Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Familie Duitse miljardair verkoopt groot belang in Lufthansa

KEULEN (ANP/BLOOMBERG) - De familie van de Duitse miljardair Heinz Herman Thiele verkoopt een groot belang in de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Het gaat om ongeveer 5 procent van alle aandelen van het bedrijf, ongeveer de helft van het belang dat Thiele had.

Als de 33 miljoen aandelen tegen de slotkoers van donderdag van 10,87 euro worden verkocht, zijn ze rond de 358 miljoen euro waard. Vaak gaan aandelen bij zulke grote transacties echter iets goedkoper van de hand. De huidige koers van Lufthansa is ongeveer een derde van wat de aandelen kostten voor de coronacrisis.

Het moment van verkopen is mogelijk ingegeven door plannen van Lufthansa om zelf extra aandelen uit te geven om kapitaal op te halen. De luchtvaartmaatschappij wil op die manier tot 5,5 miljard euro ophalen. De huidige marktwaarde van het bedrijf is 6,5 miljard euro.

Thiele overleed in februari op 79-jarige leeftijd. Hij werd rijk doordat hij het bedrijf Knorr-Bremse groot maakte, maar investeerde daarna ook in onder meer vastgoed. Zijn vermogen werd op 15 miljard euro geschat. Zijn familie moet daarvan mogelijk 5 miljard euro aan erfbelasting betalen, volgens berichten in Duitse media. Thiele had zijn vermogen in een stichting willen onderbrengen om een grote belastingaanslag te voorkomen, maar dat proces was nog niet afgerond toen hij onverwacht overleed.

Meer uit Financieel

Renault houdt vast aan stabiele verkoopprijzen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Renault gaat de verkoopprijzen van zijn auto's niet verlagen, na de recente prijsverlagingen door Tesla. Het Amerikaanse Tesla, dat kampt met tegenvallende verkopen, wil daarmee de vraag naar zijn elektrische voertuigen aanjagen. De verkopen van het Franse Renault overtroffen in het eerste kwartaal echter de verwachtingen, dankzij een sterke vraag naar modellen als de vernieuwde Clio, Sandero en de elektrische Megane E-Tech.

14 minuten geleden
Viaplay ziet abonnementen met bijna een vijfde afnemen

STOCKHOLM (ANP) - Viaplay heeft de abonnementen in de eerste drie maanden van het jaar met bijna een vijfde zien afnemen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Het is niet de enige tegenvaller voor het Zweedse streamingplatform, dat onder andere verantwoordelijk is voor de Formule 1-uitzendingen in Nederland. Ook de schulden en stijgende kosten drukken op de financiële resultaten over het eerste kwartaal.

16 minuten geleden
Aandacht voor resultaten Randstad en AkzoNobel op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar de resultaten van uitzender Randstad en verfconcern AkzoNobel. Randstad zag de omzet en winst afgelopen kwartaal dalen. Topman Sander van 't Noordende sprak van aanhoudende lastige marktomstandigheden in het eerste kwartaal, vooral in Noord-Amerika en Noord-Europa.

45 minuten geleden
Aandeel elektrische auto's in de wereld blijft groeien, zegt IEA

PARIJS (ANP) - Het aandeel elektrische auto's in de wereld neemt ook dit jaar flink toe, stelt het Internationaal Energieagentschap (IEA). De verwachting is dat dit jaar 17 miljoen elektrische auto's worden verkocht, tegen 14 miljoen vorig jaar.

54 minuten geleden
'Uitdagende markt' blijft drukken op prestaties Randstad

DIEMEN (ANP) - Uitzendconcern Randstad heeft zijn omzet wereldwijd zien dalen in het eerste kwartaal van dit jaar. Bij de presentatie van de jaarresultaten eerder dit jaar merkte Randstad al dat bedrijven voorzichtiger waren met het aannemen van personeel door moeilijkere economische omstandigheden. Ook nu stelt topman Sander van 't Noordende dat de marktomstandigheden begin dit jaar "uitdagend bleven".

1 uur geleden
Meer winst voor verfbedrijf AkzoNobel op vrijwel vlakke omzet

AMSTERDAM (ANP) - Verfproducent AkzoNobel, bekend van merken als Sikkens en Flexa, heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een hogere winst behaald. Het bedrijf profiteerde van kostenbesparingen en lagere grondstofkosten. De omzet was vrijwel onveranderd in vergelijking met een jaar eerder.

1 uur geleden
Fabrikanten bezuinigen op dure ingrediënten, zegt Consumentenbond

DEN HAAG (ANP) - Fabrikanten van levensmiddelen bezuinigen op dure ingrediënten, stelt de Consumentenbond. Uit een onderzoek naar ruim zeshonderd producten in de supermarkt komt naar voren dat bij meer dan een kwart van de producten de samenstelling sinds 2019 is veranderd. Zo bevat slagroomijs minder slagroom en kippensoep minder kip. "De fabrikanten hangen al deze 'verbeteringen' niet aan de grote klok. Terwijl als ze maar een beetje meer van het hoofdingrediënt in een product stoppen, ze dit meestal wel luid verkondigen", zegt directeur Sandra Molenaar van de Consumentenbond.

1 uur geleden