Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FatCat Photography exposeert in ‘t Gasthuis in Middelburg

FatCat Photography exposeert in ‘t Gasthuis in Middelburg

MIDDELBURG - Kevin Bezemer & Mandy van Sighem van FatCat Photography exposeren hun werk op de eerste en tweede verdieping van ‘t Gasthuis in Middelburg. De expositie kan, overdag, tot en met oktober 2021 gratis worden bezocht.

Het fotograferende stel legt uit: “we houden ontzettend van in stilte struinen door de bossen en over develden, tot je opeens een ritsel, een piepje, een kraakje hoort en stil blijft staan. Luisterend en observerend. Zit hier iets? Een vogel? Of misschien een woelmuisje? Was het een dier dat we hoorden? Voor ons is dit één van onze favoriete bezigheden. Soms hebben we na een ochtendje wandelen en fotograferen wel 600 of meer foto’s gemaakt! Er is zoveel te zien in Nederland; vogels, zoogdieren, insecten. Allemaal mooi en interessant genoeg voor ons om te fotograferen. Wat hier nou zo leuk aan is? Misschien wel dat je op voorhand geen idee hebt wat je tegengaat komen.”

Samen
“We kennen elkaar van onze stageperiode op een middelbare school. De één studeerde voor docente Frans, de ander voor docent Geschiedenis. Inmiddels is dit alweer 10 jaar geleden en hebben we onze passie voor natuur en fotograferen gecombineerd en doen we dit samen. We fotograferen voornamelijk in Nederland, maar als we naar het buitenland gaan, proberen we daar ook zoveel mogelijk moois vast te leggen. In deze expositie ziet u waar ons hart echt ligt wat betreft fotografie: dieren. We hopen dat u geniet van al het moois dat de natuur ons gelukkig nog steeds te bieden heeft. Met deze foto’s willen we graag het belang van natuurbehoud benadrukken.”

Meer informatie is te vinden op de website van FatCat Photography.

Meer uit Middelburg

Onderzoek naar haalbaarheid brede school en woningen voor Dauwendaele

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg en woningcorporatie Woongoed Middelburg onderzoeken of het haalbaar is om nieuwbouw van basisscholen en woningen in Dauwendaele te realiseren. 

7 uur geleden
Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

1 dag geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

1 dag geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

3 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

3 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

4 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

4 dagen geleden