Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Expo themajaar Goes-Europa: ‘Mijn mond viel open van Andrés foto’s’

Expo themajaar Goes-Europa: ‘Mijn mond viel open van Andrés foto’s’

GOES - Langs de Westerstraat en Ringbaan West in Goes hebben Albert Boonman van de organisatie van het themajaar Goes-Europa en de Goese fotograaf André Joosse, met hulp van vrijwilligers, een fototentoonstelling ingericht. Die is van vrijdag (15 juli) tot 17 september vrij toegankelijk van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 22.00 uur.

Boonman polste Joosse voor het themajaar, omdat hij zijn foto’s er perfect bij vindt passen. Bij Een Bunder Kunst in ‘s-Heer Arendskerke had Boonman werk van Joosse ontdekt. “Daarna ben ik op zijn website gaan kijken en mijn mond viel open. André maakt prachtige foto’s van cultuurhistorische plekken en verlaten gebouwen.” Boonman bedacht er het weiland naast de leegstaande boerderij aan de rand van de binnenstad als ideale tentoonstellingsplek bij. “Deze boerderij is ook verlaten, dus dat past mooi bij Andrés foto’s. Ook willen we dat het themajaar voor iedereen laagdrempelig toegankelijk is en deze tentoonstelling kun je vrij bezoeken, zonder entree en zonder dat je je hoeft aan te melden.” Met het oog op de toekomstige bouw op deze locatie is de expositie een mooie aanleiding om nog eens van de groene plek. “We krijgen alle medewerking, van bijvoorbeeld de grondeigenaar en vrijwilligers. Daardoor was het in no-time geregeld. Als ik iets zie zitten, ga ik in de hoogste versnelling”, lacht Boonman. Nu staan er in het weiland 120 van Joosses foto’s, gemaakt in achttien Europese landen. 

Kijk hiervoor op www.goes-europa.nl of www.andrejoosse.nl.

Meer uit Beveland

Porsche vliegt uit de bocht in Goes, bestuurder aangehouden

GOES - De politie heeft zaterdagmorgen een bestuurder van een Porsche Cayenne aangehouden nadat hij betrokken was bij een crash op de A256 bij Goes. De man raakte niet gewond.

35 minuten geleden
Treinverkeer lag vannacht stil door dodelijke aanrijding bij 's Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE - Door een dodelijk treinincident bij 's-Heer Arendskerke was het treinverkeer gisterenavond en -nacht gestremd. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse.

1 uur geleden
SHV de Bevelanden krijgt steeds meer hulpvragen vanwege schulden

GOES - De schuldhulpverleningsorganisatie SHV Zeeland van het Leger des Heils biedt in de Bevelanden schuldhulpbegeleiding en administratieve ondersteuning. De ruim 40 vrijwilligers zijn getraind om mensen met financiële zorgen zo goed mogelijk te helpen en bij te staan. 

21 uur geleden
Beleef vervlogen tijden bij historische winkelroute Ovezande

OVEZANDE - De organisatie achter het jubileumjaar '700 jaar Ovezande' presenteert op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, een historische winkelroute door het dorp. Wandelaars gaan, zelfstandig of onder leiding van een gids, terug in de tijd. Naar de jaren '50 tot en met '80 van de vorige eeuw om precies te zijn. "Ovezande had in deze periode van de arbeidsintensieve wederopbouw meer dan veertig winkeltjes. Onvoorstelbaar hè", vertelt Ad Schenk van de organisatie.

23 uur geleden
Buitengewoon avontuur: Kinderen stralen in Blijdorp

GOES - Donderdag 2 mei hebben kinderen uit Zeeland een buitengewone dag beleeft, dankzij de samenwerking tussen Rotaryclub Goes en Stichting Leergeld Oosterschelderegio.

1 dag geleden
Eerste Dodenherdenking bij monument in 's-Gravenpolder

's-GRAVENPOLDER - Dit jaar wordt voor het eerst op 4 mei de dodenherdenking gehouden in 's-Gravenpolder bij het eind vorig jaar onthulde herdenkingsmonument voor het dorpshuis Ons Dorpsleven.

1 dag geleden
Reparatiecafé zaterdag geopend in Ruilwinkel Goes

GOES - De Ruilwinkel Goes, aan de Couwervestraat 2, is zaterdag open. Dan is er ook een reparatiecafé, van 13.00 tot 16.00 uur, in wijkgebouw de Westkant, Evertsenstraat 15 in Goes.

1 dag geleden