Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Expositie Lucht & Polder wegens succes herhaald

Expositie Lucht & Polder wegens succes herhaald

SCHERPENISSE - In oktober heeft er een bijzondere kunstexpositie in het voormalige kerkje van De Heen (gemeente Steenbergen) plaatsgevonden. Dit was zo’n succes dat Kunstkamer Holland Huis voorstelde om de tentoonstelling nogmaals te presenteren, maar dan in Scherpenisse.

Het project is op een bijzondere manier gegroeid. Zeeuwse en West-Brabantse kunstenaars hebben zich naar aanleiding van éénzelfde foto spontaan verenigd in de expositie ‘Lucht & Polder’.

Kunstenares Riena Valkhoff maakte een foto van de Heense polder, die leidde tot een kunst-kettingreactie. Een drietal kunstenaars besloten in eerste instantie onderling om zich te laten inspireren door het beeld voor hun eigen werk. Maar het balletje ging rollen en in één week tijd sloten er nog 10 andere kunstenaars uit Tholen en Steenbergen aan.

Het resultaat levert een gevarieerde tentoonstelling op met uitingen in schilderkunst, textielkunst, mozaïek, glaskunst, dichtkunst en beeldhouwen. De kunstenaars zijn Puck Meijer, Martin Hoevenaars, Jeroen van Hoek, Josje Verton, Esther Timmermans, Liesbeth Romeijn, Lia Bruyns-Schoonen en Ton Bruyns uit Tholen. Uit de gemeente Steenbergen komen Riena Valkhoff, Martin Valkhoff, Frans van Drunen en Jan van de Velde.

Laatstgenoemde schreef tekst en muziek op het thema ‘lucht en polder’. Het lied zal hij net als in de Heen met zangeres Martine Westenbroek ten gehore brengen tijdens de opening van de expositie in de Kunstkamer (6 november 15.00 uur / voor genodigden en pers).

Na de opening is de expositie van 12 november tot 18 december op zaterdagen tussen 11.00-16.00 uur vrij toegankelijk voor publiek.

Locatie: Kunstkamer Holland Huis, Laban Deurloostraat 28 te Scherpenisse.

Meer uit Tholen

Vanmiddag code geel voor regenbuien met kans op onweer en hagel

THOLEN - April doet wat hij wil, luidt de gezegde. En dat blijkt ook vandaag weer. De dag begon nog zonnig in Tholen, maar de meteorologen van het KNMI hebben voor vanmiddag code geel afgegeven voor regenbuien met kans op onweer en kleine stukjes hagel. Het verkeer kan hier mogelijk hinder van ondervinden.

13 uur geleden
Wethouder Moerland steekt de handen uit de mouwen bij Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Hilde Moerland stak zaterdagmorgen ook de handen uit de mouwen. Deze ochtend ging ze zowel Sint-Maartensdijk als Tholen helpen met het gereedmaken van de zwembaden voor het nieuwe seizoen.

15 uur geleden
Tholense Boys één zege verwijderd van titel, WHS gedegradeerd [SPEELRONDE 19]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 13 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 19.

19 uur geleden
Auto ramt lichtmast omver langs de Postweg, voertuig zwaar beschadigd

POORTVLIET - Een automobilist is dinsdagavond van de weg geraakt op de Postweg bij Poortvliet en tegen een lichtmast gereden. Door het eenzijdig ongeval raakte de personenauto zwaar beschadigd. De man achter het stuur kon zelf zijn voertuig verlaten en raakte niet gewond.

1 dag geleden
Provincie Zeeland zegt 'ja' tegen wolfwerende maatregelen

THOLEN - De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van Gedeputeerde Staten. Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen. 

1 dag geleden
Vele handen maken licht werk tijdens schoonmaakdag Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Dat vele handen licht werken maken blijkt zaterdagmorgen bij de schoonmaakdag van de twee Thoolse zwembaden. Eigenlijk is de NL-doet actie op 12 maart, maar dit komt voor een zwembad echt te vroeg in het jaar, zo vertelt José van Dalen.

1 dag geleden
Nieuwe landbouwweg naast N286 geopend: 'Vooruitgang voor Tholen'

THOLEN - Gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Corniel van Leeuwen van de gemeente Tholen hebben maandag de nieuwe parallelweg van de rondweg Poortvliet (N286) officieel geopend. Deze nieuwe weg draagt bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming op de N286. "Dit is een mooie vooruitgang voor Tholen en de omgeving", aldus Van der Maas.

1 dag geleden