Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Familie Kouwen schittert in nieuw seizoen van RTL5 programma 'Bij ons op het Kamp'

Familie Kouwen schittert in nieuw seizoen van RTL5 programma 'Bij ons op het Kamp'

STEENBERGEN/THOLEN - De realityserie ‘Bij ons op het Kamp’ heeft zich al twee seizoenen lang gewijd aan het ontrafelen van het intrigerende leven van woonwagenbewoners. Maar wat omvat precies deze wereld en hoe ziet het dagelijkse leven eruit voor deze families? Deze vragen hoopt de familie Kouwen, samen met vijf andere gezinnen, te beantwoorden in het gloednieuwe seizoen dat vanaf 1 november wekelijks te zien is op RTL5. “We kijken er ontzettend naar uit!”

Een berichtje op Facebook, een gesprek met de productie en vervolgens een half jaar lang een cameraploeg over de vloer. “Van het een op het ander”, vertelt Corrina Kouwen (40). “Op de een of andere manier hebben ze ons gevonden via social media en leek het ze leuk om ons te volgen voor het derde seizoen van het programma. Ik was na die vraag gelijk dol enthousiast en heb het diezelfde avond nog voorgelegd bij mijn man en onze kinderen Tony (13), Pablo (11) en Lolita (5). Zij waren ook razend enthousiast en voor ik het wist stond de cameraploeg hier op de stoep om ons dagelijkse leven vast te leggen.”

Nederland telt ongeveer 35.000 mensen die in woonwagens wonen, verdeeld over ruim 1.100 kampen.  Die kampen worden vaak met een scheef oog bekeken. Want wie zijn die vreemden achter die grote muren en hekken van het kamp? Waarom zijn ze zo gesloten? En wat doen die mensen daar de hele dag? Met die vooroordelen heeft ook de Steenbergse familie Kouwen te maken. “Maar we hopen de kijkers een kijkje te geven in onze cultuur en onze normen en waarden.”, vertelt Toon. Ook de 35-jarige woonwagenbewoner heeft vroeger ook vaak te maken gehad met die vooroordelen vertelt hij: “Op de basisschool kreeg ik al van mijn leraar te horen dat hij het niet voor zich zag dat het ooit nog goed met mij zou komen en ik toch niet goed terecht zou komen.” Maar niks is minder waar. Met een succesvol bedrijf in Tholen heeft Toon het tegendeel bewezen, en ook Corrina heeft een succesvolle beautysalon achter hun woonwagen. “Het is niet dat we ons gelijk willen halen, maar we willen dat die vooroordelen wat verminderen. Gewoon met respect met elkaar omgaan, dat is belangrijk.”

De vooroordelen gaan ook de andere kant op, vertelt Toon: “Natuurlijk hebben wij onze eigen vooroordelen. Wij handelen in sommige situaties op een bepaalde manier omdat dit bij ons oudsher is ingebakken. Wat betreft de opvoeding van onze kinderen, daar zijn wij bijvoorbeeld echt streng op. Naar mijn idee zijn niet alle ouders zo en zouden we wel wat meer betrokken mogen zijn bij hun kinderen. Maar goed, verschillen moeten er nu eenmaal zijn, toch?” Corrina vult aan: “We hebben allemaal onze eigen opvattingen over hoe je dingen aanpakt, maar we zullen nooit iemand anders behandelen vanwege die verschillen. Het zijn simpelweg culturele verschillen, en dat is prima. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen.”

Woonwagen cultuur
Cultuur speelt een belangrijke rol in hun leven. Toon en Corrina hebben beide wortels in het kamp. Toon is geboren en getogen op het kamp aan de Westlandse Langeweg in Steenbergen, en Corrina komt uit Leiden, waar haar oma op een woonwagenkamp woonde. “Het is vooral onze cultuur die ons als kampers anders maakt, en daar zijn we trots op. Dat is wat we willen laten zien: hoe we omgaan met onze familie, de vrijheid die we hebben op het kamp en hoe we ervan genieten. We willen de negatieve vooroordelen ombuigen naar positieve beelden,” aldus Corrina. Toch was niet alles positief op het Steenbergse kamp de afgelopen jaren, en Toon en Corrina zijn vastbesloten om een eerlijk beeld van hun leven te geven, inclusief de moeilijke momenten.

Het programma ‘Bij ons op het Kamp’ is vanaf 1 november wekelijks om 20:30 uur te zien op RTL5. Het Steenbergse gezin zal in de eerste aflevering een voorproefje geven, maar vanaf aflevering 2 zijn ze niet meer weg te denken in het seizoen. 

Meer uit Tholen

Oplichter met babbeltruc actief in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Afgelopen week is er een poging gedaan tot een babbeltruc bij een woning in Sint Annaland. 

5 uur geleden
Zomers weer slaat om: Vanavond code geel vanwege onweer en hagel

ZEELAND - Donderdag gaat rustig en zonnig van start, maar vanavond geldt code geel in Zeeland. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 21.00 uur. 

9 uur geleden
Woning in Poortvliet gesloten na vondst enorme hoeveelheid drugs

POORTVLIET - Een woning aan het Kerkplein in Poortvliet moet vanwege een drugsvondst zes maanden lang gesloten blijven. Zo heeft burgemeester Marleen Sijbers vandaag besloten. In de woning werd op 22 maart een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen na een inval van de politie.

1 dag geleden
Programma dodenherdenkingen in Sint Philipsland en Tholen

SINT PHILIPSLAND/THOLEN - Op zaterdag 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogs- of vredesoperaties herdacht in Sint Philipsland en Tholen. Alle inwoners van de gemeente Tholen worden uitgenodigd voor deze herdenkingsbijeenkomsten.

1 dag geleden
Nagenieten van Koningsdag in Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse met foto's [FOTOALBUM]

POORTVLIET/SINT-MAARTENSDIJK/STAVENISSE - Het is elk jaar weer spannend of Koningsdag droog blijft, maar gelukkig brak na een grijze ochtendlucht in de loop van de dag de zon door. De inwoners van Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse genoten afgelopen zaterdag van een gezellig feest, waarbij ze elkaar begroetten met een lach en complimenten geven over elkaars oranje outfits.

1 dag geleden
Hoezo vrij? Nederland gewoon aan het werk tijdens Dag van de Arbeid

THOLEN - Bijna overal ter wereld wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd en kunnen werknemers genieten van een betaalde feestdag. Nederland vormt hierop een uitzondering: waar bijvoorbeeld onze Belgische en Duitse buren vrij zijn, wordt in Nederland door vrijwel iedereen 'gewoon' gewerkt. Daar is een reden voor.

1 dag geleden
Brandweer blust afvalbrand naast de weg aan rand Stavenisse

STAVENISSE - De brandweer is gisteravond zonder spoed uitgerukt naar een brandje langs de Molendijk in Stavenisse. Een stapel afval stond in de fik. De brandweerlieden hebben het vuur gedoofd. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

2 dagen geleden