Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feest bij Kop van het Dok

Feest bij Kop van het Dok

VLISSINGEN - Bestuurders van de gemeente Vlissingen en zorgorganisatie WVO Zorg vieren vrijdag de start van de verkoop van appartementen in het nieuwbouwproject Kop van het Dok in Vlissingen.

In het Scheldekwartier, in het verlengde van de voormalige scheepshelling en parkeergarage Scheldeplein, verrijzen 3 woontorens met een verschillend karakter en uitstraling. Ze worden 11 tot 17 verdiepingen hoog en komen op een woonlaag van 3 verdiepingen te staan. In deze torens - Dok I, Dok II en Dok III - komen in totaal 182 verschillende typen koop- en (sociale) huurappartementen.

Bouw

In het najaar hoopt de zorgorganisatie te beginnen met de bouw. Afhankelijk van de verkoop zijn de appartementen naar verwachting in 2022 klaar. Als eerste begint vrijdag de verkoop voor de appartementen in de middelste woontoren ‘Dok II’. Later volgen Dok I en Dok III.

Openbare ruimte

In de appartementen van Kop van het Dok kunnen de bewoners naar behoefte gebruik maken van de zorg van WVO Zorg.

De gemeente en zorgorganisatie werken samen aan het inrichten van de openbare ruimte en parkeervoorziening in het gebied. De bewoners kunnen een parkeerplaats huren in parkeergarage Scheldeplein, die met een vaste loopbrug bereikbaar zal zijn. In de garage worden hiervoor 2 dekken gereserveerd.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Met de M van M.... 2 weken geleden
Strand opspuiten mag niet vanwege stikstof,maar hoge torens bouwen mag wel? De hoogste toren moet nog komen. Lang leve het kustpact....goed om te zien dat onze overheden zich daar strikt niet aan houden

Meer uit Vlissingen

Hoe moet Vlissingen haar sociale taken uitvoeren?

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen vernieuwt haar beleid voor het sociaal domein. Hieronder vallen taken op het gebied van onder meer de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), Participatiewet en Jeugdwet. De gemeente kijkt naar een efficiëntere uitvoering, zodat de kosten beter binnen het budget voor deze taken blijven, legt wethouder Albert Vader uit. Inwoners kunnen hierover meedenken en de gemeente houdt donderdag (5 maart) en dinsdag 10 maart inloopbijeenkomsten over de vernieuwing.

9 uur geleden
Thoolse jeugd trapt lekker een balletje in de zaal

THOLEN - Fanatieke jonge Thoolse voetballers beleefden vrijdag een prima en sportieve vakantiedag dankzij het zaalvoetbaltoernooi van Let's Move Around. Tientallen jongeren tussen de tien en twintig jaar speelden de nodige wedstrijden in dorps- en gemeenschapscentrum De Meulvliet in Tholen. Het werd een sportieve middag waarin de Thoolse jeugd haar beste voetbalskills lieten zien en het bovenal ook nog eens erg gezellig was.

10 uur geleden
College wil Starterslening op Tholen behouden

THOLEN - De kans is aanwezig dat meer Thoolse starters gebruik kunnen gaan maken van de Starterslening. Het college van B&W gaat in maart de gemeenteraad vragen om een bedrag van 250.000 euro beschikbaar te stellen. Dit bedrag kan ingezet worden om het verschil tussen de koopsom van een koopwoning en het bedrag dat de starters maximaal kan lenen te overbruggen. Er zit weinig geld in het potje, maar de vraag blijkt groot.

13 uur geleden
Cees Pille doet een bakkie in Baarends

GOES - Wie wil kennismaken met de nieuwe wethouder Cees Pille is vrijdag 6 maart welkom in Café Baarends.

13 uur geleden
‘Mooie plannen ingediend voor sporthal’

KAPELLE - De gemeente Kapelle praat met twee partijen verder over de realisatie van het nieuwe sportcentrum aan de Vroonlandseweg in Kapelle.

15 uur geleden
'Rookmelders ook verplicht in bestaande woningen'

THOLEN - Minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken wil dat ook in bestaande woningen op elke verdieping een rookmelder aanwezig is. De verplichting geldt, sinds 2003, al voor nieuwbouwwoningen.

16 uur geleden
Man bedreigt vrouw met schroevendraaier in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft donderdag in Middelburg aan het begin van de avond een 65-jarige man uit die plaats aangehouden voor het bedreigen van een een 45-jarige vrouw met een schroevendraaier.

16 uur geleden