Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Familie Krist is gek van Lego

Familie Krist is gek van Lego

VLISSINGEN - De familie Krist uit Vlissingen mist geen aflevering van Lego Masters. Vader Mario, moeder Vivian en dochter Linsy zijn dol op Lego en dat is te zien in hun huis. In vitrines staan hun lievelingsmodellen, het beroemde portret dat Andy Warhol maakte van filmdiva Marilyn Monroe prijkt aan de muur; uitgevoerd in Legoblokjes uiteraard. “Door Lego Masters gaan mensen weer zelf bouwen”, weet Mario. “En dat is leuk, minder voorgekauwd en terug bij de eigen creativiteit”. 

Als kind was Mario al verslingerd aan Lego. “Mijn hele kamer bouwde ik vol, zo vol zelfs dat mijn moeder niet meer bij het raam kon om het open of dicht te doen, dus deed ik dat zelf maar”. Toen hij in de pubertijd kwam werd het even een paar jaar minder met de Lego. “Dan denk je dat je er te oud voor bent, maar het is altijd blijven kriebelen. Inmiddels is wel duidelijk dat Lego niet alleen leuk is voor kinderen”. Zijn vrouw Vivian is eveneens behept met het virus en het zal geen verrassing zijn dat dochter Linsy ook graag met Lego bouwt en speelt. “Ik hou vooral van Lego Friends”, vertelt Linsy. “En Lego Vidiyo, dat is iets nieuws waarmee je een eigen muziekvideo kunt maken.”

Glazenwassersbus
Mario en Vivian verzamelen Legosets die ze mooi vinden. “We zijn gek van Opel, dus hebben we verschillende modellen van Opel”, aldus Mario. “We hebben zo onze favorieten en als we een zeldzame set tegenkomen voor een leuke prijs dan is dat eigenlijk het leukste. Iedereen kan gewoon een set in de winkel kopen, maar om iets bijzonders te pakken te krijgen is echt heel leuk”. Van beroep is Mario glazenwasser en voor zijn werkgever maakte hij eens een miniatuur van de bedrijfsbus. “Ik heb toen een boevenwagen omgebouwd tot glazenwassersbusje. Hij vond het een geweldig cadeau en heeft het nog altijd in zijn huiskamer staan.”

Bricklink
Sinds een jaar hebben Mario en Vivian ook een eigen online Legowinkel op Bricklink. “Dat is een website waar Legobouwers van over de hele wereld blokjes kunnen kopen”, legt Vivian uit. “Met de opbrengst van de blokjes die we daar verkopen kunnen wij weer nieuwe sets kopen voor onze eigen collectie.” Het draaiende houden van de winkel vergt een enorme organisatie. Lego die wordt ingekocht moet worden gesorteerd op soort en kleur. En indien nodig worden de blokjes gewassen. “Ik heb veel gehad aan Amerikaanse youtubers die precies uitleggen hoe je je winkeltje het beste kunt organiseren”, legt Vivian uit. “Boven hebben we nog een hele slaapkamer vol met Lego. Het liefst zou ik een grotere ruimte hebben voor de brickstore en onze eigen collectie natuurlijk.” Naar de finale van Lego Masters is reikhalzend uitgekeken in huize Krist. Vivian: “Onze favorieten waren eigenlijk Bibi en Marcel. Omdat ze vanuit een soort underdogpositie kwamen had ik heb de overwinning graag gegund”. Volgende week begint de juniorversie van Lego Master. De familie Krist verheugt zich er al op.

Meer uit Vlissingen

'De binnenstad lijkt meer op een buitenwijk'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

34 minuten geleden
Vlissingse Turn Vereniging turnt sterk in Zierikzee

VLISSINGEN - Maar liefst twaalf turnsters van de selectieklassen van de Vlissingse Turn Vereniging deden afgelopen zaterdag, 25 maart, mee aan de meerkampfinale toestelturnen in Zierikzee. 

19 uur geleden
Wandel mee met de Geuzentocht in Vlissingen

VLISSINGEN - Wandelvereniging Willen is Kunnen uit Vlissingen organiseert op 1 april de jaarlijkse Geuzentocht. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden.

2 dagen geleden
De bakkerij van De Broederband komt terug in nieuwe vorm

VLISSINGEN - Het beeldbepalende pand van de bakkerij van de ‘coöperatieve verbruiksvereniging’ De Broederband komt in een nieuwe vorm terug aan de Van Dishoeckstraat. Het oorspronkelijke gebouw is enkele jaren geleden afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw in het Scheldekwartier. 

3 dagen geleden
Kijkje achter de schermen bij het Muzeeum

VLISSINGEN - Het Zeeuws maritiem Muzeeum op de Nieuwendijk wordt grondig verbouwd en is sinds november vorig jaar gesloten. Voordat het Muzeeum op 1 juni weer wordt heropend krijgen belangstellenden de kans om alvast een kijkje te komen nemen op zaterdag 1 april.

3 dagen geleden
Amateurzenders naarstig op zoek naar nieuw honk

VLISSINGEN - De zendamateurs van de Vlissingse afdeling van de Vereniging voor Zendamateurs (VRZA) zitten al zo’n twaalf jaar in de voormalige werkplaats van de PSD aan de Binnenhaven. Nu de gemeente Vlissingen plannen heeft om het gebied te ontwikkelen staat het pand op de nominatie om gesloopt te worden en moeten de zendamateurs op zoek naar een andere stek.

4 dagen geleden
Het is vijf voor twaalf voor Kipvis

VLISSINGEN - Voor Kunstwerkplaats Kipvis in de voormalige mdgo aan de Dreesstraat is het vijf voor twaalf. Zoals het er nu naar uitziet moeten de zestien kunstenaars die er hun atelier hebben het pand per 30 juni verlaten. Waar ze naar toe moeten is nog onduidelijk.

5 dagen geleden