Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra maatregelen tegen cocaïnegebruik militairen op Curaçao

Extra maatregelen tegen cocaïnegebruik militairen op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Het ministerie van Defensie gaat "extra maatregelen" nemen om illegaal drugsbezit en drugsgebruik onder militairen op Curaçao tegen te gaan, maakte het ministerie dinsdag (lokale tijd) bekend. Op 26 en 29 oktober werden in totaal veertien militairen op het eiland aangehouden op verdenking van het gebruik of bezit van cocaïne.

Vanaf nu zullen volgens Defensie meer controles onder militairen plaatsvinden en zal de gezamenlijke aanpak - met politie, Openbaar Ministerie en Koninklijke Marechaussee (KMar) - worden verstevigd.

De aanhoudingen zijn onderdeel van een onderzoek naar illegaal drugsgebruik onder militairen in het Caribisch gebied. Volgens Defensie is het onderzoek nog in volle gang. Naast de veertien verdachte militairen worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Defensie, dat een zero tolerance-beleid hanteert, zegt het hoge aantal verdachte militairen als "ernstig" te beschouwen. "Militair zijn en drugs gebruiken gaan niet samen. Het is ten strengste verboden, en we doen er alles aan om dit foute gedrag tegen te gaan", zegt Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, brigadegeneraal der mariniers Frank Boots.

Meer uit Binnenland

Kabinet komt op verzoek informateurs vroeg met voorjaarsnota

DEN HAAG (ANP) - Eerder dan gebruikelijk presenteert het demissionaire kabinet maandag de voorjaarsnota. De informateurs hebben gevraagd de jaarlijkse bijstelling van de rijksbegroting alvast te ontvangen, zodat die betrokken kan worden in de onderhandelingen tussen PVV, VVD, NSC en BBB over de vorming van een nieuw kabinet.

1 uur geleden
Verdachte ongeval met vier doden Oud Gastel voor de rechter

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

1 uur geleden
Nationale Bijentelling voor het eerst tien dagen lang

LEIDEN (ANP) - Duizenden vrijwilligers gaan vanaf maandag weer bijen tellen in hun omgeving tijdens de zevende editie van de Nationale Bijentelling. De telling duurt dit jaar voor het eerst tien dagen lang, in plaats van een weekend.

1 uur geleden
Verdachten horen strafeisen in zaak over zelfdodingsmiddel

ARNHEM (ANP) - In de strafzaak over het verstrekken van het zelfdodingsmiddel genaamd 'middel X' krijgen de zeven verdachten, allen 70-plussers, maandag te horen welke straffen het Openbaar Ministerie tegen ze eist. Op de vierde zittingsdag in de rechtbank in Arnhem houden de officieren van justitie hun requisitoir.

1 uur geleden
Schreinemacher weer aan de slag als minister, direct naar Parijs

DEN HAAG (ANP) - Liesje Schreinemacher gaat weer aan de slag als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De VVD'er was sinds begin december afwezig; ze is de allereerste minister die met zwangerschapsverlof is gegaan. Begin januari kreeg ze een zoon.

1 uur geleden
Schorsingen tot 1,5 jaar voor USC-leden die bangalijst maakten

UTRECHT (ANP) - De leden van het Utrechtsch Studenten Corps (USC) die betrokken waren bij het maken van de zogeheten bangalijst, zijn door het bestuur geschorst tot maximaal 1,5 jaar. Ze mogen wel lid blijven van de studentenvereniging.

6 uur geleden
Conducteur mishandeld in trein, geschopt en van trap geduwd

DEN HAAG (ANP) - Een conducteur van de NS is zaterdagavond in een trein mishandeld door een groep jongeren. Ze is onder meer van de trap geduwd, meldt vakbond VVMC. De politie bevestigt dat er een incident in een trein tussen Delft en Den Haag HS heeft plaatsgevonden. Een minderjarige is aangehouden en zit nog vast.

10 uur geleden