Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Facebook en Google naderen deal over betalen Australische media'

'Facebook en Google naderen deal over betalen Australische media'

SYDNEY (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Australische regering nadert een overeenkomst met de Amerikaanse techbedrijven Facebook en Google over het betalen van lokale mediabedrijven voor nieuws. Dat heeft de minister van Financiën van het land, Josh Frydenberg, gezegd. Hij sprak de afgelopen dagen met onder meer topman Mark Zuckerberg van Facebook en Sundar Pichai van Google.

Google dreigde eerder nog de zoekmachine in Australië te sluiten als het bedrijf door nieuwe wetgeving gedwongen wordt te betalen voor nieuws. Facebook was van plan om Australiërs te beletten nieuws op zijn platform te delen.

Google wil mediabedrijven gaan compenseren via het nieuwe product "News Showcase". Maandag maakte de eerste grote Australische nieuwsorganisatie bekend een overeenkomst te hebben bereikt met de zoekmachine. Google heeft in Frankrijk al een deal met 121 mediabedrijven om nieuws aan te bieden.

Een woordvoerder van Google zei dat het bedrijf in gesprek was met zowel "grote als kleine" Australische uitgevers, terwijl een Facebook-woordvoerder zei dat het bedrijf aan het onderhandelen was om "deals te sluiten die de commerciële waarde van nieuws op ons platform weerspiegelen".

Meer uit Financieel

Staatsagent: KLM schond afspraken, gezag overheid geschaad

DEN HAAG (ANP) - Het gezag van de overheid heeft schade opgelopen doordat KLM, tot dusver ongestraft, de voorwaarden voor staatssteun tijdens de coronacrisis schond. Dat schrijft staatsagent Jeroen Kremers, door het kabinet aangewezen om mee te kijken bij KLM zolang het bedrijf overheidssteun genoot, in zijn vijfde en laatste rapport.

50 minuten geleden
Wall Street daalt in afwachting stemming over schuldendeal

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag omlaag. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Vooral binnen de Republikeinse partij lijkt het verzet tegen de deal toe te nemen.

1 uur geleden
Duitse spoorvakbond denkt na over nieuwe stakingen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse vakbond voor spoorpersoneel EVG denkt na over nieuwe stakingen vanwege een slepend arbeidsconflict met Deutsche Bahn. EVG wees dinsdagavond een nieuw cao-voorstel van Deutsche Bahn af. Het staatsspoorbedrijf heeft vervolgens op zijn beurt een uitnodiging van de bond voor verdere onderhandelingen afgewezen.

2 uur geleden
Winning Portugese lithium voor stekkerauto's stap dichterbij

LISSABON (ANP/RTR) - De ontginning van lithium voor stekkerauto's en andere elektrische toepassingen in Portugal is een stap dichterbij gekomen. Het Britse mijnbouwbedrijf Savannah Resources heeft een positief oordeel gekregen van een Portugese toezichthouder over de verwachte impact op het milieu van een lithium-mijn in het noorden van Portugal. Het bedrijf spreekt van "een belangrijke mijlpaal" voor het project in de streek Barroso.

3 uur geleden
Italiaans bankhoofd roept op tot invoering minimumloon

ROME (ANP) - Italië zou een minimumloon moeten invoeren om zo sociale ongelijkheid te helpen aanpakken. Dat heeft president Ignazio Visco van de Italiaanse centrale bank gezegd. Hij merkte daarbij op dat de lonen in het Zuid-Europese land in het afgelopen jaar de zwakste reële groei hebben gezien van heel Europa.

3 uur geleden
Ryanair wil Brusselse actie om Frans luchtruim open te houden

BRUSSEL (ANP) - Vluchten die het Franse luchtruim doorkruisen moeten niet de dupe worden van plaatselijke stakingen bij de luchtverkeersleiding, betoogt topman van Ryanair Michael O'Leary. Hij dringt er bij de Europese Unie op aan om druk uit te oefenen zodat Frankrijk het luchtruim openhoudt voor overvliegende toestellen.

3 uur geleden
Forse winstgroei Russisch olieconcern Rosneft ondanks sancties

MOSKOU (ANP/RTR) - Rosneft, het grootste olieconcern van Rusland, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een fors hogere winst geboekt dan in de voorgaande periode ondanks de harde westerse sancties tegen de Russische olie-industrie over de oorlog in Oekraïne. Rosneft profiteerde onder meer van een hogere productie van ruwe olie en gas en verlaagde zijn kosten voor het winnen van fossiele brandstoffen.

4 uur geleden