Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Expositie ‘Praat met me’ in ‘t Hof Seijs

Expositie ‘Praat met me’ in ‘t Hof Seijs

MIDDELBURG - Het project ‘Praat met me’, waarin fotograaf Dennis Van Akkeren aandacht vraagt voor eenzaamheid bij ouderen, heeft een vervolg gekregen. Van Akkeren exposeert zijn foto’s nu in Hof ‘t Seijs, van Zorgstroom. De bewoners hebben zelf ook kunstwerken gemaakt. Die worden ook tentoongesteld in de ontmoetingsruimte van het verzorgingstehuis.

Toen van Akkeren het project startte was het idee eigenlijk al om te exposeren in Hof ‘t Seijs, omdat hij dáár de ouderen had gefotografeerd. Door corona liep dat allemaal anders. Nu kon het alsnog doorgang vinden. Op de foto Dennis van Akkeren met mevrouw de Bruijn. Zij verloor in augustus 2019 haar man, die ze toen al 61 jaar kende. Van Akkeren interviewde haar kort daarna voor de documentaire ‘Praat met me’. Mevrouw zag het op dat moment helemaal niet meer zitten. ‘s Ochtends alleen opstaan, ‘s avonds alleen naar bed. Toen haar man nog leefde deden ze alles samen. Ze was erg eenzaam en zat vaak te huilen. Deze week vroeg de fotograaf haar hoe het nu met haar gaat, en hoe ze het vindt, dat ze daar met een foto aan de muur hangt. Ze zei dat ze een hele leuk dag had gehad. Ze vond het aanvankelijk erg confronterend maar ze voelt zich nu enorm vereerd. Ze is toch wel blij dat ze dat allemaal nog mag meemaken.

Rode rozen
Van Akkeren geeft het project ook een vervolg door rode rozen bij ouderen op te spelden. Van de website: “de rode roos wil ik graag als symbool stellen voor ‘liefde voor eenzaamheid’. Door de rode roos te dragen geef je aan dat je eenzaamheid kent of liefde hebt voor mensen die eenzaam zijn en daarmee worstelen. Door het dragen van de opvallende rode roos zul je zien dat mensen je zullen aanspreken op je rode roos, dit geeft eenzame mensen de kans om een gesprek aan te knopen, want praten over eenzaamheid is belangrijk! Samen maken we eenzaamheid herkenbaar en helpen we het de wereld uit! Doe je mee?”

Meer verhalen
Van Akkeren liet na afloop weten dat er na het opspelden van de rozen ook veel levensverhalen uit de andere aanwezige ouderen kwamen. Ze willen die graag kwijt. Hij heeft met vijf van hen nieuwe afspraken gemaakt, om na de zomer nieuwe foto’s te maken en hen te interviewen op film.

De exposities zijn tot en met 15 juni te bezoeken, in de middaguren.

Meer uit Middelburg

Sint maakt Archipelschool De Sprong groen

KOUDEKERKE - Archipelschool De Sprong in Koudekerke heeft vandaag een start gemaakt met het vergroenen van het schoolplein.?Sinterklaas en zijn Pieten kwamen vanmorgen om 8:30 uur met de tractor naar de school. 

6 uur geleden
Subsidies Provincie Zeeland voor masterclass schrijven filmplannen en Middelburg Winterstad

MIDDELBURG - Op 21 juli 2023 stelde de Provincie Zeeland een nieuwe subsidieregeling open, de Impuls Jongerencultuur. Het doel van de regeling is jongeren te stimuleren nog meer en vaker deel te nemen aan culturele activiteiten. Gedeputeerde Staten heeft vandaag besloten twee projecten te subsidiëren.  

7 uur geleden
Rechter eist rectificatie Science Guide van berichtgeving over naderend faillissement UCR

MIDDELBURG - De rechter eist een rectificatie van Science Guide van deberichtgeving over een naderend faillissement voor University College Roosevelt (UCR) in Middelburg. In recente publicaties op Scienceguide.nl is er meerdere malen gespeculeerd over een naderend faillissement van UCR. 

8 uur geleden
John de Jonge voorgedragen als nieuwe wethouder Veere

DOMBURG - Op dinsdag 4 december heeft Hart voor Veere (HVV) bekend gemaakt dat John de Jonge wordt voorgedragen als haar nieuwe wethouder in de gemeente Veere. Hij is 61 jaar en woont in Vlissingen. John de Jonge is vooral bekend als voormalig wethouder van de gemeente Vlissingen. Hij zal de op 12 september teruggetreden Marcel Steketee opvolgen in deze functie.

8 uur geleden
Lange Jan in Middelburg luidt nieuwe jaar alvast in door programmeerfoutje

MIDDELBURG - Commotie in Middelburg, rond middernacht. Om 12.00 uur werden de klokken van de Lange Jan spontaan geluid. Dat duurde zeker tien minuten. Op sociale media vroegen veel mensen zich af of de beroemde toren misschien op hol was geslagen.

12 uur geleden
Scooterbestuurder gewond na valpartij Middelburg

MIDDELBURG – Bij een eenzijdig ongeval in Middelburg is maandagmiddag een scooterbestuurder gewond geraakt.

1 dag geleden
Kees en zijn inzet voor Grijpskerke

GRIJPSKERKE - In het verleden werkte Kees 's nachts waardoor de dag uit vrije tijd bestond. Het helpen van anderen is hem niet onbekend, want zoals Kees over die tijd vertelt: “Ik deed toen nog best wel eens wat voor een ander." Inwoners uit Grijpskerke wisten Kees te vinden en dat is nu niet anders, want via vrijwilligerswerk is de inzet van Kees voor het dorp alleen maar vergroot.

1 dag geleden