Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Expositie Reynier de Muynck in Grote kerk Goes

Expositie Reynier de Muynck in Grote kerk Goes

GOES - Van 16 augustus tot 9 september is er in de Grote of Maria Magdalenakerk een bijzondere expositie als eerbetoon aan de markante kunstenaar Reynier de Muynck, die in 2017 overleed. In 2016 ontving hij samen met zijn vrouw Ditte de Culturele Prijs van de gemeente Goes. Zijn omvangrijke werk is in Zeeland bij velen bekend.

De Muynck was een van de beste kunstenaars die Zeeland heeft voortgebracht. Hij heeft tijdens zijn leven honderden schilderijen, tekeningen, etsen, sculpturen en installaties gemaakt. In de jaren tachtig en negentig wordt zijn werk in diverse Europese steden geëxposeerd, onder meer bij Lidewij Edelkort in Parijs in 1985. In latere jaren koos hij ervoor om zijn werk te exposeren
in zijn eigen stad, in Goes. Hij werd bekend om zijn magisch realistische doeken en muurschilderingen waarin zijn fascinatie voor oude culturen, de natuur, de mens en de vergankelijkheid van het bestaan tot uiting komen. In Slot Oostende en bij Optiek de Muynck zijn wandschilderingen en fresco’s van hem te bewonderen en ook in het Lunchcafé Stadhuis is zijn werk te zien. Het brede spectrum van zijn indrukwekkende, realistische, maar ook mystieke werk wordt in deze expositie getoond en komt uit verschillende periodes van zijn leven. Tijdens de expositie wordt ook een beeldgegeven van de boeiende persoon Reynier de Muynck. De expositie is geopend dinsdag tot en met zaterdag van 13 tot 16 uur en de toegang is vrij. De officiële opening vindt plaats op 19 augustus om 14 uur.
De organisatie is in handen van de nieuwe stichting Het Rode Ei in samenwerking met Stichting Grote of Maria Magdalenakerk.

Meer uit Beveland

Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

1 uur geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

14 uur geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

22 uur geleden
Hevige regenval veroorzaakt wateroverlast in Borssele

BORSSELE - Vanuit verschillende plaatsen in Zeeland komen meldingen binnen van wateroverlast door de langdurige regenval. Onder meer in Borssele is de brandweer in actie gekomen.

23 uur geleden
Jaarmarkt Borssele belooft zaterdag spectaculaire demonstraties

BORSSELE - Het dorpshart van Borssele is zaterdag weer het sfeervolle decor van de gezellige jaarmarkt.

1 dag geleden
Hoedekenskerke behoudt haar basisschool, De Regenboog verhuist naar andere onderwijskoepel

HOEDEKENSKERKE - Goed nieuws in Hoedekenskerke. Na zo'n anderhalf jaar van onzekerheid is het definitief: basisschool De Regenboog blijft bestaan. 

2 dagen geleden
Informatiebijeenkomsten in Oudelande en Borssele over grote dijkversterking Zak van Zuid-Beveland

OUDELANDE/BORSSELE - Waterschap Scheldestromen houdt deze maand twee informatiebijeenkomsten over de grote dijkversterking langs de Westerschelde in de Zak van Zuid-Beveland. Op donderdag 23 mei vindt de eerste bijeenkomst plaats in dorpshuis D'n Ostpit in Oudelande en op woensdag 29 mei is de tweede, in dorpshuis Vijverzicht in Borssele. 

2 dagen geleden