Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Evenveel buitenlandse gasten in 2e kwartaal als in begin pandemie

Evenveel buitenlandse gasten in 2e kwartaal als in begin pandemie

DEN HAAG (ANP) - Het aantal buitenlandse gasten dat in het tweede kwartaal van dit jaar heeft overnacht in een hotel of andere accommodatie in Nederland lag nauwelijks hoger dan in dezelfde periode in 2020, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de lente van dit jaar kwamen er ongeveer 900.000 mensen vakantie vieren met overnachting in Nederland.

In dezelfde periode vorig jaar - toen de coronapandemie net was begonnen - ging het om 800.000 buitenlandse gasten. Ter vergelijking: in de lente van 2019 overnachtten er nog 5,9 miljoen buitenlandse toeristen in Nederland.

Het aantal Nederlandse gasten was in het tweede kwartaal van dit jaar wel weer bijna op het niveau van voor de pandemie, aldus het CBS: er overnachtten in die maanden 7,3 miljoen Nederlandse gasten in accommodaties, ongeveer evenveel als in dezelfde periode in 2019.

Vooral in de provincies Friesland en Zeeland werd het verlies van buitenlandse toeristen gecompenseerd door die Nederlandse vakantieganger. In Zeeland steeg het aantal Nederlandse gasten met 71 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019 naar 653.000, in Friesland met 10 procent naar 496.000. Daardoor bleef de daling van het totaal aantal overnachtingen beperkt tot ongeveer 12 procent in Zeeland en ongeveer 10 procent in Friesland. Noord-Holland, met daarin de toeristische trekpleister Amsterdam, moest het in het tweede kwartaal met 68 procent minder gasten doen dan in dezelfde periode in 2019.

Meer uit Binnenland

Groningers tien jaar na aardbeving Huizinge de straat op

HUIZINGE (ANP) - Omdat de problemen van de gaswinning nog altijd "onverminderd groot" zijn, gaan Groningers dinsdag de straat op om aandacht te vragen voor de "ramp in slow motion" in hun provincie. Precies tien jaar na de aardbeving bij Huizinge, met een kracht van 3.6 de zwaarste door gasboringen veroorzaakte beving in Nederland, beginnen Groningse organisaties daarom een actiemaand.

2 uur geleden
Piek coronagolf verder uit zicht, minste besmettingen in 10 weken

BILTHOVEN (ANP) - Voor de vijfde week op rij daalt het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland. Het piekje van de zomergolf raakt steeds verder uit zicht. De corona-epidemie is terug op het niveau waar ze begin juni was.

2 uur geleden
COA verwacht dat 150 mensen bij Ter Apel buiten moeten slapen

TER APEL (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht dat in de nacht van maandag op dinsdag vanwege de drukte ongeveer 150 mensen buiten moeten slapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Een COA-woordvoerster liet weten dat er luifels zijn die beschutting kunnen bieden tegen de regen en dat er niet direct noodweer wordt verwacht.

9 uur geleden
Oorlog in voormalig Nederlands-Indië voor eerst in avond herdacht

DEN HAAG (ANP) - In Den Haag is met verhalen, zang en een minuut stilte bij het Indisch Monument de oorlog in voormalig Nederlands-Indië voor het eerst in de avond herdacht. Daarmee wilde de organisatie meer mensen de gelegenheid geven erbij te zijn of de herdenking via televisie te volgen. Onder anderen premier Mark Rutte en de ambassadeur van Indonesië, Mayerfas, waren aanwezig. Zij legden na elkaar een krans.

10 uur geleden
Rover wil 'maximale coulance' voor treinuitval Amersfoort dinsdag

AMERSFOORT (ANP) - Reizigersvereniging Rover wil dat de NS en ProRail "maximale coulance" bieden aan reizigers die getroffen worden door de treinuitval rond Amersfoort dinsdagavond. Daartoe zijn de organisaties verplicht, omdat de werkzaamheden "pas zo laat zijn aangekondigd", stelt Rover. Ook moet er snel meer duidelijkheid komen over de gevolgen voor treinritten op andere plekken in het land.

11 uur geleden
Bouwsector wil in gesprek Remkes aandacht voor eigen stikstofplan

ZOETERMEER (ANP) - De bouwsector gaat in het stikstofgesprek van woensdag met bemiddelaar Johan Remkes nogmaals aandacht vragen voor het plan dat vorig jaar samen met onder meer land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland werd gepresenteerd om uit de stikstofcrisis te komen. Daarin staat dat de uitstoot in 2030 met zo'n 40 procent verminderd moet zijn, waar het kabinet nu werkt met een halvering. Verder wil een woordvoerder van Bouwend Nederland nog niet veel kwijt over het gesprek, dat ook wordt gevoerd met andere ondernemersorganisaties.

13 uur geleden
Politie meldt ruim honderd aanhoudingen na stikstofprotesten

DEN HAAG (ANP) - De afgelopen weken zijn ruim honderd mensen aangehouden, vanwege overtredingen en misdrijven die verband houden met de boerenprotesten, meldt de politie. Het gaat dan onder meer om snelwegblokkades, brandstichtingen en afvaldumpingen. De politie schreef ook meer dan zevenhonderd bekeuringen uit.

13 uur geleden