Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Explosieven uit WOII gevonden bij het Schelde-Rijnkanaal, per direct onschadelijk gemaakt

Explosieven uit WOII gevonden bij het Schelde-Rijnkanaal, per direct onschadelijk gemaakt

THOLEN - Bij het Schelde-Rijnkanaal is vanmorgen de Explosieven Opruimingsdienst Defensie langsgekomen voor een stuk geschutmunitie. De EOD heeft de gevonden stuk per direct onschadelijk gemaakt vanwege explosiegevaar. 

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft een stuk geschutmunitie (van Franse makelij) uit WOII per direct onschadelijk gemaakt in de buurt de Schelde-Rijnkanaal. Dit was nodig vanwege explosiegevaar. Hierdoor kon je een kleine ‘plof’ horen.

Het geschut was 28 cm lang en had een diameter van 7 cm, zonder ontsteking of verdere kenmerken. Vermoeden is dat de munitie uit het Schelde-Rijnkanaal is gevist, waarna de politie is gebeld.

Meer uit Tholen

Acht Thoolse verenigingen gaan voor extra inkomsten met Grote Clubactie

THOLEN - Op 21 september starten leden van Thoolse verenigingen met de verkoop van loten tijdens de Grote Clubactie om extra geld in te zamelen voor hun clubs. Veel verenigingen hebben te maken hebben met teruglopende financiële middelen en een dalend aantal vrijwilligers. De opbrengsten helpen om de verenigingen vitaal te houden. 

13 uur geleden
Nog nooit zat voetbalschool Flupland zo snel vol: Inschrijving 19e editie gesloten

SINT PHILIPSLAND - De inschrijving is afgelopen zaterdag gestart en zondagavond heeft Stichting Voetbalschool de 100e inschrijving mogen ontvangen. Dit betekent dat ze tot de nok toe vol zitten met deelnemers. De inschrijvingen gingen nog nooit eerder zo hard. Een nieuw record voor de voetbalschool bij NOAD'67. Dit jaar de negentiende editie, die gehouden wordt van 21 t/m 23 oktober 2024 op de velden in Sint Philipsland. 

18 uur geleden
Paardenstal met hooibalen vat vlam onder Thoolse brug

THOLEN - Onder de Thoolse brug is woensdagavond brand uitgebroken. De brandweer ontdekte al snel dat een paardenstal met hooibalen in brand stond. De vlammen waren mogelijk veroorzaakt door slijpwerkzaamheden aan de brug.

1 dag geleden
Thoolse fietstocht biedt routes van vier afstanden door de hele gemeente

THOLEN - De gemeente Tholen organiseert morgen samen met vrijwilligers weer een Thoolse fietstocht. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 20, 40, 60 en zelfs 80 kilometer. Ook mogen fietsers vanuit verschillende locaties starten. De starttijd is tussen 10.00 en 12.00 uur. Deelname is gratis en inschrijven wordt aangeraden.

1 dag geleden
Tholense Boys en WHS bereiken volgende ronde van de beker [DISTRICTSBEKER]

THOLEN - Tholense Boys en WHS hebben zich afgelopen zaterdag geplaatst voor de knock-outfase van de bekercompetitie. Beide ploegen eindigden als groepswinnaar en verzekerden zich daarmee van een plek in de volgende ronde. De overige vier voetbalclubs in de gemeente Tholen zijn uitgeschakeld. 

2 dagen geleden
Herdenking verzetsheld Piet Avontuur en zes anderen in Anna Jacobapolder

ANNA JACOBAPOLDER - Deep Respect Pipes & Drums brengt donderdag 19 september een muzikaal eerbetoon aan verzetsheld Piet Avontuur op de begraafplaats in Anna Jacobapolder. Het eerbetoon vindt plaats bij het monument ter nagedachtenis aan Piet Avontuur, die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven liet als lid van de stoottroepen.

2 dagen geleden
Zeeland blij met streven kabinet om leefbaarheid in regio te verbeteren

ZEELAND - Zeeuwse overheden zijn zeer te spreken over het streven van het kabinet om de leefbaarheid in de regio's te verbeteren, door de opgaven van onder meer zorg, wonen, infrastructuur, cultuur en onderwijs in samenhang aan te pakken. Dat schrijft de Provincie Zeeland in een persbericht. Toch uiten ze ook hun zorgen.

2 dagen geleden