Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Familiebedrijf Wilthagen komt met unieke producten

Familiebedrijf Wilthagen komt met unieke producten

Frank Wilthagen is bijna een beroemdheid op Tholen, zoals zijn familiebedrijf in ambachtelijke vleesproducten dat ook is. Al 45 jaar staat het bedrijf als een huis. De bedrijfsvoering kabbelt echter niet al decennia lang voort, want bij Wilthagen BV staat men niet stil.

"Innovatie is van levensbelang voor ons bedrijf", zegt directeur Frank Wilthagen. "We zien dat er rondom het houden van dieren voor vlees steeds meer tegenstand wordt georganiseerd. Ik noem even CO2, stikstof en de stankdiscussie. Hierdoor moesten we als vleesbedrijf omschakelen naar een ander verdienmodel. De laatste jaren hebben we veel tijd, energie en geld geïnvesteerd in het produceren van kroepoekproducten. In het verlengde hiervan zijn we momenteel bezig om groente hierin te verwerken", zo legt hij uit. "Eerder kwamen we al met zeewier-kroepoek. We zijn namelijk altijd op naar producten die passen bij onze klanten", aldus Wilthagen. "Frank runt het familiebedrijf samen met zijn broer Marcel. "Wij zijn echte doeners, gaan graag een uitdaging aan. Wel overdacht, eerst sparen en dan pas uitgeven. Zo zijn we ook opgevoed en dat zie je ook terug in onze bedrijfsvoering. Wilthagen BV is dan ook een kleine, maar flexibele en innovatieve speler in de markt." De toekomst van het bedrijf lijkt veiliggesteld. In 2018 is ook de derde generatie Wilthagen toegetreden tot het bedrijf. De tweede en derde generatie gaan samen aan de slag met nieuwe keuzes. 

Meer uit Tholen

Tholen mag woonwagenkamp langer handhaven met camera's, oordeelt de rechter

THOLEN - De gemeente Tholen mag langer cameratoezicht handhaven op het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk. Dat is besloten door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Twee huurders op het kamp vermoeden dat de camera's worden ingezet voor politieonderzoek en willen dat ze worden weggehaald.

9 uur geleden
Aangepaste tekst artikel 1 van de grondwet nu ook in het stadhuis

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers en wethouder Corniel van Leeuwen hebben op donderdagavond een nieuwe plaquette onthuld in het stadhuis. Op de plaquette staat de aangepaste tekst van artikel 1 van de Grondwet. Vanaf dit jaar zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. 

13 uur geleden
Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

1 dag geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

1 dag geleden
Vijfhuize (46) is de beste Zeeuwse amateurscheids: 'Ik fluit graag derby's'

THOLEN - Frans Vijfhuize (46) uit Tholen begon zijn voetbalcarrière als jonge rechtsback bij de Tholense Boys. 'Fransje zijlijn', was zijn bijnaam als voetballer. Nu, ruim dertig jaar later, mag hij zich een jaar lang de beste amateurscheidsrechter van Zeeland noemen. “Ik fluit graag derby's. Daar loop ik niet zomaar van weg."

1 dag geleden
Zo'n 300 bomen en 40.000 struiken gaan deze weken de Thoolse grond in

THOLEN - De gemeente Tholen zet de komende weken groots in op vergroening. Ongeveer 300 bomen en 40.000 struiken en vaste planten zullen op diverse locaties in verschillende kernen worden geplant. De eerste stap is vorige week gezet bij de Binnenkamer in Tholen.

1 dag geleden
'Woningbrand' aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

2 dagen geleden