Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fanatieke spelers bij zaalvoetbaltoernooi

Fanatieke spelers bij zaalvoetbaltoernooi

THOLEN - Zes teams van steeds vijf spelers gingen vrijdagochtend de strijd aan met elkaar tijdens het zaalvoetbaltoernooi van de gemeente Tholen. Het was voor Jeugd- en Jongerenwerk Tholen de vierde keer dat ze dit toernooi organiseerde tijdens de voorjaarsvakantie. "En het loopt wel goed", stelt jongerenwerker Naomi van Mierlo. "Ze zijn fanatiek en er wordt lekker geschreeuwd."

En geschreeuwd wordt er zeker. Boaz, speel de bal! Niels, naar voren! Kom op jongens, rennen! Nee, snel terugkomen! zijn een paar van de kreten die je voorbij hoort komen als je even gaat kijken bij de jongen tussen de 10 en 12 jaar die van 09.00 tot 12.00 uur tegen elkaar spelen. En als er gescoord wordt? Dan klinkt een luide vreugdekreet door de zaal van Sport- en gemeenschapscentrum De Meulvliet.

Leeftijden

"We hadden ruimte voor steeds acht teams, maar in deze leeftijdscategorie hebben zes teams zich aangemeld", vertelt Naomi. "Vorig jaar moesten we het zaalvoetbaltoernooi verzetten en dat resulteerde in minder teams; het jaar daarvoor hadden we juist wat meer teams, dus zes is redelijk gemiddeld", legt ze uit. Later op de dag speelden ook nog de leeftijden 12 tot en met 15 jaar tegen elkaar en 15 tot en met 20 jaar. "Bij de middelste leeftijdscategorie spelen vier teams mee, dat is een beetje jammer. Maar bij de groep van 15 tot en met 20 jaar doen er weer zes teams mee." Volgens Van Mierlo was het voorheen juist rustiger bij deze leeftijdscategorie. "Maar er zijn een aantal teams die al een aantal jaar meespelen en die zijn nu oud genoeg voor de oudste leeftijdscategorie."

Teams

De teams bestaan allemaal uit andere samenstellingen. Sommige teams komen voort uit al bestaande voetbalteams, andere teams bestaan gewoon uit vrienden of klasgenoten. "We zien dezelfde teams terugkomen, maar ook een hoop nieuwe teams. Het zijn vooral vrienden die gewoon lekker met elkaar willen voetballen. De teams komen dan ook van heel het eiland." Volgens Van Mierlo is er dan ook altijd voldoende animo voor het zaalvoetbaltoernooi. "We hebben dit vier jaar geleden om twee redenen opgestart. Ten eerste om een leuke activiteit aan te bieden voor jongeren tijdens de vakantie en de andere reden is dat we merkten dat er jongeren zijn die niet bij een vereniging zitten, maar die wel graag meedoen aan zo'n toernooi. Er wordt wel een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd door de voetbalverenigingen, maar daar mag je alleen aan meedoen als je lid bent. Hier mag iedereen aan meedoen."

Gewonden

De scheidsrechter blaast op z'n fluitje. Een gewonde in het spel. "Gelukkig hebben we nog nooit een ernstig gewonde gehad, maar soms valt er wel eens iemand en dat kan natuurlijk best pijn doen." Gelukkig lijkt het deze keer mee te vallen. "Hij heeft een bal op z'n enkel, maar dat komt vanzelf goed. Gewoon even niet meer voetballen."

UITSLAG:

10-12 jaar
1) The Barca Boys
2) Yakkaka
3) de Fifa19'rs
4) Smikkelkoekjes
5) Tholense Boys JO11-1
6) The Big Boys

12-15
1) Puntje Puntje Puntje
2) Team 1
3) 3Robi Spow
4) Girlpower

15-20
1) Team Atje
2) Stavenisse
3) FC Baco
4) Straatvoetballers
5) De kelderklassers
6) De Pintenhappers

Meer uit Tholen

Traumahelikopter en meerdere hulpdiensten ingezet bij ongeluk in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Een persoon is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Vierde Dijk in Sint-Maartensdijk. De auto waarin het slachtoffer reed was door onbekende reden van de weg geraakt en in een sloot tot stilstand gekomen. Naast politie, ambulance en brandweer werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

2 uur geleden
ANWB stelt hitteprotocol in werking: 'Asfalt wordt meer dan 50 graden'

Het kwik komt vandaag boven de 30 graden uit. Dit heeft impact op weggebruikers. Daarom zet de ANWB vanaf 10:00 uur het hitteprotocol in voor alle provincies met uitzondering van Noord-Holland. 

4 uur geleden
Impact van grote storing valt mee in de regio, Bravis heeft geen problemen

Een grote computerstoring zorgt vrijdag wereldwijd voor problemen. De storing is ontstaan door een fout in de software van cybersecuritybedrijf Crowdstrike. Onder andere enkele ziekenhuizen en luchthavens kampen met grote problemen. Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom is niet getroffen door de storing. "In onze regio is een relatief klein aantal storingen bekend", laat de veiligheidsregio Midden-West-Brabant weten.

22 uur geleden
Luchthavens en bedrijven plat door wereldwijde Windows-storing

BRABANT - Een fout in een automatische update van de antivirus-software van Crowdstrike veroorzaakt wereldwijd ernstige computerproblemen, waardoor Windows systemen vastlopen en niet opstarten. Bedrijven en organisaties, waaronder luchtvaartmaatschappijen en McDonald's, ondervinden grote hinder terwijl Crowdstrike aan een oplossing werkt.

1 dag geleden
Streekmuseum de Meestoof zoekt vrijwilligers

SINT-ANNALAND - Het Streekmuseum de Meestoof is in 1973 opgericht en wordt volledig door vrijwilligers gerund. "Ons museum heeft vanaf de oprichting een gestage groei doorgemaakt en is nu naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor diverse functies", laat het museum weten.

1 dag geleden
Bouw St. Anna Harbour Resort officieel van start: 'Gaan als warme broodjes!'

SINT-ANNALAND - Het St. Anna Harbour Resort in Sint-Annaland groeit in rap tempo. Alexander Snoodijk, de gedreven ontwikkelaar achter dit ambitieuze project, heeft na de vlotte verkoop van de eerste zeventien appartementen in 'OostDock', ook vaart gezet achter de verkoop van zeventien appartementen in 'WestDock'. De bouw van de appartementen van 'Westdock' zijn donderdagmiddag van start gegaan. 

1 dag geleden
Havendag Stavenisse is in aantocht

STAVENISSE - Op 20 juli vindt de Havendag Stavenisse plaats. Die dag is er onder andere een braderie, een havenfeest met live muziek en zijn er activiteiten voor kinderen. Het belooft een gezellige en tropisch warme dag te worden.

2 dagen geleden