Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Evenementensector: onrust over lockdown slecht voor vertrouwen

Evenementensector: onrust over lockdown slecht voor vertrouwen

GORINCHEM (ANP) - De onrust die is ontstaan na het uitlekken van het OMT-advies over een mogelijke nieuwe lockdown is slecht voor het vertrouwen, zegt de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM). Vanuit de branche komen diverse oproepen aan het kabinet om het advies niet op te volgen. "Het levert niks op en kost ontzettend veel geld", zegt topman Paul Riemens van RAI Amsterdam.

Volgens de VVEM schaadt het OMT-advies het vertrouwen van ticketkopers voor evenementen die wel of geen doorgang vinden, maar ook van de ondernemers die "steeds maar weer hun stinkende best doen om mooie evenementen te organiseren", zegt uitvoerend secretaris Willem Westermann. "Het maakt ons boos en verdrietig." De organisatie houdt er vertrouwen in dat het kabinet kijkt naar wat de juiste maatregelen zijn.

"Je kunt niet even twee weken de RAI uitzetten", zegt Riemens van de RAI. "Dat heeft een economisch effect op de rest van het jaar en zal doorlopen naar volgend jaar. Het vertrouwen holt van je af en de concurrentie met andere steden is moordend." De RAI zou met de huidige evenementen dit jaar op de nullijn uitkomen, maar als de boel op slot gaat, verwacht Riemens zeker 10 miljoen euro verlies. Hij noemt het OMT-advies: "met een kanon op een muis schieten".

PAN Amsterdam

In de RAI staan de komende weken onder meer kunst- en antiekbeurs PAN Amsterdam gepland, evenals de scheepvaartbeurs Metstrade en Masters EXPO.

Ook organisator Yves Gijrath van Masters EXPO, voorheen Masters of LXRY, heeft demissionair premier Mark Rutte opgeroepen het OMT-advies niet te volgen. "Doe het onze hele branche en sector niet aan", schrijft hij in een persoonlijk bericht. "Het is de genadeklap." Volgens Gijrath is de evenementensector niet de veroorzaker van de besmettingen. "Onze sector wordt bij herhaling geslachtofferd. Ik doe een groot beroep, namens onze hele branche (beurzen, tentoonstellingen, congressen en zakelijke evenementen) om het OMT advies niet op te volgen." De beurs trok in 2019 tijdens de laatste editie 60.000 bezoekers. Dit jaar verwacht de organisatie zo'n 45.000 mensen. Volgens Gijrath staan 1500 man klaar om vrijdag te beginnen met de opbouw.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden