Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feest in Hansweert: 20e editie Dweilbandfestival komt eraan

Feest in Hansweert: 20e editie Dweilbandfestival komt eraan

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 25 september staat de 20e editie in de startblokken.

Het festival trekt steevast veel bezoekers uit niet alleen Hansweert, maar ook uit allerlei omliggende plaatsen. De organisatie is in handen van de Hansweertse muziekvereniging Scheldegalm en haar dweilband Scheldedweilers. 

Corona gooide, net als bij veel andere festivals, in 2020 en 2021 roet in het eten en de edities van die jaren zijn dan ook met pijn in het hart geannuleerd. ‘Maar dit jaar staan alle seinen op groen’, laat de organisatie weten. Het festival begint om 9.30 uur. Dweilband Scheldedweilers verzorgt dan de muziek tijdens de eucharistieviering in de Rooms-katholieke kerk aan de Kerklaan met toepasselijke stukken. 

Na de lunch gaat het festival echt van start. Dit jaar zijn er optredens van 10 dweilorkesten uit Zeeland en Noord-Brabant die optreden tussen 13.00 en 17.30 uur. Te zien en te horen zijn: Kheb Wa’k Wou uit Goes, Hosternokke uit Wemeldinge, Leutbende Zomarstemme uit Roosendaal, Blaaskapel de Koenkelpot uit ‘s-Heerenhoek, Blaaskapel De Pikpot uit Kwadendamme, Simpelfonie feestorkest uit Etten-Leur, de Flessûh Trekkûrs uit Vlissingen, The Pink Panthers uit Goes, de Bareélen uit Hulst en de plaatselijke Scheldedweilers. Alle bands verzorgen 2 optredens op zowel het hoofdpodium buiten op het dorpsplein als binnen in, aan datzelfde plein gelegen, dorpshuis Kaj Munk. Het dorpsplein is één groot terras met diverse foodtrucks. De middag wordt om 17.30 uur afgesloten met een finale waaraan alle, nog aanwezige muzikanten deelnemen.

Meer uit Reimerswaal

30 Jarig jubileum Dijkrock Rilland

RILLAND - Dijkrock Rilland wordt dit jaar (eindelijk) voor de 30ste keer georganiseerd en wel op vrijdag 14 april en zaterdag 15 april.

14 uur geleden
Seizoen Oosterscheldekreeft geopend, veilig levert KNRM 32.000 euro op

KORTGENE/YERSEKE - Het nieuwe Oosterscheldekreeftseizoen is donderdag van start gegaan. Traditiegetrouw is daarbij de eerste kreeft geveild voor het goede doel. Dat levert de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) 32.000 euro op.

17 uur geleden
De Kromme Spaak in Kapelle na flinke uitbreiding heropend: 'We blijven inzetten op groei en innovatie'

KAPELLE – Dankzij een grote verbouwing is De Kromme Spaak in Kapelle weer klaar voor de toekomst. De rijwielhandel is met een oppervlakte van bijna duizend vierkante meter de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste fietsspecialisten in de regio. De Kromme Spaak is een echt familiebedrijf waar vakmanschap, kwaliteit, klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel staan.

1 dag geleden
Bulgaar krijgt 18 jaar cel voor doodslag Kees van Schaik (65) uit Rilland

RILLAND - Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeelt een 43-jarige man uit Bulgarije tot 18 jaar gevangenisstraf voor doodslag op de 65-jarige Kees van Schaik uit Rilland in 2017. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde eerder 17 jaar cel op. ‘Gelet op zijn leidende rol, zijn houding tijdens het proces en het feit dat hij in het buitenland eerder is veroordeeld, maakt de straf hoger’, laat het gerechtshof woensdag weten.

2 dagen geleden
Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

3 dagen geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

3 dagen geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

4 dagen geleden