Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Evenementensector demonstreert opnieuw tegen kabinetsbeleid

Evenementensector demonstreert opnieuw tegen kabinetsbeleid

DEN HAAG (ANP) - De evenementensector gaat zaterdag in verschillende steden opnieuw de straat op onder de naam Unmute Us. Dit omdat het kabinet nog geen concrete toezeggingen doet naar aanleiding van de eerdere protestactie van 21 augustus. De sector roept het kabinet op om evenementen, zoals festivals, per direct door te laten gaan.

De demonstraties zijn vanaf 14.00 uur in de steden Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Tilburg, Nijmegen en Utrecht. Aanvankelijk zou er ook in Rotterdam worden geprotesteerd, maar de demonstranten daar wordt gevraagd zich bij de actie in Den Haag aan te sluiten.

Na de vorige protestactie heeft Unmute Us een gesprek gehad met verschillende demissionaire ministers, samen met de Alliantie van Evenementenbouwers. Unmute Us stelt dat de bewindslieden aangaven "hun argumenten mee te nemen in hun besluitvorming richting de volgende persconferentie op 14 september", maar dat dit geen toezegging is en dus ook geen reden is om niet opnieuw te protesteren.

Zeker 4000 organisaties hebben zich voor het protest aangemeld. Op 21 augustus demonstreerden ruim 70.000 mensen en meer dan 2500 organisaties uit de evenementensector in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Radiozender NPO 3FM houdt tussen 14.00 en 17.00 uur een speciale uitzending over de protestmars, waarbij 3FM-dj’s verslag doen vanuit de verschillende steden.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden