Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Expositie in Vlissings museum 'eindelijk compleet'

Expositie in Vlissings museum 'eindelijk compleet'

VLISSINGEN - In het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen is de expositie ‘Wind in de zeilen’ vanaf vrijdag in zijn geheel te bezichtigen. ‘De laatste twee schilderijen zijn eindelijk vanuit Engeland aangekomen’, laat het museum weten.

Daarmee is de langdurige bruikleen uit de collectie Inder Rieden uit Londen aan het muZEEum compleet. ‘De schilderijen zijn uit quarantaine en mochten de tocht over het Kanaal van Engeland naar Zeeland maken.’ 

Het gaat om ‘Het wegvoeren van de veroverde Unity (voorheen Eendracht) na de tocht naar Chatham’ uit 1670 van Jacob Bellevois en ‘De terugkeer in Amsterdam van de tweede expeditie naar Oost-Indië’ uit 1610 van Andries van Eertvelt.

VOC

'Het eerstgenoemde schilderij toont hoe de schepen van Michiel de Ruyter de Engelse vloot vernederen in 1667. Het Engelse oorlogsschip de Unity is buitgemaakt en meteen vervangen de Nederlandse de Engelse vlaggen voor onze driekleur.' 

'Het tweede doek laat de triomfantelijke terugkeer van vier schepen uit Azië naar Nederland zien, in juli 1559. De spectaculaire opbrengst van de lading specerijen van deze expeditie is reden om kort na de feestelijke terugkeer van de vier schepen de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) op te richten.'

Vrijdag (2 oktober) opent 'Wind in de zeilen' officieel.

Meer uit Vlissingen

DOSboulers openen nieuwe jeu de boules-banen bij de Burgerij

VLISSINGEN - Wethouder Coen Bertijn heeft vorige week woensdag de nieuwe jeu de boules-baan van de DOSboulers bij Wijkcentrum de Burgerij geopend. De DOSboulers hadden voorheen twee banen bij tennisvereniging DOS in het Nollebos. Nadat de tennisvereniging eind 2022 is opgeheven en de banen terug zijn gegeven aan de natuur moesten de boulers op zoek naar een nieuwe baan.

9 uur geleden
Groene Ster voor de derde keer dit seizoen te sterk voor BE'79

BERKEL-ENSCHOT - Groene Ster Vlissingen heeft de voorlaatste wedstrijd van de competitie in winst omgezet. Op bezoek bij BE'79 won de ploeg van scheidend trainer Hoessein Bouzambou met 4-6. Door de zege van concurrent HV/Veerhuys is plek één in de Degradatiepoule echter onhaalbaar. Voor de Vlissingers waren Khalid El Hattach (3x), Istvan Bakx (2x) en Abdelali Zariouh trefzeker.

1 dag geleden
Drie arrestaties en doorzoekingen vanwege drugshandel

RITTHEM - In havengebied Vlissingen-Oost bij Ritthem is maandagochtend een grote actie gestart tegen ondermijning. Er zijn drie arrestaties verricht. De zaak houdt verband met het (vermoeden van) de handel in drugs.Bij een bedrijf aan de San Marinoweg doen de politie en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD samen onderzoek. Om deze reden is op last van een officier van justitie de gehele weg afgesloten vanaf de Frankrijkweg. Volgens een politiewoordvoerder zijn er op meerdere locaties doorzoekingen gedaan.De drie verdachten uit de provincie Zeeland zitten in zogenoemde beperkingen en daarom kunnen nog niet veel details over de zaak naar buiten worden gebracht. Wel is duidelijk dat het onderzoek draait om de handel in cocaïne.

1 dag geleden
Letsel en flinke schade bij botsing in Vlissingen

VLISSINGEN - Bij een aanrijding tussen twee auto's is zondagavond op de Nieuwe Vlissingseweg (N661) bij Vlissingen één persoon gewond geraakt. De voertuigen liepen flink wat schade op. 

1 dag geleden
Stralend weer zorgt voor gemoedelijke sfeer op Bevrijdingsfestival Zeeland

VLISSINGEN - Het Bevrijdingsfestival Zeeland is in volle gang en trekt mede dankzij het stralende weer veel publiek naar het festivalterrein in en om de Machinefabriek op de Jan Weugkade en naar de binnenstad van Vlissingen. Het festival duurt nog tot twaalf uur vanavond.

2 dagen geleden
Scooter gaat in vlammen op in Vlissingen: Politie gaat uit van brandstichting

VLISSINGEN - Een scooter is vanmorgen in alle vroegte in vlammen opgegaan bij een brand in Vlissingen. De politie gaat uit van brandstichting.

3 dagen geleden
Jaarlijkse dodenherdenking op Noorderbegraafplaats

VLISSINGEN - Op 4 mei 2024 wordt de jaarlijkse dodenherdenking herdenking gehouden op de Noorderbegraafplaats. Er worden kransen gelegd door onder meer het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen.

4 dagen geleden