Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Even geen high fives’

‘Even geen high fives’

KAPELLE - Kinderburgemeester Steyn van de gemeente Kapelle heeft naast alle vrolijke taken die hij al verrichtte een nieuw doel: kinderen het belang van de coronamaatregelen uitleggen. “Ik wil graag iedereen overhalen om zich eraan te houden, zodat zo min mogelijk mensen ziek worden.”

Om zijn boodschap over te brengen, heeft de elfjarige kinderburgemeester Steyn een filmpje gepost op sociale media. Hierin legt hij onder meer uit dat we echt anderhalve meter afstand moeten houden en even geen high fives kunnen geven. “Dat is niet alleen voor jezelf belangrijk, maar ook voor de mensen om je heen. Mijn vader heeft astma en ik wil niet dat hij ziek wordt.”

Ketting

Om hem te helpen met zijn boodschap kreeg Steyn tips van waarnemend burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle. “Ook heeft de kinderminister alle kinderburgemeesters in Nederland een brief gestuurd.” Steyn heeft al veel reacties gehad op zijn filmpje. Zo liet zijn juf hem weten dat hij het goed gedaan heeft en zeker luistert naar zijn adviezen. “We hebben het filmpje drie keer opnieuw opgenomen, want papa kreeg mijn burgemeestersketting niet goed in beeld”, lacht Steyn.

Uitdelen

Sinds drie maanden is Steyn nu burgemeester van alle kinderen in de gemeente Kapelle. De coronacrisis veranderde zijn ‘burgemeestersagenda’, maar gelukkig heeft Steyn ook al veel feestelijke dingen gedaan. “Ik mocht speechen bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, wereldkampioen veldrijden Shirin huldigen en met de fiets boeken uitdelen voor de actie Geef een boek cadeau. Het was heel leuk om de gemeente door te fietsen en allemaal boeken uit te delen.” Steyn leest zelf ook graag. Samen met zijn moeder is hij bezig in de reeks van Harry Potter. “Als we die allemaal uit hebben, gaan we de films kijken. Dus we hebben nog wel even wat te doen.”

Voetballen

Net als zijn leeftijdsgenootjes is Steyn nu ook veel thuis. Hij gaat niet naar school - hij zit in groep zeven van De Moolhoek - en de sportclub is dicht. “Ik doe aan tennis en voetbal en dat gaat nu niet door. Dat vind ik wel jammer, ook dat ik niet naar opa en oma kan. Het meest mis ik het voetballen met mijn vriendjes Stenn, Hidde en Sjors.” Nu fietst Steyn meer. “Ik ben met mijn vader naar Schore gereden om eieren te kopen. Dat was meer dan twaalf kilometer!”

Fruitteeltmuseum

Het thema voor de kinderburgemeester is dit jaar ‘toerisme’. Steyn heeft wel wat plannen in zijn hoofd, maar die staan nu even op een laag pitje. Zodra het kan, gaat hij ermee aan de slag. Zo wil hij graag het Fruitteeltmuseum in zijn woonplaats ‘oppimpen’. “Ik zou het leuk vinden als er voor kinderen bijvoorbeeld een quiz of spelletjes te doen zijn. Of dat je zelf iets mag planten.” Het Fruitteeltmuseum is volop bezig met vernieuwing, dus wie weet kunnen kinderen er straks lekker met hun handen in de aarde wroeten.

Via onderstaande link is het filmpje van kinderburgemeester Steyn te bekijken:

https://www.facebook.com/gem.kapelle/videos/212689503171681/?epa=SEARCH_BOX

Meer uit Reimerswaal

Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

1 dag geleden
Auto in sloot bij Kapelle, bestuurder gewond

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle is afgelopen nacht een bestelauto in een sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte gewond.Gisteravond rond 01.40 uur vond er een ongeluk plaats toen een automobilist vanaf de Vierwegen richting de Noordhoeksewegeling reed. Net voor de carpoolplaats bij het ANWB Wegenwachtstation ging het mis. De bestuurder raakte in de rechterberm en na een stuurcorrectie reed de auto aan de linkerzijde van de weg tegen een verkeersbord. De auto kwam vervolgens in de naastgelegen sloot tot stilstand.Ambulancemedewerkers hebben zich over de automobilist ontfermd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getrokken en afgevoerd. Rond 02.50 uur was de weg weer helemaal vrij.

1 dag geleden
Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

5 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

5 dagen geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

6 dagen geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

6 dagen geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

1 week geleden