Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Farmaceut J&J wint op Wall Street na nieuws over Leids vaccin

Farmaceut J&J wint op Wall Street na nieuws over Leids vaccin

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson (J&J) werd woensdag hoger gezet op de beurs in New York. Beleggers reageerden positief op nieuws dat de Amerikaanse toezichthouder FDA het coronavaccin van de Leidse farmaceut Janssen, een onderdeel van J&J, "veilig en effectief" heeft genoemd.

In de vroege handel op Wall Street noteerde de farmaceut circa 1 procent in de plus. Vrijdag brengt de FDA een advies uit over het toelaten van het middel. In tegenstelling tot de al goedgekeurde vaccins van Moderna en Pfizer/BioNTech kan het vaccin van Janssen op koelkasttemperatuur worden bewaard. De andere vaccins moeten erg koud blijven. Ook hoeft er met het Leidse middel maar één prik te worden gezet.

De belangrijkste Amerikaanse beursgraadmeters gingen juist iets omlaag. De financiële markten houden vooral de ontwikkelingen in het Congres in de gaten. Daar spreekt centralebankpresident Jerome Powell woensdag opnieuw. De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 31.477 punten. De breder samengestelde S&P 500 leverde 0,3 procent in op 3872 punten. Techbeurs Nasdaq begon de handelsdag 0,8 procent in de min op 13.359 punten.

Uber verliest na nieuws over rivaal

De Federal Reserve-baas verklaarde dinsdag al geen extreem hoge of langdurige inflatie te vrezen. Ook blijft de Fed miljarden in de economie pompen, waardoor de rente laag blijft. De vrees voor een sterke inflatie en oplopende marktrentes zorgden de afgelopen tijd nog voor nervositeit op de markten.

Verder verloor Uber bijna 3 procent na nieuws van rivaal Didi Chuxing. De Chinese taxi-app wil naar verluidt ook de West-Europese markt op. Facebook en Google-moeder Alphabet leverden rond de 1 procent in. Het wetsvoorstel dat Facebook en Google verplicht te betalen voor nieuws van Australische mediabedrijven, zal naar verwachting worden aangenomen, meldt persbureau Reuters. De Australische regeringspartij, de Liberale Partij, heeft geen meerderheid in het hogerhuis van het parlement, maar krijgt voor het wetsvoorstel steun van Labour.

Een grote stijger was er ook, in maker van elektrische auto's Fisker. Die Amerikaanse start-up gaat samen met het Taiwanese elektronica-assemblagebedrijf Foxconn een auto ontwikkelen. Die moet in 2023 op de markt komen. Dat werd op de beurs beloond met een koerswinst van ongeveer 16 procent.

Meer uit Financieel

Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

1 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

2 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

20 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

21 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

23 uur geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden
Aantal sekswerkers in Duitsland blijft onder pre-coronaniveau

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het aantal geregistreerde sekswerkers in Duitsland neemt toe, maar blijft onder het niveau van voor de coronapandemie. Dat volgt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau heeft vrijgegeven.

1 dag geleden