Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

(Ex-) studenten HZ Vlissingen zetten zich in voor inwoners in Oekraïne

(Ex-) studenten HZ Vlissingen zetten zich in voor inwoners in Oekraïne

VLISSINGEN - De HZ is een inzamelingsactie gestart voor de mensen in Oekraïne, een initiatief van HZ Green Office en HZ SDG Events voor wie de Oekraïense Svetlana Vylkove werkt. Tijdens het event zijn ook Julia-Antonina Majchrzak en Julia Kobylinska uit Polen, studenten Watermanagemen aan de HZ Vlissingen, aangesloten. 

De studenten begonnen begin maart een inzamelingsactie voor de inwoners van Oekraïne. “We dachten te weten wat angst was, dat we wisten wat lijden was, tot het moment dat we mensen naar onze thuissteden zagen komen met een klein stukje bagage die hun hele leven droegen”, vertelt Kobylinska. Antonina Majchrzak: “Het was niet alleen hartverscheurend, maar ook frustrerend dat we zo ver van huis zijn. Het gevoel van zwakheid steeg met elke dag. We voelden ons uiterst machteloos ten opzichte van de menselijke tragedie die zich voor onze ogen afspeelde.” Het zien van de beelden, evenals alles wat in Oekraïne gebeurt, is emotioneel voor de twee. Dat zoiets zich in een buurland zou voordoen, konden Antonina Majchrzak en Kobylinska zich niet voorstellen. Ze zamelden drie bussen vol hulpgoederen in met producten, zoals luiers, pleisters, medicijnen, teddyberen en wasmiddelen, die naar de vrijwillige hulppunten aan de Pools-Oekraïense grens vertrokken. Kobylinska: “Na dit succes, besloten we om onze krachten te bundelen met Svetlana Vylkove, Green Office en de SDG Events van HZ, evenals University College Roosevelt en lokale organisaties in Zeeland.” Dit heeft geresulteerd in het volgende succes: dinsdagochtend vertrekt een transport met hulpgoederen, ingezameld door onder andere HZ studenten. De gedoneerde artikelen worden per vrachtwagen afgeleverd bij het Rode Kruis in Oekraïne en door hen verdeeld. “Veel ligt buiten onze controle, maar toch wil ik mijn hoop op een betere toekomst kanaliseren en positieve actie ondernemen”, aldus Vylkove, die ondanks de oorlog contact heeft met haar familieleden in Oekraïne en Bulgarije. “Het is emotioneel, ze leven in angst en maken zich zorgen.”

Meer uit Vlissingen

Leerlingen van De Ravenstein rennen voor Wereld Natuur Fonds

VLISSINGEN - Leerlingen van Archipelschool De Ravenstein hebben deze week geld ingezameld voor het Wereld Natuur Fonds. Met de sponsorloop hebben de kinderen van alle groepen van de basisschool een bedrag van 314 euro ingezameld.

14 uur geleden
Speeltuin Scheldekwartier in kerstsfeer

VLISSINGEN - Na het eerste seizoen maar Speeltuin Scheldekwartier zich op voor de feestdagen. Hoewel de speeltuin in winterslaap is worden er toch nog activiteiten georganiseerd. Zo is er zaterdag 9 december een kraampjesdag in het gebouw van de speeltuin en wordt er zaterdag 16 december een kerstconcert gegeven.

1 dag geleden
Munt aan Zee voortaan het hele jaar geldig

VLISSINGEN - Voor het derde jaar is de cadeaumunt Munt aan Zee weer te koop. De munt is niet zoals andere jaren beperkt geldig maar kan het hele jaar door worden verzilverd bij een van de deelnemende bedrijven in Vlissingen. “Hiermee is dit dè cadeaubon van Vlissingen geworden," is initiatiefnemer Robert de Ruijter van mening.

1 dag geleden
Auto uitgebrand bij station Oost-Souburg

OOST-SOUBURG- Nabij het NS-station in Oost-Souburg is donderdag aan het einde van de middag een auto in vlammen opgegaan. Er kwam flink wat rook vrij.

2 dagen geleden
Militaire oefening in Vlissingen

VLISSINGEN - Van donderdag 30 november tot en met zaterdag 2 december wordt de militaire oefening Wake Up '23 gehouden, een gezamenlijke oefening van defensie, politie en de kerncentrale Borssele.

2 dagen geleden
Rockabilly en Laura Evans in de Piek

VLISSINGEN - Podium de Piek heeft voor vrijdag 1 december een avondje vintage rock 'n roll geprogrammeerd. Zaterdag 2 december treedt de Britse singer-songwriter Laura Evans op in het poppodium.

2 dagen geleden
Verzakkingen op het spoor: Extra reistijd tussen Roosendaal en Vlissingen

VLISSINGEN - Als je per trein reist tussen Roosendaal en Vlissingen, moet je voorlopig rekening houden met een extra uur reistijd. Het spoor in verschillende delen van Zeeland is verzakt, wat resulteert in verminderde treinfrequenties. Bovendien is de toegestane snelheid voor de treinen die wel rijden beperkt tot veertig kilometer per uur. Deze verzakkingen zijn het gevolg van aanhoudende regenval in de afgelopen dagen.

3 dagen geleden