Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Evenementensector demonstreert opnieuw tegen kabinetsbeleid

Evenementensector demonstreert opnieuw tegen kabinetsbeleid

DEN HAAG (ANP) - De evenementensector gaat zaterdag in verschillende steden opnieuw de straat op onder de naam Unmute Us. Dit omdat het kabinet nog geen concrete toezeggingen doet naar aanleiding van de eerdere protestactie van 21 augustus. De sector roept het kabinet op om evenementen, zoals festivals, per direct door te laten gaan.

De demonstraties zijn vanaf 14.00 uur in de steden Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Tilburg, Nijmegen en Utrecht. Aanvankelijk zou er ook in Rotterdam worden geprotesteerd, maar de demonstranten daar wordt gevraagd zich bij de actie in Den Haag aan te sluiten.

Na de vorige protestactie heeft Unmute Us een gesprek gehad met verschillende demissionaire ministers, samen met de Alliantie van Evenementenbouwers. Unmute Us stelt dat de bewindslieden aangaven "hun argumenten mee te nemen in hun besluitvorming richting de volgende persconferentie op 14 september", maar dat dit geen toezegging is en dus ook geen reden is om niet opnieuw te protesteren.

Zeker 4000 organisaties hebben zich voor het protest aangemeld. Op 21 augustus demonstreerden ruim 70.000 mensen en meer dan 2500 organisaties uit de evenementensector in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Radiozender NPO 3FM houdt tussen 14.00 en 17.00 uur een speciale uitzending over de protestmars, waarbij 3FM-dj’s verslag doen vanuit de verschillende steden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Nog een aangifte in zedenzaak The Voice of Holland

ALMERE (ANP) - Er is nog een aangifte binnengekomen rond de zedenzaak van het tv-programma The Voice of Holland. De woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Noord-Holland kan niet zeggen of deze aangifte ook tegen Ali B is.

36 minuten geleden
Kuipers: nog te vroeg voor besluit over opening cultuur

DEN HAAG (ANP) - Het is nu nog te vroeg om te besluiten of theaters en musea hun deuren straks kunnen openen, zegt zorgminister Ernst Kuipers. "Het gaat de goede kant op", zegt de bewindsman. Maar wat dat precies betekent voor de kunst- en cultuursector, kan Kuipers nog niet zeggen. "Je moet ons die tijd nog even geven."

1 uur geleden
Amsterdam geeft 'kapsalon' Concertgebouw officiële waarschuwing

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft het Concertgebouw een officiële waarschuwing gegeven omdat het open was tegen de regels in. In het Concertgebouw was woensdag een 'kapsalon' ingericht als protest tegen de sluiting van cultuurinstellingen vanwege corona.

1 uur geleden
Nachtwacht van houten spieraam naar aluminium spanraam

AMSTERDAM (ANP) - In het Rijksmuseum in Amsterdam is de volgende fase ingegaan van 'Operatie Nachtwacht'. Het beroemde schilderij van Rembrandt wordt losgehaald van zijn houten spieraam uit 1975. Dan wordt het opnieuw opgespannen op een aluminium spanraam. Dat gebeurt door middel van springveren, die aan sensoren zijn verbonden. Zo kan de spanning in het schilderij worden gemeten en eventueel bijgesteld.

2 uur geleden
Sanne Wallis de Vries niet bij Kapsalon Theater vanwege corona

AMSTERDAM (ANP) - Kapsalon Theater-organisator Sanne Wallis de Vries is woensdag niet aanwezig bij de actie vanwege een "coronageval binnen de familie". De cabaretier moet daarom in thuisquarantaine, zo schrijft ze op Twitter.

3 uur geleden
Meer dan zeventig musea voeren actie, soms aangepast

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan zeventig musea voeren woensdag met onder meer ludieke "gymlessen" actie omdat ze wegens corona nog steeds niet mogen openen van het kabinet. Dat aantal telde de Museumvereniging in de loop van de ochtend.

3 uur geleden
Apeldoorns theater Orpheus gelast Kapsalon af wegens handhaving

APELDOORN (ANP) - Theater Orpheus in Apeldoorn heeft de activiteiten rondom de actie Kapsalon Theater afgelast vanwege de aangekondigde handhaving door de gemeente. Het theater en de bijbehorende kapsalon blijven wel open voor mensen die er werken om zo "een signaal" afgeven richting de overheid, aldus de directeur van Orpheus, Mirjam Barendregt.

4 uur geleden