Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feestelijke opening ‘Anne gebouw’ University College Roosevelt

Feestelijke opening ‘Anne gebouw’ University College Roosevelt

MIDDELBURG - Op woensdag 3 november is het nieuwste gebouw van University College Roosevelt (UCR), genaamd Anne, officieel geopend door demissionair minister van Engelshoven. Na een videoboodschap van Anne Roosevelt, en speeches van minister van Engelshoven, prof. Bert van den Brink (Dean UCR) en prof. Frank van der Stappen (Head of Departments Science en Engineering) kregen genodigden een rondleiding door het gebouw van studenten uit verschillende vakgebieden.

Net zoals de andere panden van UCR (Franklin, Eleanor, Theodore, Elliott), is het gebouw vernoemd naar een lid van de Roosevelt familie, namelijk Anna Eleanor Roosevelt (roepnaam Anne). Anne is de kleindochter van Eleanor en Franklin Roosevelt, en maakt zich net als haar grootouders sterk voor de vrijheid van educatie en zelfontwikkeling.  Anne Roosevelt: “Het stemt mij hoopvol dat engineering binnen University College Roosevelt in het liberal arts and sciences programma wordt geweven; dat is helemaal de juiste benadering. En het blijft niet alleen bij een mooie filosofie. Het gebouw staat open voor de hele campus en plaatst engineering binnen het bredere universitaire programma. Ik ben vereerd dat het mijn naam draagt.”

Regio Deal
Het Engineering programma is mede mogelijk gemaakt met gelden uit de Regio Deal waarmee met bijdragen van Rijk, provincie en gemeente regionale vraagstukken in samenhang worden opgepakt.Demissionair minister Van Engelshoven: “Het gebouw Anne en de engineering major zijn prachtige aanwinsten, in de eerste plaats natuurlijk voor Zeeland. De nieuwe faciliteiten zullen ongetwijfeld nog meer talent uit binnen- en buitenland naar UCR trekken. Bovendien weet ik zeker dat we uiteindelijk in heel Nederland gaan profiteren van al het moois wat hier in Zeeland gebeurt. Ik ben trots dat we hier een bijdrage aan hebben geleverd met de Regio Deal Zeeland.”

Verfrissende opvattingen
Het gebouw, dat naast practicaruimten en laboratoria ook talloze studieplekken huisvest, wordt door studenten vanuit alle majors binnen UCR gebruikt. Prof. Frank van der Stappen, Head of Department Science en Engineering: “Engineering is een vakgebied dat niet alleen in theorie kan worden bestudeerd: het is cruciaal om engineering-ontwerpmethodieken en -principes in de praktijk toe te passen, op kleine schaal binnen reguliere cursussen, maar ook op grotere schaal en in een (interdisciplinair) team. Bovendien is er binnen de Liberal Arts and Science-setting van UCR ook voldoende gelegenheid voor studenten van andere majors om samen te werken en verschillende verfrissende opvattingen over hedendaagse uitdagingen te integreren.”

Over UCR
UCR verzorgt universitair bachelor onderwijs in Middelburg. Studenten kiezen uit circa 200 vakken een hun eigen onderwijsprogramma. Zo verkennen zij hun mogelijkheden en bereiden zij zich voor op hun vervolgopleiding in Nederland of vaak ook in het buitenland. De helft van de studenten komt uit het buitenland, de andere helft uit Nederland, waaronder ook een aantal Zeeuwse studenten. Naast de studierichtingen Science, Social Science en Arts & Humanities kunnen studenten vanaf september 2020 ook Engineering studeren aan UCR. In 2019 is een kleine groep pionierstudenten al gestart met een Engineering opleiding.

Meer uit Middelburg

BM van Houwelingen wint tender voor De Biezenweie in Serooskerke

DOMBURG - Het college B&W van gemeente Veere heeft bekendgemaakt dat BM van Houwelingen de winnaar is van de tender voor De Biezenweie in Serooskerke. Dit besluit markeert een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de woningbouw aan De Biezenweie.

12 uur geleden
De onfortuinlijke vlucht van bommenwerper 'The Drip'

VLISSINGEN/DOMBURG - De Amerikaanse bommenwerper waar archeologisch onderzoek naar wordt uitgevoerd voor de kust van Domburg stortte neer op 5 november 1943. Het door vijandelijk vuur geraakte vliegtuig was op de terugweg van een missie bij de Duitse stad Münster, ten noordoosten van het Ruhrgebied.

13 uur geleden
Dakbedekking waait los in van Kleffenslaan Middelburg

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg is maandagmiddag een deel van de dakbedekking losgekomen als gevolg van een harde windvlaag. De brandweer werd ingezet om de situatie weer veilig te maken.De windvlaag kreeg vat op het dak toen rond 13.45 uur een fikse bui over de stad trok. Brandweerlieden rukten vanaf de post Stromenweg uit en hebben de dakbedekking weer platgelegd. Een aannemer zal moeten worden ingeschakeld om de ontstane schade te herstellen. Bij het voorval raakte niemand gewond.In het verleden is de brandweer al veelvuldig ingezet nadat bij woningen in de betreffende wijk dakbedekkingen loslieten tijdens windstoten. Voor vandaag en morgen hebben de meteorologen van het KNMI code geel afgekondigd. Tot dinsdag 06.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

1 dag geleden
Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

3 dagen geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

3 dagen geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

3 dagen geleden
Gemeente Middelburg stelt grafrechten voor KNIL-militairen vrij tot en met 2050

MIDDELBURG - Het college van gemeente Middelburg heeft besloten de grafrechten voor KNIL-militairen vrij te stellen tot en met 2050. In 2021 was het 70 jaar geleden dat de eerste KNIL-militairen en hun gezinnen aankwamen in Nederland. In het kader hiervan zijn destijds aan de gemeente Middelburg de eerste vragen gesteld vanuit de Molukse wijkraad over hoe de gemeente omgaat met de graven van KNIL-militairen. Er zijn in 2023 en 2024 ambtelijk en bestuurlijk meerdere gesprekken geweest met de Molukse wijkraad over de invulling van een regeling om de grafrechten vrij te stellen. 

3 dagen geleden