Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feestelijke opening Sint Anthonius: ‘Samen kun je meer’

Feestelijke opening Sint Anthonius: ‘Samen kun je meer’

OUD-VOSSEMEER - Vanmorgen opende de locatie Sint Anthonius in Oud-Vossemeer, net als alle andere scholen op het eiland de deuren na de zomervakantie. Toch was het op Sint Anthonius anders dan andere jaren. Het was extra feestelijk met ballonnen en veel gasten: ouders, opa’s en oma’s, oud-leerlingen met hun ouders, Wethouder Frank Hommel, beleidsmedewerker Lenie van Dijke van de gemeente Tholen en bestuurder van de Lowys Porquinstichting,  Stéphane Cepero.

De afgelopen zes weken is er hard gewerkt aan de metamorfose van Sint Anthonius. In de eerste week van de vakantie werden de noodunits, waar de kinderopvang in gevestigd was, weggehaald en is de kinderopvang (0-4 jaar) verhuisd naar een lokaal in de school. “Op deze manier kan er nog beter gewerkt worden aan de doorgaande ontwikkeling van deze kinderen”, aldus het Léonie Jansen, directeur van de locatie. In de school zijn een aantal muren uitgebroken waardoor twee leerpleinen zijn ontstaan. Kleuters en peuters kunnen elkaar hier ontmoeten en samen spelen. Op het leerplein voor de bovenbouw kunnen kinderen uit groep 5-8  zelfstandig en in groepjes aan het werk. En na schooltijd gaat de BSO aan de slag op deze twee leerpleinen, we hebben plaats voor 32 kinderen!

“Het is ontzettend mooi geworden, maar nog belangrijker; we kunnen door met het onderwijs en de kinderopvang die we voor ogen hebben!”, aldus Léonie Jansen. “We kunnen kinderen laten ontdekken en onderzoeken en we kunnen kinderen veel meer eigenaarschap geven en laten samenwerken.  Kinderen hoeven niet meer de hele dag te zitten maar hebben de ruimte om bewegend te leren. De omgeving is prettig en huiselijk voor de BSO, kortom we zijn zeer tevreden met het resultaat.”

Feestelijke opening
Vanmorgen stonden alle juffen en meesters met bouwhelmen en gele hesjes op het schoolplein, want er moest nog (kunst)gras gemaaid worden, de laatste snoeiwerkzaamheden moesten nog gedaan worden en hier en daar werd nog een likje verf ‘bijgewerkt’. Bij aankomst bouwden de kinderen gezamenlijk een muurtje van oude stenen. Op de bouwstenen schreven zij een wens voor een mooi schooljaar. Daarna was het tijd om naar binnen te gaan. Daar stond de kinderchampagne klaar. “We hebben geproost op een mooi nieuw schooljaar.” De ouders en belangstellenden mochten de leerpleinen en het vernieuwde kinderopvanglokaal daarna bekijken.

Belangstellenden zijn ook nog van harte welkom om binnen te lopen op de inloopuren in de komende weken; 29 september tussen 8.30-9.30, 3 oktober tussen 10.30-11.30 en 4 oktober tussen 13.00-14.00 uur.

Meer uit Tholen

Zo speelden de Thoolse clubs tijdens de laatste speelronde [SPEELRONDE 22]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 18 mei allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 22.

8 uur geleden
KNMI waarschuwt met code geel voor onweer en wateroverlast in Zeeland

ZEELAND - Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven vanwege onweersbuien en veel regen in een korte tijd, wat kan leiden tot wateroverlast. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 17.00 uur en eindigt pas middernacht. De buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

13 uur geleden
Pinksteren: Een vrije dag voor Nederlanders, maar waarom eigenlijk?

ZEELAND - Pinksteren, de feestdagen die jaarlijks door Nederlanders worden gevierd, brengen een extra vrije dag op maandag met zich mee. Voor velen betekent dit een heerlijk lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk? 

1 dag geleden
Let op: Inhaaldag voor afvalinzameling op Tweede Pinksterdag

THOLEN - Het afval en de grondstoffen van maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, worden pas op zaterdag 25 mei opgehaald. Bekijk de inhaaldata ook op de online afvalkalender van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) en in de ZRD-app.

2 dagen geleden
'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

2 dagen geleden
Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

3 dagen geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

3 dagen geleden