Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Expo en kerkdienst over bevrijding Yerseke

Expo en kerkdienst over bevrijding Yerseke

YERSEKE - Op 27 oktober 1944 is Yerseke bevrijd. De Hervormde Gemeente Yerseke staat stil bij dit belangrijke feit, met een tentoonstelling en speciale kerkdienst in de Hervormde kerk.

Zaterdag 26 oktober is er van 10.00 tot 17.00 uur een gratis toegankelijke expositie in de kerk. Er zijn naast vele foto's onder andere destijds door Dirk Was beschilderde granaathulzen te zien. Ook een speciaal door Johannes Kole vervaardigde Nederlandse vlag voor de bevrijding van Yerseke en een doopjurkje van parachutestof zijn te bewonderen.

Wederopbouw

Daarnaast belicht de expo de verwoesting en wederopbouw van de Hervormde kerk. Op 16 mei 1940 is de toren beschoten, waarop deze en het kerkgebouw in brand vlogen en deels instortten. Na de wederopbouw was de kerk in 1948 weer toegankelijk. Aanjager van de renovatie was de toenmalige predikant, dominee M. Bons. Hij mocht de voltooiing van het werk helaas niet meer meemaken, want hij overleed in 1943 plotseling. Een gedenksteen in de consistorie herinnert hieraan. De toren zou later hersteld worden, maar in de jaren '70 is besloten om het restant af te breken en een dakruiter te plaatsen.

Kerkdienst

Zondag 27 oktober is er om 10.00 uur een speciale kerkdienst waarin dominee W.J. van de Griend voorgaat. Er is muziek van organist Edwin Pieterse en muziekvereniging Mozart. Klederdrachtengroep Mooi Zeeland treedt ook op.

Meer uit Reimerswaal

Grote alcoholcontrole op carpoolplaats Vierwegen bij Kapelle [UPDATE]

KAPELLE- De politie heeft zaterdagavond een grote alcoholcontrole gehouden op carpoolplaats Vierwegen. Diverse voertuigen werden door motoragenten van de hoofd- en snelwegen gehaald en naar de controleplaats geleid. Daar werd bij de bestuurders een alcoholtest afgenomen. 

12 uur geleden
Schooldirecteur over project Ons Kruiningen: 'Als we ogen blijven sluiten, gebeurt er niets'

KRUININGEN - 'Ons Kruiningen' is een project van de lange adem en de voorbereiding begon al zo'n drie jaar geleden, vertelt directeur Jolanda Wedage van basisschool Voorhoute. Ze blijft onverminderd enthousiast. "We hebben met allerlei partijen te maken en daardoor kost overleg tijd, maar samen kom je verder", zegt ze over het project dat dit najaar is gelanceerd. Het hele dorp willen de partijen betrekken bij 'Ons Kruiningen', met als doel het gezellig te houden en elkaar aan te spreken als dit niet zo is.

2 dagen geleden
Plan voor opvang 70 Oekraïners in Kapelle

KAPELLE - Als de gemeenteraad van Kapelle ermee instemt, wonen er na de zomer zeventig vluchtelingen uit Oekraïne op het perceel op de hoek van de Postweg en Oostambachtweg in Kapelle. De woonunits worden voor drie jaar geplaatst. Als er behoefte aan is, kan deze periode verlengd worden en is er ook ruimte voor uitbreiding met tien extra units. Dat vertelden de Kapelse burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en de gemeentelijk projectleider woensdag bij een informatieavond.

2 dagen geleden
Toekomst van kassen: 'Minder arbeidsmigranten treft vele sectoren'

RILLAND - Nieuwsuur heeft de toekomst van de glastuinbouwsector onderzocht, omdat er veel arbeidsmigranten werken - dat onder meer drukt op de woningmarkt - en de producten voornamelijk worden geëxporteerd naar het buitenland. Het onderzoek focust zich op kassengebied het Westland, maar Reimerswaal en Kapelle hebben ook relatief veel kassen. Hoe kijkt de branche hier naar de toekomst?

3 dagen geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES/WEMELDINGE - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

4 dagen geleden
Julianaschool Krabbendijke blij met nieuw, toekomstbestendig pand

KRABBENDIJKE - De Julianaschool in Krabbendijke heeft haar gloednieuwe pand aan de Scoudestraat in gebruik genomen. De nieuwbouw is uitgerust met nieuw meubilair, de nieuwste technologie en is heel toekomstbestendig. De eerste lessen zijn al gegeven en zowel de leerlingen als docenten zijn ontzettend blij met de nieuwe school.

4 dagen geleden