Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Evenveel buitenlandse gasten in 2e kwartaal als in begin pandemie

Evenveel buitenlandse gasten in 2e kwartaal als in begin pandemie

DEN HAAG (ANP) - Het aantal buitenlandse gasten dat in het tweede kwartaal van dit jaar heeft overnacht in een hotel of andere accommodatie in Nederland lag nauwelijks hoger dan in dezelfde periode in 2020, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de lente van dit jaar kwamen er ongeveer 900.000 mensen vakantie vieren met overnachting in Nederland.

In dezelfde periode vorig jaar - toen de coronapandemie net was begonnen - ging het om 800.000 buitenlandse gasten. Ter vergelijking: in de lente van 2019 overnachtten er nog 5,9 miljoen buitenlandse toeristen in Nederland.

Het aantal Nederlandse gasten was in het tweede kwartaal van dit jaar wel weer bijna op het niveau van voor de pandemie, aldus het CBS: er overnachtten in die maanden 7,3 miljoen Nederlandse gasten in accommodaties, ongeveer evenveel als in dezelfde periode in 2019.

Vooral in de provincies Friesland en Zeeland werd het verlies van buitenlandse toeristen gecompenseerd door die Nederlandse vakantieganger. In Zeeland steeg het aantal Nederlandse gasten met 71 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019 naar 653.000, in Friesland met 10 procent naar 496.000. Daardoor bleef de daling van het totaal aantal overnachtingen beperkt tot ongeveer 12 procent in Zeeland en ongeveer 10 procent in Friesland. Noord-Holland, met daarin de toeristische trekpleister Amsterdam, moest het in het tweede kwartaal met 68 procent minder gasten doen dan in dezelfde periode in 2019.

Meer uit Binnenland

Drugslab ontdekt in Roosendaal, twee verdachten aangehouden

ROOSENDAAL (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag na een tip in een loods in het Brabantse Roosendaal een werkend drugslab ontdekt. Twee mannen van 33 en 43 jaar uit Tilburg en Oirschot zijn daarbij aangehouden.

2 uur geleden
Geen asielzoekers naar Geertruidenberg, gemeente ziet af van plan

GEERTRUIDENBERG (ANP) - In de Brabantse gemeente Geertruidenberg komt geen opvanglocatie voor asielzoekers. De gemeenteraad was tegen het plan. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag besloten om dat te volgen.

2 uur geleden
Van drugs- en wapenhandel verdacht familielid Taghi blijft in cel

ARNHEM (ANP) - De 21-jarige Aimane T., een familielid van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, moet in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag bepaald in een voorbereidende zitting. Gorinchemmer T. wordt verdacht van onder meer handel in en bezit van automatische wapens en harddrugs en een woninginbraak in de periode tussen 2020 en begin 2022.

2 uur geleden
200 kilometer meer file dan normaal tijdens dinsdagavondspits

DEN HAAG (ANP) - De ANWB meldt dat er op het hoogtepunt van de dinsdagavondspits om 17.10 uur 861 kilometer file stond. "Dat is 200 kilometer meer dan normaal op een dinsdag", aldus een woordvoerster. Het was al vroeg druk op de weg omdat mensen eerder naar huis gingen voor pakjesavond.

2 uur geleden
Zes Nederlanders weg uit Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Zes Nederlanders met wie het ministerie van Buitenlandse Zaken in contact stond, hebben dinsdag de Gazastrook verlaten. Dat meldt het ministerie, dat toevoegt dat ze aan de Egyptische grens zijn opgevangen door een team van de Nederlandse ambassade.

2 uur geleden
Komend weekend en volgende week minder treinen rondom Schiphol

AMSTERDAM (ANP) - Treinreizigers moeten komend weekend en van 13 tot en met 19 december rekening houden met minder treinen rondom Schiphol Airport. Dat meldt de NS dinsdag. Spoorwegbeheerder ProRail werkt dan namelijk opnieuw aan het spoor rondom de luchthaven.

3 uur geleden
Vanaf maandag wekenlang geen sneltrein Maastricht-Heerlen

MAASTRICHT (ANP) - Vanaf maandag 11 december rijden er tot uiterlijk eind januari 2024 geen sneltreinen tussen Maastricht en Heerlen. In plaats daarvan rijden er twee keer per uur snelbussen. Dat heeft te maken met testritten die Arriva uitvoert voor de nieuwe drielandenlijn Luik-Maastricht-Heerlen-Aken. De stoptreinen op dat traject blijven wel rijden, twee keer per uur volgens de normale dienstregeling, maakte Arriva dinsdag bekend.

3 uur geleden