Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extraatje voor mantelzorgers in Goes

Extraatje voor mantelzorgers in Goes

GOES - De gemeente Goes geeft mantelzorgers ook in 2023 weer een extraatje: de mantelzorgwaardering. Het gaat om 75 euro. 

Dit bedrag vraagt de zorgvrager, de persoon die verzorging krijgt van de mantelzorger, aan. Het is bedoeld om mantelzorgers een blijk van waardering te geven.

Wethouder André van der Reest van de gemeente Goes: ‘De zorg die mantelzorgers geven is onmisbaar. Het is mooi, maar vaak ook zwaar werk. Met de tegemoetkoming spreken we onze waardering uit voor alle mantelzorgers binnen onze gemeente’. Het is aan de zorgvrager om te bepalen hoe hij of zij het bedrag besteedt. Zo geven sommigen het geldbedrag direct aan de mantelzorger, terwijl anderen de mantelzorger trakteren op een etentje of een ander leuk uitje.

Aanvragen

De aanvrager vult het formulier in en ondertekent het. Dat kan schriftelijk, of digitaal via www.goes.nl/mantelzorgwaardering. Wie liever een papieren formulier invult, kan een aanvraagformulier afhalen bij het Stadskantoor of bij het Mantelzorgpunt van SMWO. Het bezoekadres is ‘s-Heer Elsdorpweg 12 te Goes. De ingevulde aanvraagformulieren kunnen enkel bij SMWO worden ingeleverd.

Een belangrijke voorwaarde van de regeling is dat de zorgvrager inwoner moet zijn van de gemeente Goes. De vergoeding is van 1 februari 2023 tot en met 31 maart 2023 aan te vragen. Een zorgvrager vraagt één waardering aan. Meer informatie en het digitale formulier om de mantelzorgwaardering aan te vragen, vindt u op: www.goes.nl/mantelzorgwaardering.

Meer uit Beveland

Een kijkje in Ambachtscentrum Goes: 'Hoeden zijn mijn lust en mijn leven'

GOES - Op de Hollandsche Hoeve in Goes komen in het Ambachtscentrum allerlei disciplines samen. Jong en oud kijken er op woensdag en zaterdag hun ogen uit, kunnen er unieke spulletjes kopen en workshops volgen. De atelierhouders tonen hun passie achter de sfeervolle, door leerlingen van de Goese ambachtsschool vervaardigde geveltjes, geïnspireerd op woningen aan de Kleine Kade.

16 uur geleden
GGD: 'Ruim helft Zeeuwse jongvolwassenen ervaart psychische klachten'

GOES - Meer dan de helft van de Zeeuwen van 16 tot en met 25 jaar ervaart psychische klachten. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022-2023, laat de GGD Zeeland dinsdag weten. ‘Dit is een groot vragenlijstonderzoek onder ruim 1500 Zeeuwse jongvolwassenen.’

20 uur geleden
Mannen slaan kunstgebit en bril kapot bij verkeersruzie, Borselenaar (25) opgepakt in Tilburg

VLISSINGEN - Bij een verkeersruzie op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen hebben twee mannen maandag een automobilist mishandeld. Het slachtoffer bleef achter met een kapotte bril en kapot kunstgebit. Dankzij hulp van getuigen kon de politie rond middernacht in Tilburg twee verdachten, onder wie een 25-jarige Borselenaar, aanhouden.

21 uur geleden
Topprestatie voor sporthal De Zwake

‘s-GRAVENPOLDER - Sporthal De Zwake in ‘s-Gravenpolder heeft in het kader van de landelijke samenwerking tussen Sportfondsen en JOGG-Teamfit de horeca aangevuld met gezondere keuzes.

22 uur geleden
Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

1 dag geleden
Extra veel mode en lifestyle in Goes tijdens Vriendinnendag

GOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

2 dagen geleden