Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Evelien Baartmans: ‘Voor ons is dit ideaal weer’

Evelien Baartmans: ‘Voor ons is dit ideaal weer’

Er zou geen watersport zijn zonder een watersportwinkel. Een van die watersportwinkels is Boateak van Evelien Baartmans. Voor de omgeving van Wemeldinge is dit de plek waar men terecht kan voor van alles wat met watersport te maken heeft. 

Vooral de jachthaven van Wemeldinge heeft veel aan de winkel, Baartmans is namelijk gespecialiseerd in benodigdheden voor kajuitsboten, dat zijn grotere motor- en zeilboten. Van reddingsvesten tot servies en van katrollen tot kaarten, het is allemaal te vinden in haar winkel. Het is dan ook niet gek dat het grootste deel van haar klandizie uit de jachthaven komt. 

Het afgelopen jaar heeft Baartmans haar winkel, net als andere winkeliers, af en toe moeten sluiten vanwege de coronamaatregelen. Bovendien kon een groot deel van haar klanten uit België niet naar Nederland komen. De zomers van vorig jaar en dit jaar hebben echter veel voor Baartmans en haar winkel gecompenseerd. ‘’Het is heel druk. Veel mensen hebben een boot gekocht de afgelopen tijd. De tweedehands markt is helemaal uitverkocht’, zegt ze. ‘’Jachthavens liggen vaker vol en voor een vaste ligplaats kom je zelfs op de wachtlijst. Dat kwam eerst bijna niet voor.’’ Ondanks het mindere weer loopt het ook deze zomer goed. ‘’Voor de winkel is dit ideaal weer: bij aanhoudende regen blijft iedereen liever thuis en bij aanhoudende hitte gaat iedereen liever het water op. Bij afwisselend weer, zoals nu, blijft men vaak sneller in de jachthaven en kan men de omgeving gaan ontdekken.’’

Meer uit Reimerswaal

Rillandia ziet aantal jeugdleden groeien

RILLAND - V.V. Rillandia aan de Bathseweg in Rilland telt op dit moment zo'n tweehonderd leden en is een groeiende vereniging. De club beschikt over twee voetbalvelden en een trainingsveld en ieder team van de club kan doordeweeks trainen. Ondanks dat de vereniging op een ruimtelijke plek is gelegen brengt de locatie soms ook wat obstakels met zich mee. 

2 uur geleden
Vrijwilligers ontdoen Schelde-oevers weer van afval

KRABBENDIJKE/RILLAND - Honderden vrijwilligers stropen zaterdag 2 maart de mouwen op om zwerfafval op te ruimen langs de Oosterschelde en Westerschelde voor de jaarlijkse actie Schone Schelde.

23 uur geleden
Kapelle verbouwt voor groeiend vrouwenvoetbal

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle voldoet formeel niet aan de KNVB-norm van het aantal velden ten opzichte van de leden maar desondanks krijgen ze de trainingsschema's rond. De vereniging merkt echter wel dat het opkomende vrouwenvoetbal er voor zorgt dat het aantal kleedkamers niet toereikend is. Daarom worden die binnenkort onder handen genomen. 

1 dag geleden
Bijeenkomst voor lustrum Toujours Kapelle

KAPELLE - In mei vindt voor de tiende keer de Franse week Toujours Kapelle plaats. Het organisatiecomité houdt maandagavond 4 maart een bijeenkomst in het gemeentehuis in Kapelle voor wie ideeën heeft voor activiteiten of als vrijwilliger wil helpen.

2 dagen geleden
Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

3 dagen geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

3 dagen geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

4 dagen geleden