Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Farmaceut J&J wint op Wall Street na nieuws over Leids vaccin

Farmaceut J&J wint op Wall Street na nieuws over Leids vaccin

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson (J&J) werd woensdag hoger gezet op de beurs in New York. Beleggers reageerden positief op nieuws dat de Amerikaanse toezichthouder FDA het coronavaccin van de Leidse farmaceut Janssen, een onderdeel van J&J, "veilig en effectief" heeft genoemd.

In de vroege handel op Wall Street noteerde de farmaceut circa 1 procent in de plus. Vrijdag brengt de FDA een advies uit over het toelaten van het middel. In tegenstelling tot de al goedgekeurde vaccins van Moderna en Pfizer/BioNTech kan het vaccin van Janssen op koelkasttemperatuur worden bewaard. De andere vaccins moeten erg koud blijven. Ook hoeft er met het Leidse middel maar één prik te worden gezet.

De belangrijkste Amerikaanse beursgraadmeters gingen juist iets omlaag. De financiële markten houden vooral de ontwikkelingen in het Congres in de gaten. Daar spreekt centralebankpresident Jerome Powell woensdag opnieuw. De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 31.477 punten. De breder samengestelde S&P 500 leverde 0,3 procent in op 3872 punten. Techbeurs Nasdaq begon de handelsdag 0,8 procent in de min op 13.359 punten.

Uber verliest na nieuws over rivaal

De Federal Reserve-baas verklaarde dinsdag al geen extreem hoge of langdurige inflatie te vrezen. Ook blijft de Fed miljarden in de economie pompen, waardoor de rente laag blijft. De vrees voor een sterke inflatie en oplopende marktrentes zorgden de afgelopen tijd nog voor nervositeit op de markten.

Verder verloor Uber bijna 3 procent na nieuws van rivaal Didi Chuxing. De Chinese taxi-app wil naar verluidt ook de West-Europese markt op. Facebook en Google-moeder Alphabet leverden rond de 1 procent in. Het wetsvoorstel dat Facebook en Google verplicht te betalen voor nieuws van Australische mediabedrijven, zal naar verwachting worden aangenomen, meldt persbureau Reuters. De Australische regeringspartij, de Liberale Partij, heeft geen meerderheid in het hogerhuis van het parlement, maar krijgt voor het wetsvoorstel steun van Labour.

Een grote stijger was er ook, in maker van elektrische auto's Fisker. Die Amerikaanse start-up gaat samen met het Taiwanese elektronica-assemblagebedrijf Foxconn een auto ontwikkelen. Die moet in 2023 op de markt komen. Dat werd op de beurs beloond met een koerswinst van ongeveer 16 procent.

Meer uit Financieel

Vervoerders kunnen nog zonder controle Verenigd Koninkrijk in

DEN HAAG (ANP) - Het overgrote deel van de vrachtwagens met bloemen, planten, vlees, vis en zuivel kan ook deze week gewoon nog zonder problemen naar het Verenigd Koninkrijk. Slechts enkele chauffeurs worden eruit gepikt voor een fysieke controle van hun lading, zeggen Nederlandse exporteurs en transporteurs. Dat zou sinds dinsdag wel verplicht zijn voor vrachtwagens met deze ladingen.

33 minuten geleden
Uber-rivaal Bolt haalt geld op voor voorbereiding beursgang

TALLINN (ANP/BLOOMBERG) - Uber-rivaal Bolt heeft 220 miljoen euro krediet veiliggesteld. Het geld moet het Estse mobiliteitsbedrijf helpen zich voor te bereiden op een beursgang. "De financiering biedt ons extra flexibiliteit, terwijl we eraan werken om ons bedrijf klaar te maken voor een beursintroductie", zei topman en oprichter Markus Villig.

49 minuten geleden
Busvervoerder Hermes zet studenten in als chauffeur om tekort

HILVERSUM (ANP) - Ov-bedrijf Hermes leidt studenten op tot buschauffeur om de personeelstekorten aan te pakken. Een wervingsactie in de regio Eindhoven heeft zestig student-chauffeurs opgeleverd, maakt het bedrijf vrijdag bekend.

54 minuten geleden
Google vraagt rechter om appwinkel niet te hard aan te pakken

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Google heeft de rechtbank in de Amerikaanse stad San Francisco gevraagd om geen ingrijpende veranderingen op te leggen aan de appwinkel Google Play. Een jury oordeelde eind vorig jaar dat het moederbedrijf van Google, Alphabet, een illegaal monopolie heeft met zijn appwinkel omdat appontwikkelaars gebruikers moeten laten betalen via het betaalsysteem van Google.

2 uur geleden
Inflatie in Turkije stijgt tot bijna 70 procent

ANKARA (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De kosten van het levensonderhoud in Turkije zijn in april verder gestegen, ondanks de pogingen van de centrale bank om de inflatie met renteverhogingen te bestrijden. De consumentenprijzen in het land stegen vorige maand met 69,8 procent, meldde het Turkse nationale statistiekbureau. De inflatie in Turkije, die tot de hoogste in de wereld behoort, bedroeg in maart al 68,5 procent.

2 uur geleden
ING verder omhoog in positieve AEX, Aperam zakt na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - ING behoorde vrijdag opnieuw tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. De bank won een dag eerder al ruim 6 procent na een goed ontvangen kwartaalbericht en werd nu 1,4 procent hoger gezet. Analisten van de Duitse investeringsbank Berenberg verhoogden het koersdoel voor het aandeel en bevestigden het koopadvies.

3 uur geleden
Advocaten in VS: Chinese TikTok beschermt beter tegen verslaving

OAKLAND (ANP/BLOOMBERG) - Videoplatform TikTok doet in thuisland China veel meer om verslaving onder kinderen tegen te gaan. Dat zeggen Amerikaanse advocaten die honderden rechtszaken tegen moederbedrijf ByteDance voorbereiden. Zij zien in de Chinese versie een verbetering voor de Amerikaanse en eisen meer informatie over dit verschil, staat in een aanklacht.

4 uur geleden