Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Façade 2022: reconsidering our freedom

Façade 2022: reconsidering our freedom

MIDDELBURG - Veertien spraakmakende kunstenaars uit Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben voor Façade 2022 de opdracht gekregen om werk te vervaardigen rond het thema vrijwaring van vrees.

 Ze gebruiken de monumentale stad Middelburg niet enkel als decor maar steeds als een integraal onderdeel van de installaties; de architectuur, de geschiedenis en de bevolking staan centraal in hun onderzoek naar vrijheid. Bezoekers worden uitgenodigd, of misschien zelfs gedwongen, hun vrijheid te heroverwegen.

Kathrin Ginsberg, directeur CBK Zeeland: “De keuze die we hebben gemaakt is gebaseerd op de drijfveren van de kunstenaars. De intensiteit waarmee deze kunstenaars, gerenommeerd of debuterend in de openbare ruimte, hun ideeën weten te verbeelden, maakt van Façade 2022 een avontuur dat we met elkaar aangaan. Een ontdekkingstocht naar onze vrijheden, vrij van vrees.” Meer informatie op https://www.facade2022.nl.

Meer uit Middelburg

Persoon verzet zich in gevangenis Torentijd Middelburg

MIDDELBURG - Meerdere eenheden van de politie en Koninklijke Marechaussee zijn vanmiddag ingezet voor een assistentie in gevangenis Torentijd in Middelburg. Een verdachte verzette zich daar. 

2 uur geleden
Fietsster (80) aangereden Biggekerke

BIGGEKERKE - Bij een aanrijding op de Rondweg Biggekerke is maandagmiddag een 80-jarige vrouw gewond geraakt. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

2 uur geleden
Gewonde bij ongeval Jaagpad Middelburg

Middelburg - Op het Vlissings Jaagpad tussen Middelburg en Oost-Souburg is zondagavond iemand gewond geraakt bij een fietsongeluk.

10 uur geleden
5 mei Middelburg Boekenstad 2024

MIDDELBURG - Op 5 mei 2024 is wordt Middelburg Boekenstad weer georganiseerd: de grootste en gezelligste boekenmarkt van Zuidwest-Nederland. Het is alweer de 24e editie.

1 dag geleden
Terugblik kleedjesmarkt Abdijplein Middelburg

MIDDELBURG -  De kinderkleedjesmarkt op het Abdijplein was dit jaar weer druk bezocht. Veel kinderen hadden een kleedje neergelegd om een zakcentje te verdienen door oude spulletjes te verkopen, een voorstelling te geven of muziek te maken. Speuren naar een mooie knuffel of luisteren naar mooie muziek: het was een mooi middag op het Abdijplein. Een korte terugblik. 

1 dag geleden
Meedenken over de Noordwestroute

VEERE - Er speelt veel rond verkeersstructuur in het noordwesten van Walcheren, oftewel de Noordwestroute. De leefbaarheid in de dorpen staat onder druk door overlast van doorgaand verkeer. Op dagen dat er veel toeristen komen, is dit nog erger. Er is geen simpele oplossing voor handen. Het oplossen van een probleem in het ene dorp kan zorgen voor extra overlast in een ander dorp. 

2 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet bij botsing tussen twee fietsers in Veere

VEERE - Bij een aanrijding op een fietspad in Veere is zaterdag aan het einde van de ochtend een traumahelikopter ingezet. Hierbij raakte zeker één persoon gewond.

2 dagen geleden