Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Familiebedrijf MEGAbed bestaat 30 jaar

Familiebedrijf MEGAbed bestaat 30 jaar

OOST-SOUBURG -Grondlegger Chris Hanraads begon in 1991 voor zichzelf. Zijn destijds 5-jarige zoon Ralph was direct gefascineerd door alles wat maar met ‘de zaak’ te maken had. Zijn fascinatie bleek een blijvertje en sinds 2013 staat Ralph samen met zijn vader als mede-eigenaar aan het roer van familiebedrijf MEGABed.

Ralph Hanraads (35) wist al jong waar zijn hart lag. Vanaf het prille begin wilde hij stofzuigen en leren om bedden in elkaar te zetten. Daarna ging hij jaren met de jongens van de bezorging mee naar klanten. Zijn diploma Bedrijfsadministratie kwam van pas, maar niet om er hele dagen mee bezig te zijn. ‘En dat komt goed uit” vult Chris (63) aan. “Want in een familiebedrijf regel je gewoon met elkaar wat er gebeuren moet. Alles wat met cijfers, contracten en accountants te maken heeft is bij Ralph in goede handen. “Vertegenwoordigers kennen Ralph al van jongs af aan. “Mijn leeftijd is van begin af aan geen issue geweest. Iedereen weet dat ik er letterlijk ingegroeid ben.”

Vader en zoon Hanraads zijn erop gebrand om zich te blijven onderscheiden als familiebedrijf. Chris: “Wij leggen heel bewust geen chique - drempelverhogende - vloerbedekking in de zaak, maar creëren tijd en aandacht voor elke klant die over de drempel stapt en geven eerlijk advies. En die formule werkt. Ik zie klanten die voor de derde keer matrassen komen kopen. Een mooier compliment bestaat niet.”
Ralph vult aan: “Ook als we iets niet hebben zéggen we dat gewoon. Kort geleden kwam een klant binnen voor een topdek. De eerste vraag die we dan stellen is “hoe oud is het matras eronder?” Want op een slecht matras gaat zelfs een kwaliteitstopdek de vervorming van het oude matras kopiëren. Dat is dan weggegooid geld. In dat geval verkopen we geen topper aan de klant en leggen uit waarom. Dat wordt zeer gewaardeerd. We verkopen graag wat de klant nodig heeft.”

Met twee vestigingen dichtbij de snelweg en gratis parkeergelegenheid voor de deur bestrijkt MEGAbed een afzetmarkt in heel Zeeland. Vanaf Rilland tot Domburg en van de Oosterschelde tot de Westerschelde.
Naast de twee winkels verzorgt het bedrijf vanuit hun groothandel de Bedlinegroup ook leveranties van bedden en bed-textiel aan hotelrecreatie, B&B’s en vakantieparken, scheepvaart en studentenhuizen.

MEGAbed vestiging Oost-Souburg
Paspoortstraat 23
4388 BG Oost-Souburg
0118 - 463790
www.megabed.nl
[email protected]

Meer uit Beveland

Rubriek Goes Gezien: Een streep als ruïne?

Je wandelt door het mooie Goes, je kijkt goed om je heen en ineens komt er een fors vraagteken uit de lucht vallen. Mijn kleindochters overkomt het regelmatig en ze hebben met opa afgesproken dat ze die goudgeelkleurige vraagtekens zo af en toe in deze rubriek met u delen. Zodat opa 't netjes kan uitleggen. Hopelijk. We zijn op de Grote Kade en zien een driekleurige streep in het wegdek. Het gaat hier om zogeheten conceptuele kunst: het draait om het idee, het activeert het brein. Je 'mag' deze kunst natuurlijk leuk, mooi of intrigerend vinden. Of juist niet. Het intrigeert me en functioneert bovendien als hulpje voor m'n wankel richtinggevoel. Jammer dus dat het hier slechts gaat om restjes. Want het gehele concept was af in 2000: het centrum van Goes was door kleurige lijnen in het plaveisel verdeeld in acht taartpunten. Het heette 'Gronden', een titel waar je ook allerlei conceptuele kanten mee op kan. Het was uniek; alleen Goes had zoiets.Het idee is gebaseerd op de denkbeeldige lijnen (leylijnen) die prehistorische en/of heilige plaatsen met elkaar verbinden. Het Goese kunstenaarsplatform Trechter 5 (1991-2003) wilde die denkbeeldige lijnen wel 's zichtbaar maken. De heilige plaats werd de Grote of Maria Magdalenakerk, waarvandaan acht evenwijdige lijnen vertrekken tot aan de (gedempte) vesten. Subsidie werd ontvangen, een diamantzaag maakte de sleuven en bakstenen werden volgens een kleurensysteem vastgelijmd. Het waren kaarsrechte lijnen; als er wat in de weg stond, mocht dat blijven staan en ging de lijn erna gewoon weer strak verder.Het Masterplan Binnenstad - nieuwe, uniformere straatbekleding - zette vanaf 2004 een dikke streep door het lijnenpatroon. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de lijnen door noppen zichtbaar zouden blijven, maar daar was uiteindelijk geen geld meer voor. Het gaat dus om resten van vergane kunst, misschien wel te vergelijken met ruïnes in Griekenland. Maar dan anders. Er liggen nog twaalf streepstukken, zo'n honderdveertig meter: Oostwal, Westwal/achter 't Beest, Groene Weidje, Smallegangesbuurt en Grote Kade.Zullen we die resten koesteren? Is het antwoord een rechtlijnig 'ja', dan mag er ter plekke wel wat uitgelegd worden, want er heersen zomaar misverstanden en onbegrip. Het is best een ingewikkeld verhaal, en ik heb hier nog veel informatie weggelaten. M'n Goese kleindochters krijg ik het eerlijk gezegd niet soepel uitgelegd. Maar... ze vinden het nu wél leuk, die strepen hier en daar.Tekst en foto: Arend van der Wel

14 uur geleden
Noëlla is klantadviseur: 'Belangrijk dat je je kunt inleven in cliënt'

GOES - Bellen, bellen, bellen. Dat is het hoofdingrediënt van een werkdag van Noëlla (26). Sinds drieënhalf jaar is ze klantadviseur bij UWV in Goes. Zodra ze klaarzit met haar laptop en headset is ze voorbereid op de meest uiteenlopende vragen. Die variatie in haar werk spreekt Noëlla aan. "Het is fijn om cliënten goed te kunnen helpen of te kunnen geruststellen", vertelt Noëlla. "Daardoor ga ik aan het einde van de dag met een voldaan gevoel naar huis."

21 uur geleden
Bevelanders verduurzaamt stap voor stap

KAMPERLAND - Al ruim tachtig jaar zit V.V. Bevelanders in Kamperland. De vereniging begon in 1943, onder een andere naam, op een veldje buiten het dorp en sinds 1981 zitten ze op hun huidige locatie in het dorp. Een plek die is geworden tot een ontmoetingsplek, een sociale rol waar de vereniging veel waarde aan hecht. 

1 dag geleden
Alle emoties komen voorbij in theatershow over 700 jaar Ovezande

OVEZANDE - Het publiek van theatervoorstelling 'O Fezante' weet vrijdag 1 en zaterdag 2 maart niet wat het meemaakt, beloven Jeroen Derks en Ad Schenk. Ter ere van het jubileumjaar 700 jaar Ovezande vroegen zij 'meesterverteller' Kees Posthumus een theaterstuk over de geschiedenis van het dorp te schrijven en daarbij heeft Posthumus zichzelf volgens de twee overtroffen. In zo'n vijf kwartier krijgen de toeschouwers in de rooms-katholieke kerk een meeslepende show voorgeschoteld waarin alle emoties langskomen. "Van grof geweld tot intieme traan", stelt regisseur, producent én acteur Jeroen Derks.

1 dag geleden
John Coffey, Merol en My Baby toegevoegd aan line-up Klomppop

OVEZANDE - Klomppop heeft een flinke portie namen toegevoegd aan het affiche voor de editie van 2024. En er zit een aantal grote namen tussen. John Coffey is geboekt als headliner voor de vrijdag, Merol en My Baby zijn blikvangers op zaterdag, naast de al eerder bekendgemaakte Dio en Roxy Dekker. De 42e editie van Klomppop vindt plaats van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei 2024 op sportpark De Fazant in Ovezande.

1 dag geleden
Ontwerp gepresenteerd voor urban sportpark op Het Schenge in Goes

GOES - De gemeente Goes realiseert op Sportpark Het Schenge in Goes een urban sportpark, voor allerlei straatsporten. Dinsdag is het ontwerp voor de laatste twee onderdelen, een skatebaan en pumptrack, gepresenteerd. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de kosten, hoopt Goes het sportpark eind september klaar te hebben.  

1 dag geleden
Opening 13e Kinderkunstweek "Van letter tot handtekening" live te volgen

GOES - Op 6 maart wordt de 13e Kinderkunstweek met het thema "Van letter tot handtekening, de taal van de kunst" feestelijk geopend in de ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Kunstenaar Boris Tellegen aka DELTA is te gast. Dit jaar kunnen ook alle Zeeuwse scholen en bso's virtueel aansluiten, want de opening is voor het eerst via een livestream te volgen.

1 dag geleden