Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Familie Krist is gek van Lego

Familie Krist is gek van Lego

VLISSINGEN - De familie Krist uit Vlissingen mist geen aflevering van Lego Masters. Vader Mario, moeder Vivian en dochter Linsy zijn dol op Lego en dat is te zien in hun huis. In vitrines staan hun lievelingsmodellen, het beroemde portret dat Andy Warhol maakte van filmdiva Marilyn Monroe prijkt aan de muur; uitgevoerd in Legoblokjes uiteraard. “Door Lego Masters gaan mensen weer zelf bouwen”, weet Mario. “En dat is leuk, minder voorgekauwd en terug bij de eigen creativiteit”. 

Als kind was Mario al verslingerd aan Lego. “Mijn hele kamer bouwde ik vol, zo vol zelfs dat mijn moeder niet meer bij het raam kon om het open of dicht te doen, dus deed ik dat zelf maar”. Toen hij in de pubertijd kwam werd het even een paar jaar minder met de Lego. “Dan denk je dat je er te oud voor bent, maar het is altijd blijven kriebelen. Inmiddels is wel duidelijk dat Lego niet alleen leuk is voor kinderen”. Zijn vrouw Vivian is eveneens behept met het virus en het zal geen verrassing zijn dat dochter Linsy ook graag met Lego bouwt en speelt. “Ik hou vooral van Lego Friends”, vertelt Linsy. “En Lego Vidiyo, dat is iets nieuws waarmee je een eigen muziekvideo kunt maken.”

Glazenwassersbus
Mario en Vivian verzamelen Legosets die ze mooi vinden. “We zijn gek van Opel, dus hebben we verschillende modellen van Opel”, aldus Mario. “We hebben zo onze favorieten en als we een zeldzame set tegenkomen voor een leuke prijs dan is dat eigenlijk het leukste. Iedereen kan gewoon een set in de winkel kopen, maar om iets bijzonders te pakken te krijgen is echt heel leuk”. Van beroep is Mario glazenwasser en voor zijn werkgever maakte hij eens een miniatuur van de bedrijfsbus. “Ik heb toen een boevenwagen omgebouwd tot glazenwassersbusje. Hij vond het een geweldig cadeau en heeft het nog altijd in zijn huiskamer staan.”

Bricklink
Sinds een jaar hebben Mario en Vivian ook een eigen online Legowinkel op Bricklink. “Dat is een website waar Legobouwers van over de hele wereld blokjes kunnen kopen”, legt Vivian uit. “Met de opbrengst van de blokjes die we daar verkopen kunnen wij weer nieuwe sets kopen voor onze eigen collectie.” Het draaiende houden van de winkel vergt een enorme organisatie. Lego die wordt ingekocht moet worden gesorteerd op soort en kleur. En indien nodig worden de blokjes gewassen. “Ik heb veel gehad aan Amerikaanse youtubers die precies uitleggen hoe je je winkeltje het beste kunt organiseren”, legt Vivian uit. “Boven hebben we nog een hele slaapkamer vol met Lego. Het liefst zou ik een grotere ruimte hebben voor de brickstore en onze eigen collectie natuurlijk.” Naar de finale van Lego Masters is reikhalzend uitgekeken in huize Krist. Vivian: “Onze favorieten waren eigenlijk Bibi en Marcel. Omdat ze vanuit een soort underdogpositie kwamen had ik heb de overwinning graag gegund”. Volgende week begint de juniorversie van Lego Master. De familie Krist verheugt zich er al op.

Meer uit Vlissingen

Het onderzoek naar de B-24 H bommenwerper voor de kust van Domburg is gisteren begonnen

VLISSINGEN/DOMBURG - Trident Archeology is afgelopen maandag begonnen met het onderzoek naar de Amerikaanse bommenwerper die op 5 november 1943 bij Domburg in zee is gestort. De onderzoekers hopen de stoffelijke resten te vinden van twee bemanningsleden die zich mogelijk nog in het vliegtuig bevinden. Het onderzoek loopt tot 3 mei.

6 uur geleden
Boom valt op beveiligingsbusje in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Een medewerker van een beveiligingsbedrijf is maandagmiddag met de schrik vrijgekomen nadat er door het stormachtige weer een boom op het voertuig viel.

22 uur geleden
Souburger (30) werd meerdere keren gestoken

OOST-SOUBURG - De persoon die gisteren gewond raakte bij een steekpartij in Oost-Souburg is een 30-jarige man uit die plaats. Volgens de politie had hij meerdere steekwonden. De aangehouden verdachten zijn 17 en 18 jaar oud.De politie kreeg zondag rond 21.50 uur meldingen over een conflict in het dorp. Hierbij zou iemand zijn gezien met een mes. Voor de politie reden om direct met meerdere eenheden ter plekke te gaan. Omstanders meldden vervolgens bij de agenten dat in een steeg aan het Zeelandiaplein een gewonde man lag. Deze werd inderdaad aangetroffen. De man werd met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.Volgens de eerste verklaringen is het slachtoffer op het Zeelandiaplein gestoken. Op het moment dat agenten hier arriveerden, waren de daders er echter al vandoor. "Omdat het vermoeden was dat de verdachten in een woning aan de Platanenstraat zouden zijn, zijn ook daar agenten naartoe gegaan. In de betreffende woning zijn vervolgens twee jongemannen van 17 en 18 jaar aangehouden", zo meldt de politie. De twee zitten nog vast voor verder onderzoek.

1 dag geleden
Gewonde bij steekpartij Oost-Souburg, meerdere aanhoudingen

OOST-SOUBURG - De politie doet onderzoek naar een steekpartij die zondagavond plaatsvond op het Zeelandiaplein in Oost-Souburg. Een persoon raakte gewond. Meerdere (jonge)mannen zijn door de politie meegenomen.

1 dag geleden
STEC brengt de komedie Bravo op de planken van De Blazer

OOST-SOUBURG - De Souburgse toneelvereniging STEC gaat in mei de komedie Bravo spelen in verenigingsgebouw De Blazer aan de Ritthemsestraat. Het is de tweede keer dat de toneelvereniging weer een voorstelling brengt sinds een lange stop ten gevolge van corona. De voorstellingen die STEC vorig jaar speelden waren een succes en beide keren helemaal uitverkocht.

2 dagen geleden
Mae Uku gaat nu echt verbouwen

OOST-SOUBURG - Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar het gebouw van de Stichting Mae Uku in de Molukse wijk gaat nu toch echt gerenoveerd worden. "We zijn in 2018 begonnen met gesprekken met de gemeente om het gebouw over te kunnen nemen," brengt Theo Izaac van Mae Uku in herinnering. "Sinds 6 september vorig jaar hebben we het pand in eigendom en is alles in gang gezet en begin mei beginnen we met de verbouwing." 

2 dagen geleden
Moeten de bomen op het Oranjeplein eraan geloven?

OOST-SOUBURG - Het gaat niet goed met de oude beeldbepalende bomen op het Oranjeplein. Uit beantwoording van vragen over de bomen die de Partij Souburg-Ritthem (PSR) aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen heeft gesteld, blijkt dat de bomen aan het afsterven zijn.

4 dagen geleden