Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Utrecht optimistisch ondanks rode cijfers seizoen 2020-2021

FC Utrecht optimistisch ondanks rode cijfers seizoen 2020-2021

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft over het seizoen 2020-2021 een netto verlies geleden van 5,7 miljoen euro. Door de coronapandemie en de daaraan gekoppelde maatregelen daalden met name de inkomsten rond wedstrijden fors. Toch is financieel en operationeel directeur Edo Keuning optimistisch. "Er is in financieel opzicht zelfs beter gepresteerd dan begroot", aldus Keuning.

Het seizoen 2020-2021 was het eerste van de nieuwe groeifase op basis van het Groeiplan 2021-2025. FC Utrecht eindigde voor het zesde jaar op rij in de top 6 van de Eredivisie. Financieel verliep het jaar vanwege de coronapandemie minder voorspoedig: deels door de toeschouwersbeperkingen, maar ook door het teruglopen van de sponsoring- en reclameopbrengsten.

Keuning stelt dat er 'controle' is over de financiën in Galgenwaard. Door het verlies heeft FC Utrecht opnieuw een negatief eigen vermogen. Door nieuwe leningen aan te gaan, verbeterde de club toch de liquiditeitspositie. De komende jaren moet het eigen vermogen weer op peil worden gebracht.

Volgens Keuning kan Utrecht tevreden zijn met de cijfers "in de wetenschap dat er de komende jaren de nodige volgende stappen gezet moeten worden, op weg naar een duurzaam financieel stabiel FC Utrecht".

Meer uit Voetbal

Scorende Frimpong is met Bayer Leverkusen op weg naar landstitel

KEULEN (ANP) - Jeremie Frimpong heeft de landstitel voor het grijpen met Bayer Leverkusen. De 23-jarige Amsterdammer droeg met een treffer bij aan een uitzege op 1. FC Köln (0-2). De koploper profiteerde zo van het gelijkspel van Bayern München bij SC Freiburg (2-2). Leverkusen heeft nu een voorsprong van 10 punten op de recordkampioen van Duitsland.

21 minuten geleden
Til ziet PSV ruime voorsprong op Feyenoord niet meer weggeven

EINDHOVEN (ANP) - Guus Til ziet PSV de voorsprong van 10 punten op Feyenoord dit seizoen niet meer weggeven. "Dat zou slordig zijn, dat zie ik ons niet meer doen", aldus de middenvelder, die als invaller voor de belangrijke 2-2 zorgde. Bij die stand bleef het.

31 minuten geleden
Til maakt excuses richting Timber en noemt gedrag 'schandalig'

EINDHOVEN (ANP) - Guus Til maakte na afloop van de topper tussen PSV en Feyenoord (2-2) zijn excuses richting Quinten Timber. De middenvelder van PSV reageerde met veel ophef toen de Feyenoorder in de tweede helft naar de grond ging en naar zijn hoofd greep.

35 minuten geleden
Gelijkspel bij PSV voelt voor Feyenoorder Zerrouki als nederlaag

EINDHOVEN (ANP) - Feyenoorder Ramiz Zerrouki hield een slecht gevoel over aan de uitwedstrijd tegen PSV (2-2). "We kwamen hier om te winnen. We hebben veel energie in de wedstrijd gelegd en alles gegeven. We zijn teleurgesteld dat het niet is gelukt", aldus de middenvelder.

45 minuten geleden
Wieffer gaat zich met Feyenoord focussen op tweede plaats

EINDHOVEN (ANP) - Mats Wieffer baalde van het gelijkspel van Feyenoord bij PSV (2-2). "Het wordt nu wel heel lastig", doelde hij op de kansen van zijn Rotterdamse ploeg op prolongatie van de landstitel. "We moeten ons nu denk ik focussen op de tweede plaats. En als PSV nog veel punten gaat verspelen, dan zien we dat wel."

1 uur geleden
PSV kan na gelijkspel tegen Feyenoord aftellen richting landstitel

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan gaan aftellen naar de 25e landstitel uit de clubgeschiedenis. De Eindhovenaren speelden in eigen stadion gelijk tegen eerste achtervolger Feyenoord (2-2) en behouden zo 10 punten voorsprong.

1 uur geleden
Heerenveen houdt met zege op PEC Zwolle uitzicht op play-offs

HEERENVEEN (ANP) - Sc Heerenveen heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 2-0 gewonnen. De club uit Friesland is met die zege naar de negende plaats van de ranglijst geklommen en houdt zo uitzicht op een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal.

1 uur geleden