Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Failliete reisorganisatie heeft merknaam D-Reizen weer in handen

Failliete reisorganisatie heeft merknaam D-Reizen weer in handen

AMSTERDAM (ANP) - De naam D-Reizen is weer terug in de failliete boedel van de reisorganisatie. De directeuren hadden die naam in een bedrijfje geplaatst dat buiten de failliete groep viel, maar na vragen van curatoren is dit weer teruggedraaid. Dat melden de curatoren in een voortgangsverslag over het faillissement. Mogelijk hebben de eigenaren illegaal gehandeld, dat onderzoeken de curatoren nog.

Over een eventuele doorstart van reisketens D-Reizen en VakantieXperts kunnen de bewindvoerders nog geen duidelijkheid geven. Er loopt een biedingsprocedure.

D-rt Groep, het bedrijf achter D-reizen, werd begin april door de rechtbank in Haarlem failliet verklaard. De problemen ontstonden omdat er vrijwel geen geld binnenkwam. Verder bleek de onderneming door de vertraging van het zogenoemde voucherfonds niet in staat te overleven. De reissector wordt al ruim een jaar zwaar getroffen door de coronacrisis.

D-reizen werd meer dan vijftig jaar geleden opgezet door supermarktondernemer Dirk van den Broek. Het bedrijf was goed voor circa 1100 medewerkers en 285 reisbureaus.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Uitspraak over klacht Ryanair over staatssteun KLM

LUXEMBURG (ANP) - Het Gerecht van de Europese Unie doet uitspraak over een klacht van luchtvaartmaatschappij Ryanair over 3,4 miljard euro staatssteun voor KLM vanwege de coronacrisis vorig jaar. De Ierse budgetvlieger eist dat de rechter het goedkeuringsbesluit van de Europese Commissie vernietigt.

2 uur geleden
Vakbond CNV: 1 op 5 werkenden krijgt geen vakantiegeld

UTRECHT (ANP) - Bijna één op de vijf werkenden krijgt dit jaar geen vakantiegeld. Dat meldt vakbond CNV op basis van onderzoek van Maurice de Hond onder een naar eigen zeggen representatieve groep van 3500 werkenden.

2 uur geleden
Supermarktconcern Walmart wint op lager Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Supermarktconcern Walmart was dinsdag een winnaar op een roodgekleurd Wall Street dankzij sterke kwartaalcijfers. Ook andere grote Amerikaanse winkelbedrijven kwamen met resultaten zoals doe-het-zelfketen Home Depot en warenhuisonderneming Macy's.

7 uur geleden
'President Biden stelt besluit over zwarte lijst China uit'

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden neemt twee weken later dan gepland een besluit over de zwarte lijst van Chinese bedrijven waar Amerikaanse ondernemingen niet in mogen investeren. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Financiën op de website. Investeerders hebben daarmee twee weken langer de tijd om stukken te kopen of verkopen. Eerder was de deadline nog gesteld op 27 mei.

8 uur geleden
'Zwitserse bank UBS schrapt banen'

ZÜRICH (ANP) - De Zwitserse bank UBS is begonnen met het schrappen van banen bij zijn grootste divisies met als doel de komende drie jaar een miljard dollar aan kosten te besparen. Dat zeggen ingewijden bij de grootste bank van Zwitserland tegen persbureau Bloomberg.

9 uur geleden
Air France-KLM voert eerste langeafstandsvlucht uit met bakolie

PARIJS (ANP/RTR) - Air France-KLM heeft zijn eerste langeafstandsvlucht de lucht in gestuurd met zogeheten SAF. Dat is een duurzame vliegtuigbrandstof die door het Franse olie- en gasconcern Total is gemaakt uit gebruikte bakolie.

9 uur geleden
Booking.com verliest concurrentiezaak in Duitsland

KARLSRUHE (ANP/AFP) - Hotels in Duitsland die gebruikmaken van boekingswebsite Booking.com mogen op hun eigen website kamers tegen goedkopere prijzen aanbieden. Het boekingsplatform wilde dat via speciale clausules voorkomen, maar het Duitse hooggerechtshof heeft bepaald dat het toch mag. Daarmee blijft een eerdere uitspraak van de Duitse concurrentiewaakhond in stand. Volgens de toezichthouder was de uitsluitpraktijk van Booking.com in strijd met de concurrentiewet.

10 uur geleden