Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra middelen voor minima en nieuwkomers in Middelburg

Extra middelen voor minima en nieuwkomers in Middelburg

MIDDELBURG - Economische ongelijkheid is door de coronacrisis een nog groter probleem geworden. Het Middelburgse college van burgemeester en wethouders wil zo snel mogelijk 610.0000 euro extra investeren in twee projecten die in de startblokken staan en aansluiten bij het vraagstuk van toenemende (economische) ongelijkheid. Dit betreft initiatief Volwassenenfonds sport en cultuur en initiatief Intensivering integratie statushouders. Het gaat om budget dat de gemeente van het Rijk heeft ontvangen. 

Het belang van beide projecten is met de oorlog in de Oekraïne alleen maar toegenomen, laat de gemeente Middelburg weten. Voor huishoudens met een minimuminkomen zal het gezien stijgende (energie)prijzen alleen maar lastiger worden om te kunnen (blijven) deelnemen aan sport of culturele activiteiten. Het tweede project, de intensivering van de ondersteuning aan statushouders, heeft in de afgelopen weken ook aan belang gewonnen nu de verwachting is dat druk op onze bestaande infrastructuur voor vluchtelingen zal toenemen. 

Volwassenenfonds sport en cultuur

Het Volwassenenfonds maakt sport en cultuur mogelijk voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum. Contributie, lesgeld en materialen voor sport of een creatieve activiteit worden betaald. ‘De werkstructuur bestaat al vanuit het Jeugdfonds Sport en Cultuur en de lijntjes zijn kort waardoor de persoon in kwestie snel kan starten bij de betreffende sport of muziekvereniging of andere culturele aanbieder’, aldus de gemeente. 

Intensivering integratie statushouders

Uit onderzoek blijkt dat nieuwkomers met een andere culturele achtergrond, en dan vooral vluchtelingen, veelal kwetsbaar zijn. Met dit initiatief krijgt Welzijn Middelburg de opdracht om met een specifieke aanpak het integratieproces van nieuwkomers te bespoedigen. De inzet van Welzijn Middelburg richt zich op de maatschappelijke begeleiding en integratie met als doel het vergroten van de zelfredzaamheid en de kennis over hoe de Nederlandse samenleving praktisch is georganiseerd. Hierbij gaat Welzijn Middelburg de samenwerking aan met onder andere: Orionis Walcheren, Vluchtelingenwerk, Taalhuis Walcheren, Scalda, Maatschappelijk Werk Walcheren, scholen en vrijwilligersorganisaties.

Dit pakket maatregelen is voor een periode van drie jaar en is een vervolg op het eerste pakket van maatregelen van begin maart 2022. ‘Naar verwachting volgt nog voor de zomer een derde pakket maatregelen dat zich vooral zal richten op kinderen en jongeren.’

Meer uit Middelburg

Wilde achtervolging door Middelburg en Vlissingen

VLISSINGEN, MIDDELBURG - Gisteravond, 6 december, ontvouwde zich een spannende achtervolging door de straten van Middelburg en Vlissingen nadat een auto, geregistreerd door een ANPR-camera, een gezochte bestuurder bleek te hebben. De avond nam een onverwachte wending toen de achtervolgde persoon erin slaagde te ontsnappen.

2 uur geleden
Middelburg Zeeuws kampioen Tegelwippen

MIDDELBURG - Vandaag reikte gedeputeerde Arno Vael (provincie Zeeland) de prijs uit voor het Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen aan Wethouder Jeroen Louws (gemeente Middelburg). Met 37.000 gewipte tegels in tussen maart en november 2023 liet de hoofdstad andere Zeeuwse gemeenten achter zich.Van maart tot en met oktober wipten inwoners uit alle Zeeuwse gemeenten tegels uit hun tuin. De tegels maakten plaats voor planten en bomen. In totaal wipten Middelburgers samen met de gemeente 37.000 tegels, goed voor 3362 m2. Daarmee komt de gemeente bovenaan de poule te staan, die uitgaat van het aantal gewipte tegels per 1000 inwoners. In Zeeland maakte 8700 m2 aan verharding plaats voor bomen, planten en groen.Het goede voorbeeldWethouder Jeroen Louws is trots dat zijn gemeente heeft gewonnen: “De inwoners van de gemeente Middelburg vinden een groene omgeving heel belangrijk. Het is heel mooi om te zien dat zij hun tuinen hebben vergroend. Het geeft aan dat mensen echt wel bereid zijn hun steentje bij te dragen voor een beter klimaat. Vanzelfsprekend geven we als gemeente ook het goede voorbeeld en worden er op verschillende plekken in de stad tegels vervangen door groen." Tijdens de bijeenkomst in Park Molenwater erkende de wethouder dat de gemeente Middelburg wel in het voordeel is geweest bij het kampioenschap. De herinrichting van Klein Vlaanderen in Middelburg, in 2023, leverde heel extra gewiptet tegels op.Doen wat je kanOok gedeputeerde Arno Vael is blij met het resultaat van de actie: “Deze actie is een mooi voorbeeld van de Zeeuwse mentaliteit: alle gemeenten deden mee. Daarnaast is het belangrijk dat Zeeuwen ook zelf doen wat ze kunnen. We kunnen niet meer om klimaatverandering heen. Een paar tegels uit de tuin is maar een kleine ingreep, maar helpt echt bij wateroverlast en hitte."

1 dag geleden
Inwoner Koudekerke wint €175.361,70 bij Eurojackpot

RIJSWIJK - Een inwoner van Koudekerke heeft 175.361,70 euro gewonnen bij de trekking van Eurojackpot van dinsdag 5 december. De winnaar speelde mee als abonnee en is dus al bekend bij Nederlandse Loterij, waar Eurojackpot onderdeel van is. De winnaar krijgt het bedrag binnen vijf dagen op zijn/haar rekening gestort.De getallen 6 – 11 – 16 – 26 – 49 en de bonusgetallen 2 - 9 werden getrokken. De Zeeuwse winnaar voorspelde vijf getallen en een bonusgetal goed, net als een speler uit Eindhoven. Ook deze winnaar mag €175.361,70 bijschrijven op zijn/haar rekening. Net als vijf andere spelers, verspreid over meerdere Europese landen. Bjorn Rosner, prijswinnaarbegeleider bij Nederlandse Loterij: “Een onvergetelijke pakjesavond voor deze winnaars! We zijn verheugd weer zo'n mooie prijs te mogen uitkeren."Jackpot  De jackpot van 33 miljoen viel dinsdagavond niet. Bij de volgende trekking van Eurojackpot op vrijdag 8 december is de verwachte jackpotstand 42 miljoen euro. Anonimiteit prijswinnaars & brutoprijsHet gaat om een brutoprijs, waarvan ruim 29 procent kansspelbelasting wordt ingehouden. Nederlandse Loterij, waar Eurojackpot onder valt, maakt de identiteit van de winnaar niet bekend. Over EurojackpotEurojackpot wordt gespeeld in achttien Europese landen. Iedere dinsdag- en vrijdagavond is de trekking, met een jackpot die kan oplopen tot 120 miljoen euro. Eurojackpot is een spel van Nederlandse Loterij. Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland met negen spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Sport, TOTO Casino en TOTO Winkel. In 2022 heeft Nederlandse Loterij € 5.829 miljoen aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via het NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2022 ging het om een bedrag van € 195 miljoen.

1 dag geleden
Sint maakt Archipelschool De Sprong groen

KOUDEKERKE - Archipelschool De Sprong in Koudekerke heeft vandaag een start gemaakt met het vergroenen van het schoolplein.?Sinterklaas en zijn Pieten kwamen vanmorgen om 8:30 uur met de tractor naar de school. 

1 dag geleden
Subsidies Provincie Zeeland voor masterclass schrijven filmplannen en Middelburg Winterstad

MIDDELBURG - Op 21 juli 2023 stelde de Provincie Zeeland een nieuwe subsidieregeling open, de Impuls Jongerencultuur. Het doel van de regeling is jongeren te stimuleren nog meer en vaker deel te nemen aan culturele activiteiten. Gedeputeerde Staten heeft vandaag besloten twee projecten te subsidiëren.  

1 dag geleden
Rechter eist rectificatie Science Guide van berichtgeving over naderend faillissement UCR

MIDDELBURG - De rechter eist een rectificatie van Science Guide van deberichtgeving over een naderend faillissement voor University College Roosevelt (UCR) in Middelburg. In recente publicaties op Scienceguide.nl is er meerdere malen gespeculeerd over een naderend faillissement van UCR. 

1 dag geleden
John de Jonge voorgedragen als nieuwe wethouder Veere

DOMBURG - Op dinsdag 4 december heeft Hart voor Veere (HVV) bekend gemaakt dat John de Jonge wordt voorgedragen als haar nieuwe wethouder in de gemeente Veere. Hij is 61 jaar en woont in Vlissingen. John de Jonge is vooral bekend als voormalig wethouder van de gemeente Vlissingen. Hij zal de op 12 september teruggetreden Marcel Steketee opvolgen in deze functie.

1 dag geleden