Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Expositie Lucht & Polder wegens succes herhaald

Expositie Lucht & Polder wegens succes herhaald

SCHERPENISSE - In oktober heeft er een bijzondere kunstexpositie in het voormalige kerkje van De Heen (gemeente Steenbergen) plaatsgevonden. Dit was zo’n succes dat Kunstkamer Holland Huis voorstelde om de tentoonstelling nogmaals te presenteren, maar dan in Scherpenisse.

Het project is op een bijzondere manier gegroeid. Zeeuwse en West-Brabantse kunstenaars hebben zich naar aanleiding van éénzelfde foto spontaan verenigd in de expositie ‘Lucht & Polder’.

Kunstenares Riena Valkhoff maakte een foto van de Heense polder, die leidde tot een kunst-kettingreactie. Een drietal kunstenaars besloten in eerste instantie onderling om zich te laten inspireren door het beeld voor hun eigen werk. Maar het balletje ging rollen en in één week tijd sloten er nog 10 andere kunstenaars uit Tholen en Steenbergen aan.

Het resultaat levert een gevarieerde tentoonstelling op met uitingen in schilderkunst, textielkunst, mozaïek, glaskunst, dichtkunst en beeldhouwen. De kunstenaars zijn Puck Meijer, Martin Hoevenaars, Jeroen van Hoek, Josje Verton, Esther Timmermans, Liesbeth Romeijn, Lia Bruyns-Schoonen en Ton Bruyns uit Tholen. Uit de gemeente Steenbergen komen Riena Valkhoff, Martin Valkhoff, Frans van Drunen en Jan van de Velde.

Laatstgenoemde schreef tekst en muziek op het thema ‘lucht en polder’. Het lied zal hij net als in de Heen met zangeres Martine Westenbroek ten gehore brengen tijdens de opening van de expositie in de Kunstkamer (6 november 15.00 uur / voor genodigden en pers).

Na de opening is de expositie van 12 november tot 18 december op zaterdagen tussen 11.00-16.00 uur vrij toegankelijk voor publiek.

Locatie: Kunstkamer Holland Huis, Laban Deurloostraat 28 te Scherpenisse.

Meer uit Tholen

Afsluiting van de Haringvlietbrug: 8 weken omrijden

THOLEN - De Haringvlietbrug wordt gerenoveerd. Van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot vrijdag 4 augustus 2023 23.00 uur is de brug gesloten voor al het verkeer. Tijdens de renovatie worden de brugklep en het bewegingswerk vervangen.

2 uur geleden
Kermis Oud-Vossemeer van start: Twee dagen lang volop plezier

OUD-VOSSEMEER - In Oud-Vossemeer is zojuist de jaarlijkse kermis weer van start gegaan. Twee dagen lang kunnen inwoners genieten aan de Raadhuisstraat.

6 uur geleden
Bestuurder uit Stavenisse zag te laat dat verkeer stilstond: 3 gewonden

BRUINISSE / STAVENISSE - Bij een ongeval op de Philipsdam zijn donderdag 8 juni drie personen gewond geraakt.

8 uur geleden
Jij op Tholen organiseert scootmobieltocht in Sint-Maartensdijk en Scherpenisse

SINT-MAARTENSDIJK/SCHERPENISSE - Tholenaren kunnen volgende week dinsdag meedoen met een scootmobiel in en rond Sint-Maartensdijk en Scherpenisse. Ook inwoners met een driewieler of duofiets mogen meedoen. De tocht is acht kilometer lang.

11 uur geleden
Weg richting Tholen afgesloten door ernstig ongeval met klassieke Chevrolet Corvette

THOLEN - Bij een ongeval met tussen een werkbus en een klassieke Chevrolet Corvette zijn vanmiddag twee personen gewond geraakt. Een traumahelikopter kwam ter plaatse.

1 dag geleden
Beweging en plezier door Jij op Tholen: 'We willen jong en oud in beweging krijgen'

THOLEN - Een beweegweek, een vol programma tijdens de vakantie of een scootmobieltocht. Jij op Tholen, van de gemeente Tholen, doet er alles aan om ervoor te zorgen dat kinderen, jongeren en volwassen op het eiland zich geen moment hoeven te vervelen. Ook afgelopen meivakantie werd er weer van alles georganiseerd. 

1 dag geleden
Oudelandsedijk vandaag afgesloten door asfaltreparatie

STAVENISSE - De Oudelandsedijk in Stavenisse is vandaag afgesloten. Op die plek wordt namelijk het asfalt gerepareerd. 

1 dag geleden