Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Examen voor toetreding tot EU op de schop

Examen voor toetreding tot EU op de schop

BRUSSEL (ANP) - De onderhandelingen met landen die willen toetreden tot de Europese Unie moeten kunnen worden vertraagd, stopgezet of overgedaan als zij terugvallen op bijvoorbeeld het gebied van de rechtsstaat. De Europese Commissie heeft dat woensdag voorgesteld in reactie op de Franse eis het toetredingsproces te hervormen. Gaandeweg moet meer politieke bijsturing "op het hoogste niveau" mogelijk zijn, is het idee. De eisen voor lidmaatschap blijven ongewijzigd.

Tot ongenoegen van het Europees Parlement en het leeuwendeel van de lidstaten blokkeerde Parijs - samen met Nederland en Denemarken - afgelopen jaar de start van de toetredingsonderhandelingen met Albanië en Noord-Macedonië. Deze landen voldoen volgens de Europese Commissie aan de eisen. Begin van de onderhandelingen is voor Brussel "een topprioriteit." De hoop is dat er op een Balkantop in Zagreb in mei wel groen licht komt.

Meer uit Buitenland

Biden waarschuwt Iran dat het Israël niet moet aanvallen

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft Iran gewaarschuwd dat het Israël niet moet aanvallen. "Doe het niet", aldus Biden in een boodschap tot de Iraanse machthebbers, die hebben gedreigd met militaire actie tegen Israël na een aanval op Iraniërs in Syrië. Biden zei een Iraanse vergeldingsactie eerder vroeger dan later te verwachten.

1 uur geleden
Italiaanse modeontwerper Roberto Cavalli (83) overleden

FLORENCE (ANP) - Modeontwerper Roberto Cavalli is overleden. De 83-jarige Italiaan stierf in zijn woning in Florence na een lang ziekbed, meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

1 uur geleden
VS sturen versterkingen naar Midden-Oosten om Iraans dreigement

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten sturen versterkingen naar het Midden-Oosten nu de angst groeit dat Iran binnenkort Israël zou kunnen aanvallen. De Iraanse leiding in Teheran wil een aanval in Syrië wreken waarbij onder meer twee Iraanse generaals om het leven kwamen.

2 uur geleden
Bijna 100.000 Haïtianen vluchten binnen een maand uit hoofdstad

PORT-AU-PRINCE (ANP/AFP) - Uit angst voor bendegeweld zijn binnen een maand bijna 100.000 inwoners van de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince op de vlucht geslagen.

4 uur geleden
Bronnen: Israël houdt rekening met Iraanse aanval binnen 48 uur

TEL AVIV (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Israël houdt rekening met een aanval van Iran binnen 48 uur, meldt persbureau Bloomberg op basis van personen met informatie van westerse inlichtingendiensten. Een dergelijke aanval kan leiden tot een grote oorlog in het Midden-Oosten.

6 uur geleden
Eerste vrachtwagens met noodhulp door heropende grensovergang Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - De eerste vrachtwagens met noodhulp zijn via een heropende grensovergang de Gazastrook binnengereden, meldt het Israëlische leger. Ze gebruikten de grenspost Erez, in het noorden van Gaza.

9 uur geleden
Nieuwe evacuaties in Russische stad Orenburg na overstromingen

ORENBURG (ANP/AFP) - De overstromingen in de Russische stad Orenburg zijn "kritiek" geworden, meldt burgemeester Sergej Salmin. Hij heeft opdracht gegeven voor "massa-evacuaties" omdat het waterpeil in de rivier Oeral blijft stijgen.

9 uur geleden