Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Expositie Zeeuwse muzikanten in lockdown in Middelburg

Expositie Zeeuwse muzikanten in lockdown in Middelburg

MIDDELBURG - De cultuursector kreeg zware klappen door corona. Professionele muzikanten, de mensen van het licht en geluid, eigenaren van café’s, theaters en poppodia, ze probeerden zich met kunst- en vliegwerk staande te houden.‘Mijn man is bassist en als je ziet wat (amateur)muzikanten misten: niet meer samen kunnen spelen, geen optredens meer voor en met publiek. Die frustraties wilde ik vastleggen’, vertelt fotografe Tanja Hoogerheijde uit Middelburg, die in het dagelijks leven een praktijk heeft voor Toegepaste Kinesiologie en Stressmanagement.

Het begon met een foto van haar man, voor de lol. Maar Tanja besefte dat er natuurlijk veel meer Zeeuwse muzikanten in hetzelfde schuitje zaten. Ze is haar muzikantennetwerk gaan aanspreken en zo is het balletje gaan rollen. ‘Voor ik het wist, was ik gedurende de eerste lockdown, waarin ik ook een paar weken niet kon werken, vele dagen onderweg om vanaf anderhalve meter foto’s te maken van Zeeuwse muzikanten die hun muziek niet meer konden delen met hun medemuzikanten en hun publiek. Normaal speelden zij met grote regelmaat in en buiten Zeeland. Dat alles viel in één keer helemaal stil.’
Ondanks dat het onderwerp serieus was, wist Tanja er, samen met de geportretteerden, toch humor in te brengen. ‘Een beetje lucht in die rare tijden’, aldus Tanja. ‘Een glimlach, een knipoog. Dat konden we best gebruiken. Het gaat nu langzaam maar zeker de goede kant op, maar we zijn nog niet op het oude niveau. Dus sommige foto’s zijn nog steeds actueel.’

De tentoonstelling bestaat uit 44 foto’s van muzikanten die op deze manier toch weer even een podium krijgen. Van dinsdag 30 november t/m vrijdag 31 december 2021 is haar fototentoonstelling ‘Muzikanten in Lockdown’ te zien op de eerste verdieping in ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg, tijdens de openingsuren.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Speelveld Braamhof winnaar Kern met Pit Trofee Zeeland

WALCHEREN - Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren presenteerdengisteren ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten in Nederland de resultaten. Tijdens deze bijeenkomsten in het hele land is in elke provincie één project gekozen tot trofee winnaar. In Zeeland is de Herinrichting van het Speelveld Braamhof gekroond tot provinciale winnaar.

12 uur geleden
Luctor et Detector: de Zandzuigervondst in ‘De Middelburg’

Enige tijd geleden mocht ik met de metaaldetector weer een bijzondere opdracht uitvoeren. De eigenaar van zandboot De Middelburg, van Firma van Ouwerkerk, benaderde mij met een bijzonder probleem: tijdens het lossen van zand uit de boot kwam de borgpin los van de grijparm van de kraan. Die viel naar beneden in het zand. Je denkt dan: ‘geen probleem, die pin ligt gewoon op de zandhoop’. Nou, vergeet het maar. De massieve pin schoot een stuk het zand in en werd niet teruggevonden. Het zand was bedoeld voor verwerking in een cementfabriek en daarom moest de pin teruggevonden worden. De pin zou in de fabriek de machines kunnen beschadigen. 

1 dag geleden
Met liefde en passie achter de frituur

KOUDEKERKE – Na 46 jaar een cafetaria te hebben gehad, gaan John (65) en Marjan (67) van den Hummel met pensioen. John’s Frituurshop wordt overgenomen door collega-ondernemers, maar eerst blikken we terug op een mooie tijd waarin veel veranderde.

1 dag geleden
Politie arresteert Middelburger (17) voor berovingen

MIDDELBURG - In een woning aan de Zacharias Jansenstraat in Middelburg heeft de politie vrijdagmorgen 21 januari een jongen gearresteerd. In de woning en de schuur vond de politie twee vuurwapens en twee gestolen fietsen.

1 dag geleden
Middelburgse horeca-ondernemers houden protestborrel bij het stadhuis

MIDDELBURG - Nee, een echte demonstratie wilden ze het niet noemen. De chefs van MEP4YOU, Zeeuwse Streken en Restaurant Scherp hadden er bewust voor gekozen om de kleine protestborrel, gistermiddag op de Markt, vooraf niet aan de grote klok te hangen. Ze zouden alleen 150 hamburgers en worsten op een barbecue gooien om die gratis uit te delen. Een biertje en een wijntje erbij, een spandoek op het bordes en meer ook niet. “We geven al twee jaar lang alles weg” was het credo.

2 dagen geleden
2,5 jaar celstraf voor man die vrouw door hoofd schoot

MIDDELBURG - De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een 28-jarige man uit Domburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar. Daarnaast moet hij aan het slachtoffer en haar moeder een schadevergoeding van 272.000 euro betalen. De man schoot in augustus 2020 een vriendin door haar hoofd. Zij overleefde het schot, maar hield er zeer ernstig blijvend letsel aan over.

2 dagen geleden
Man uit Meliskerke (19) overleden bij eenzijdig ongeval op Oude Rijksweg in Krabbendijke

MELISKERKE - Op de Oude Rijksweg in Krabbendijke heeft vrijdagavond een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Hierbij is een 19-jarige man uit Meliskerke overleden. 

2 dagen geleden