunits, waar de kinderopvang in gevestigd was, weggehaald en is de kinderopvang (0-4 jaar) verhuisd naar een lokaal in de school. “Op deze manier kan er nog beter gewerkt worden aan de doorgaande ontwikkeling van deze kinderen”, aldus het Léonie Jansen, directeur van de locatie. In de school zijn een aantal muren uitgebroken waardoor twee leerpleinen zijn ontstaan. Kleuters en peuters kunnen elkaar hier ontmoeten en samen spelen. Op het leerplein voor de bovenbouw kunnen kinderen uit groep 5-8  zelfstandig en in groepjes aan het werk. En na schooltijd gaat de BSO aan de slag op deze twee leerpleinen, we hebben plaats voor 32 kinderen!

“Het is ontzettend mooi geworden, maar nog belangrijker; we kunnen door met het onderwijs en de kinderopvang die we voor ogen hebben!”, aldus Léonie Jansen. “We kunnen kinderen laten ontdekken en onderzoeken en we kunnen kinderen veel meer eigenaarschap geven en laten samenwerken.  Kinderen hoeven niet meer de hele dag te zitten maar hebben de ruimte om bewegend te leren. De omgeving is prettig en huiselijk voor de BSO, kortom we zijn zeer tevreden met het resultaat.”

Feestelijke opening
Vanmorgen stonden alle juffen en meesters met bouwhelmen en gele hesjes op het schoolplein, want er moest nog (kunst)gras gemaaid worden, de laatste snoeiwerkzaamheden moesten nog gedaan worden en hier en daar werd nog een likje verf ‘bijgewerkt’. Bij aankomst bouwden de kinderen gezamenlijk een muurtje van oude stenen. Op de bouwstenen schreven zij een wens voor een mooi schooljaar. Daarna was het tijd om naar binnen te gaan. Daar stond de kinderchampagne klaar. “We hebben geproost op een mooi nieuw schooljaar.” De ouders en belangstellenden mochten de leerpleinen en het vernieuwde kinderopvanglokaal daarna bekijken.

Belangstellenden zijn ook nog van harte welkom om binnen te lopen op de inloopuren in de komende weken; 29 september tussen 8.30-9.30, 3 oktober tussen 10.30-11.30 en 4 oktober tussen 13.00-14.00 uur.

Meer uit Tholen

Van der Jagt scoort 50e doelpunt en helpt SC Stavenisse aan eerste punten

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 2 december allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 10.

49 minuten geleden
Storing bij Rabobank: Klanten zien '0 euro' op hun rekeningen

Door een landelijke storing kunnen klanten van de Rabobank problemen ondervinden bij betalen via Ideal. Ook op de app van de Rabobank zijn de problemen zichtbaar. Vele gebruikers kunnen momenteel niet zien wat voor saldo er op de rekeningen staat. 

3 uur geleden
Zorgboerderij uit Oud-Vossemeer zamelt met escaperoom geld in voor ALS

OUD-VOSSEMEER - In Oud-Vossemeer hebben ze iets bijzonders bedacht om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Zorgboerderij Praktijk Intzadel opent op zaterdag een escaperoom, waar je als groep 15 minuten de tijd krijgt om te ontsnappen. Het geld dat wordt opgehaald met deze escaperoom gaat volledig naar 3FM Serious Request.

5 uur geleden
Ruim 650 vogels en veel bezoekers bij tentoonstelling Vogelvreugd [FOTOALBUM]

SINT-ANNALAND - Vogelvereniging Vogelvreugd heeft op 24 en 25 november haar bijzondere tentoonstelling gehouden in de Wellevaete te Sint-Annaland. Bijna vijftig vogelliefhebbers uit Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland hadden gezamenlijk 651 vogels ingeschreven.

8 uur geleden
Automobilist ziet fietser over het hoofd op oversteekplaats Grindweg

THOLEN - Een fietser is maandagmiddag aangereden door een auto op de Grindweg. Het ongeval gebeurde op de oversteekplaats ter hoogte van het Terreplein. De fietser wilde oversteken en werd over het hoofd gezien door de automobilist, die vervolgens de persoon aanreed.

23 uur geleden
Stavoord6 sluit culinaire avond af met gulle opbrengst van 7290 euro

SINT-ANNALAND - Afgelopen vrijdagavond 1 december schitterde restaurant Buutengaets in Sint-Annaland als het toneel van een onvergetelijke culinaire avond, georganiseerd door Stichting Stavoord6. Het restaurant, tot de nok toe gevuld, bruiste van positieve energie en gezelligheid.

1 dag geleden
Gezellige en muzikale Sinterklaasconcert met Concordia [FOTOALBUM]

THOLEN - Afgelopen zaterdag verwelkomde Muziekvereniging Concordia Sinterklaas en zijn vrolijke pieten voor het jaarlijkse Sinterklaasconcert in hun eigen muziekgebouw. De zaal stond vol en jong en oud genoten van het gezellige en muzikale feest.

1 dag geleden