Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fans van Oranje zonder al te veel problemen naar binnen in ArenA

Fans van Oranje zonder al te veel problemen naar binnen in ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De meeste toeschouwers van het eerste duel van het Nederlands elftal op het EK tegen Oekraïne hebben op tijd een plekje gevonden in de Johan Cruijff ArenA. Een kwartier voor de aftrap zitten bijna alle gelukkige eigenaren van een toegangsbewijs op hun stoeltje.

Vanwege de vele maatregelen rondom het coronavirus duurde het even om het stadion binnen te komen. Soms leidde dat tot wat ergernissen, zo was te zien bij de toegangspoorten. Noemenswaardige incidenten waren er niet, meldt een woordvoerster van de organisatie van speelstad Amsterdam.

In het stadion van Ajax zijn 16.000 toeschouwers welkom. Elke supporter moet bij het betreden van het stadion een negatieve coronatestuitslag overhandigen. Supporters konden die test gratis laten doen. Op sommige testlocaties liep de wachttijd zondag hoog op, op andere locaties (zoals bij de RAI) ging het vanwege meerdere teststraten wat soepeler. De fans hoeven zich maandag niet meer opnieuw te laten testen.

"Mensen werken goed mee. Als er dingen niet helemaal goed gaan, lossen we dat ter plekke op", meldt de woordvoerster. Daarbij gaat het vooralsnog om het scannen van de toegangskaarten of dat mensen hun negatieve coronatest willen laten zien maar dat niet kunnen doen omdat hun telefoon is uitgevallen.

In de Johan Cruijff ArenA zijn ook honderden supporters van Oekraïne aanwezig.

Meer uit Binnenland

Formateurs: twittergedrag benoemd, maar geen regels afgesproken

DEN HAAG (ANP) - Na opnieuw gedoe over een post van Geert Wilders op X, het vroegere Twitter, hebben de betrokkenen het er "met z'n allen kort over gehad" aan de formatietafel. Dat zeggen formateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf. Wilders haalde woensdag in een tweet hard uit naar VVD'er Eric van der Burg. De vier formerende partijen hebben hun zegje erover gedaan, maar er zijn geen afspraken gemaakt.

2 uur geleden
Onderzoek: blauwtongvirus mede verspreid door diertransport

WAGENINGEN (ANP) - Het blauwtongvirus, waaraan afgelopen najaar tienduizenden schapen doodgingen, is waarschijnlijk mede verspreid door het transport van dieren. Daardoor kon het virus zich ver verplaatsen, denken onderzoekers van de universiteit in Wageningen.

2 uur geleden
Kunstenaar Siwani maakt slavernijmonument Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Kunstenaar Buhlebezwe Siwani uit Zuid-Afrika mag een monument over de slavenhandel maken. Dat moet op het Lange Voorhout in het centrum van Den Haag worden geplaatst, niet ver van het Binnenhof. Volgens de gemeente moet het monument "een plek worden waar mensen naartoe willen gaan en zich getroost voelen door erkenning van het slavernijverleden".

2 uur geleden
Meer desinformatie verwacht door kunstmatige intelligentie

DEN HAAG (ANP) - Kiezers zullen door de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) veel vaker worden blootgesteld aan desinformatie, onjuiste berichten die bewust zijn gemaakt om mensen te beïnvloeden. Dat verwacht demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken). "We moeten ervan uitgaan dat de intensiteit van desinfo de komende periode heel erg gaat toenemen. We ain't seen nothing yet. Dat zal ons op een heel andere schaal druk houden", zei hij in een debat met de Tweede Kamer.

4 uur geleden
Asielschip tussenoplossing voor vaste opvangplekken 's-Gravendeel

'S-GRAVENDEEL (ANP) - In het Zuid-Hollandse 's-Gravendeel komt vanaf halverwege mei een schip te liggen om 180 asielzoekers op te vangen. De boot ligt daar tot het einde van het jaar in de haven, dicht bij een asielzoekerscentrum, meldt de verantwoordelijke gemeente Hoeksche Waard. Uiteindelijk is het idee dat de mensen vanaf de boot terechtkunnen in het azc.

4 uur geleden
Burgemeester Eindhoven moet uitleg geven aan privacywaakhond

DEN HAAG (ANP) - De gemeente Eindhoven heeft nog niet genoeg gedaan om haar privacyproblemen op te lossen, vindt de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Die wil daarom dat burgemeester Jeroen Dijsselbloem uitleg geeft. Hij moet in april, mei of juni langskomen op het kantoor van de waakhond in Den Haag.

5 uur geleden
Buitenlandse Zaken staat in Marokko vastgehouden influencer bij

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken staat de Nederlands-Marokkaanse Armani L'Goumani bij, die volgens verscheidene media vastzit in Marokko. Dat laat een woordvoerder van het ministerie weten aan het ANP. Volgens de regionale omroep Rijnmond, die contact heeft gehad met de influencer, wordt ze vastgehouden nadat ze had meegedaan aan een Marokkaanse blinddatingshow op YouTube.

6 uur geleden