Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Faillissement Miss Etam aanstaande na uitblijven loonbetaling

Faillissement Miss Etam aanstaande na uitblijven loonbetaling

DEN HAAG (ANP) - Werknemers gaan maandag het faillissement van Miss Etam aanvragen. Het personeel wacht nog altijd op het loon over de maand januari. Volgens vakbond AVV verschuilt eigenaar Martijn Rozenboom van NXT Fashion zich onterecht achter het UWV dat een aanvraag voor coronasteun (NOW) nog in behandeling zou hebben.

Het is niet voor het eerst dat personeel van Miss Etam moet wachten op het loon. Ook in september was dit het geval. "Het personeel is het zat", aldus Martin Pikaart van AVV. Volgens hem laat Rozenboom zijn personeel weer in de kou staan.

Miss Etam en Steps maakten eerder onderdeel uit van het Belgische modeconcern FNG dat in september failliet ging. De twee winkelketens werden verkocht aan NXT Fashion. Het UWV zou geen NOW-steun willen overmaken omdat sprake zou zijn van een nieuwe onderneming die geen aanspraak kan maken op steun van de overheid. NXT Fashion is het daar niet mee eens en voert als bewijs daarvoor aan dat de circa 300 personeelsleden ook eerder al in dienst waren.

Steunmaatregelen

AVV stapte samen met de ondernemingsraad van Miss Etam al twee keer naar de Ondernemingskamer vanwege de problemen bij Miss Etam.

Volgens NXT Fashion kan de actie van de vakbond, volstrekt averechts uitwerken. Er wordt volgens een woordvoerder juist keihard geknokt voor de onderneming. Het bedrijf is naar eigen zeggen druk bezig om aan te tonen dat geen sprake is van een nieuwe werkgever maar van een "doorstartende partij" en dat NXT Fashion daarmee dus wel recht zou hebben op de steunmaatregelen. Dit zou momenteel op het hoogste niveau bij het ministerie van Sociale Zaken worden besproken.

"Buiten onze schuld zijn als gevolg van de lockdown de vestigingen gesloten waardoor de omzet nihil is. Wij verwachten dat het ministerie van SZW ons de NOW-regeling alsnog zal toekennen", besluit de zegsman.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

1 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

5 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

16 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

16 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

17 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

18 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

20 uur geleden