Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra editie Club 40 voor Oekraïne in café De Oranjeboom

Extra editie Club 40 voor Oekraïne in café De Oranjeboom

‘s-HEER HENDRIKSKINDEREN - In café De Oranjeboom in ‘s-Heer Hendrikskinderen vindt zaterdag (26 maart) een extra editie van Club 40 plaats. De opbrengst van dit muziekfeest gaat naar de vluchtelingen in Oekraïne.

Club 40 staat voor dancemuziek uit begin jaren ‘90. ‘Inmiddels alweer meer dan 15 jaar geleden wilde Nils Planken een muziekfeestje geven voor zijn 30e verjaardag. ‘Het bleek een reünie te worden die voor alle bezoekers naar meer smaakte’, laat de organiserende vriendengroep weten. ‘Club 30 groeide uit tot begrip in Goes en omstreken en ging vanzelf over in Club 40. Al jaren is het niet alleen Nils meer die achter de schermen het feest organiseert maar zijn het 6 vrienden die al met elkaar omgaan sinds begin jaren 90.’ 

Tot de coronapandemie gaven ze jaarlijks een uitverkocht feest in ‘t Beest in Goes. ‘Corona is dan misschien voorbij, een andere crisis houdt ons allen bezig. En in het bijzonder Peter Edelman, een van de zes vrienden. Zijn vrouw komt uit Oekraïne en haar familie zit dicht bij het oorlogsgebied. Twee weken terug is Peter halsoverkop met 2 andere auto’s naar de grens tussen Oekraïne en Hongarije gereden en heeft daar 5 familieleden veilig naar Nederland weten te brengen. Ze wonen nu tijdelijk in hun appartement in Goes, maar krijgen gelukkig binnenkort tijdelijk onderdak. Om alleen al met 3 auto’s naar het grensgebied te rijden, kost natuurlijk veel geld en tijd. Ook de opvang zelf. Tot grote dankbaarheid van Peter en zijn vrouw schoten al snel veel vrienden en familie te hulp, onder wie uiteraard zijn Club 40-vrienden. Met een vervolgreis in het verschiet en waarschijnlijk een lang verblijf van de vluchtelingen zullen de kosten oplopen.’ 

Zo kwamen zijn vrienden met het idee een avond te organiseren voor dit doel. ‘De entree is 15 euro en die gaat volledig naar de hulp van deze mensen.’ Kijk voor meer informatie op https://www.ticketkantoor.nl/shop/club40 

Meer uit Beveland

Goese fracties zoeken extern begeleider om tot nieuwe coalitie te komen

GOES - Na het vertrek van Nieuw Goes uit de coalitie vorige week nemen de fracties van de Goese gemeenteraad een extern voorzitter in de arm om een nieuwe coalitie te vormen. Dit proces zou weken kunnen duren, brengen de partijen dinsdag naar buiten.

18 uur geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

GOES - Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’.

21 uur geleden
Bouwbedrijf Schrijver krijgt subsidie voor vergroening

‘s-GRAVENPOLDER - De provincie Zeeland kent Bouwbedrijf Schrijver in ‘s-Gravenpolder en Nemag Vastgoed in Zierikzee subsidie toe voor het vergroenen en verduurzamen van hun bedrijfsterrein.

21 uur geleden
'Herfstfestival is voor veel kinderen eerste kennismaking met cultuur'

GOES – Het kindercollege van Goes heeft vorige week, samen met bijna honderdzestig kleuters, in theater De Mythe het Herfstfestival feestelijk geopend. 

21 uur geleden
Truck vol suikerbieten kantelt bij Sinoutskerke

SINOUTSKERKE - Een vrachtwagen met suikerbieten is dinsdagmorgen gekanteld op de Noordweg bij Sinoutskerke.

22 uur geleden
LHBT Netwerk Zeeland maakt nominaties Zeeuwse Parel bekend

MIDDELBURG - LHBT Netwerk Zeeland reikt ook dit jaar weer de Zeeuwse Parel uit aan een persoon of organisatie die zich het afgelopen jaar op een grensverleggende manier heeft ingezet voor de belangen of bevordering van acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, intersekse personen en/of transgenders in Zeeland, in welke vorm dan ook. 

22 uur geleden
Duitse vrouw (22) verdacht van veroorzaken zwaar ongeluk en rijden onder invloed

KAMPERLAND - Een 22-jarige Duitse vrouw is aangehouden voor het ernstige verkeersongeval zondag op de Oost-Westweg tussen Vrouwenpolder en Kamperland. 

2 dagen geleden