Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feestelijke opening ‘Anne gebouw’ University College Roosevelt

Feestelijke opening ‘Anne gebouw’ University College Roosevelt

MIDDELBURG - Op woensdag 3 november is het nieuwste gebouw van University College Roosevelt (UCR), genaamd Anne, officieel geopend door demissionair minister van Engelshoven. Na een videoboodschap van Anne Roosevelt, en speeches van minister van Engelshoven, prof. Bert van den Brink (Dean UCR) en prof. Frank van der Stappen (Head of Departments Science en Engineering) kregen genodigden een rondleiding door het gebouw van studenten uit verschillende vakgebieden.

Net zoals de andere panden van UCR (Franklin, Eleanor, Theodore, Elliott), is het gebouw vernoemd naar een lid van de Roosevelt familie, namelijk Anna Eleanor Roosevelt (roepnaam Anne). Anne is de kleindochter van Eleanor en Franklin Roosevelt, en maakt zich net als haar grootouders sterk voor de vrijheid van educatie en zelfontwikkeling.  Anne Roosevelt: “Het stemt mij hoopvol dat engineering binnen University College Roosevelt in het liberal arts and sciences programma wordt geweven; dat is helemaal de juiste benadering. En het blijft niet alleen bij een mooie filosofie. Het gebouw staat open voor de hele campus en plaatst engineering binnen het bredere universitaire programma. Ik ben vereerd dat het mijn naam draagt.”

Regio Deal
Het Engineering programma is mede mogelijk gemaakt met gelden uit de Regio Deal waarmee met bijdragen van Rijk, provincie en gemeente regionale vraagstukken in samenhang worden opgepakt.Demissionair minister Van Engelshoven: “Het gebouw Anne en de engineering major zijn prachtige aanwinsten, in de eerste plaats natuurlijk voor Zeeland. De nieuwe faciliteiten zullen ongetwijfeld nog meer talent uit binnen- en buitenland naar UCR trekken. Bovendien weet ik zeker dat we uiteindelijk in heel Nederland gaan profiteren van al het moois wat hier in Zeeland gebeurt. Ik ben trots dat we hier een bijdrage aan hebben geleverd met de Regio Deal Zeeland.”

Verfrissende opvattingen
Het gebouw, dat naast practicaruimten en laboratoria ook talloze studieplekken huisvest, wordt door studenten vanuit alle majors binnen UCR gebruikt. Prof. Frank van der Stappen, Head of Department Science en Engineering: “Engineering is een vakgebied dat niet alleen in theorie kan worden bestudeerd: het is cruciaal om engineering-ontwerpmethodieken en -principes in de praktijk toe te passen, op kleine schaal binnen reguliere cursussen, maar ook op grotere schaal en in een (interdisciplinair) team. Bovendien is er binnen de Liberal Arts and Science-setting van UCR ook voldoende gelegenheid voor studenten van andere majors om samen te werken en verschillende verfrissende opvattingen over hedendaagse uitdagingen te integreren.”

Over UCR
UCR verzorgt universitair bachelor onderwijs in Middelburg. Studenten kiezen uit circa 200 vakken een hun eigen onderwijsprogramma. Zo verkennen zij hun mogelijkheden en bereiden zij zich voor op hun vervolgopleiding in Nederland of vaak ook in het buitenland. De helft van de studenten komt uit het buitenland, de andere helft uit Nederland, waaronder ook een aantal Zeeuwse studenten. Naast de studierichtingen Science, Social Science en Arts & Humanities kunnen studenten vanaf september 2020 ook Engineering studeren aan UCR. In 2019 is een kleine groep pionierstudenten al gestart met een Engineering opleiding.

Meer uit Middelburg

Voorzitter Keti Koti Zeeland Angelique Duijndam: 'Ik heb het verleden nodig om het heden te begrijpen'

MIDDELBURG -  Maandag 1 juli vond de Keti Koti herdenking plaats in Middelburg. Tijdens Keti Koti wordt de afschaffing van de slavernij herdacht en gevierd. Hoe kijkt Angelique Duijndam, voorzitter Keti Koti Zeeland, terug op de viering? 

12 uur geleden
Zondag 28 juli Parkconcert van Duo Deseo in het Stadspark Molenwater

MIDDELBURG - Zondag 28 juli weer een concert in het Molenwaterpark. Als Duo Deseo verleiden gitarist Maarten Vandenbemden en celliste Ann Van Hecke je met zomerse en zuidelijke klanken. Met Zuid-Amerikaanse, Spaanse en Catalaanse muziek van onder meer Astor Piazzolla, Federico Garcia Lorca, Isaac Albéniz, en Manukl De Falla. 

16 uur geleden
Woning aan Kuiperspoort 4 in Middelburg gesloten wegens drugs

MIDDELBURG - Op last van de (loco)burgemeester van de gemeente Middelburg is donderdag een woning aan Kuiperspoort 4 in Middelburg voor drie maanden afgesloten wegens drugsgerelateerde criminaliteit. 

19 uur geleden
Gemeente Veere adviseert: 'Zet je fiets dubbel op slot'

DOMBURG - De gemeente Veere neemt deel aan landelijke campagne 'Staat-E-lekker'. Die drukt fietsers op het hart hun fiets goed op slot te zetten. Het liefst met een tweede slot.

20 uur geleden
Kloostergangen in abdij Middelburg dicht na vallen steen

MIDDELBURG - De kloostergangen in het Middelburgse abdijcomplex zijn gesloten, omdat er een stuk natuursteen vanuit de gewelven naar beneden is gevallen. Dat meldt de provincie Zeeland.

1 dag geleden
Van Trekkertrek naar polowedstijd in Aagtekerke

AAGTEKERKE - Aan de Herenweg, waar een paar dagen eerder nog trekkers reden en werd gefeest in de feesttent, galopperen over een paar dagen paarden rond. En dan niet vanwege een typisch Zeeuws rondje ringrijden, maar om polowedstrijden te rijden. Vrijdag 26 tot en met zondag 28 juli wordt op het terrein de Polo Cup Domburg georganiseerd. Jeroen van de Lindeloof vertelt  hoe dit bijzondere evenement in Aagtekerke is beland. 

1 dag geleden
Gezellige marktdag in Westkapelle

WESTKAPELLE - Woensdag  31 juli zijn er tussen 11.00 en 17.00 uur allerlei activiteiten te doen in en rondom het Polderhuis. In de Zuidstraat ter hoogte van het Polderhuis is er Brocante, Vintage en Ouwe Sannie te koop. In de Polderhuistuin is er een Creatief van eigen bodem markt en worden heerlijke smouters en wafels gebakken.

1 dag geleden