Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Evelien Baartmans: ‘Voor ons is dit ideaal weer’

Evelien Baartmans: ‘Voor ons is dit ideaal weer’

Er zou geen watersport zijn zonder een watersportwinkel. Een van die watersportwinkels is Boateak van Evelien Baartmans. Voor de omgeving van Wemeldinge is dit de plek waar men terecht kan voor van alles wat met watersport te maken heeft. 

Vooral de jachthaven van Wemeldinge heeft veel aan de winkel, Baartmans is namelijk gespecialiseerd in benodigdheden voor kajuitsboten, dat zijn grotere motor- en zeilboten. Van reddingsvesten tot servies en van katrollen tot kaarten, het is allemaal te vinden in haar winkel. Het is dan ook niet gek dat het grootste deel van haar klandizie uit de jachthaven komt. 

Het afgelopen jaar heeft Baartmans haar winkel, net als andere winkeliers, af en toe moeten sluiten vanwege de coronamaatregelen. Bovendien kon een groot deel van haar klanten uit België niet naar Nederland komen. De zomers van vorig jaar en dit jaar hebben echter veel voor Baartmans en haar winkel gecompenseerd. ‘’Het is heel druk. Veel mensen hebben een boot gekocht de afgelopen tijd. De tweedehands markt is helemaal uitverkocht’, zegt ze. ‘’Jachthavens liggen vaker vol en voor een vaste ligplaats kom je zelfs op de wachtlijst. Dat kwam eerst bijna niet voor.’’ Ondanks het mindere weer loopt het ook deze zomer goed. ‘’Voor de winkel is dit ideaal weer: bij aanhoudende regen blijft iedereen liever thuis en bij aanhoudende hitte gaat iedereen liever het water op. Bij afwisselend weer, zoals nu, blijft men vaak sneller in de jachthaven en kan men de omgeving gaan ontdekken.’’

Meer uit Reimerswaal

Margreet en haar dochters komen graag in de speel-otheek

KAPELLE - Naast het schoon en compleet houden van het speelgoed in speel-o-teek De Schatkist in Kapelle is een ander belangrijk onderdeel het vernieuwen, wegdoen of aankopen van speelgoed. ‘’We zijn nu bijvoorbeeld midden in het proces van het nalopen van al het speelgoed om te kijken of het nog in goede staat is’’, zegt voorzitter Kampstra. 

1 dag geleden
Caravan uitgebrand op camping in Kruiningen

KRUININGEN - Op een camping Den Inkel aan de Polderweg in Kruiningen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een caravan uitgebrand.

2 dagen geleden
Wie wil er werken in De Schatkist?

KAPELLE - Om de leden van de speel-o-teek in Kapelle te allen tijde te kunnen voorzien van het nieuwste en leukste speelgoed, zijn er veel handen nodig. Met de drieëndertig vrijwilligers die De Schatkist nu heeft, komen ze maar net toe, dus zijn ze druk op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

3 dagen geleden
Winterfestijn op het plein in Hansweert

HANSWEERT - Na alle perikelen rondom corona viert Hansweert 10 en 11 december eindelijk het 50-jarig jubileum van de gemeente Reimerswaal.

5 dagen geleden
Man overleden bij Reeweg Yerseke

YERSEKE - Aan de Reeweg bij Yerseke, in natuurgebied Yerseke Moer, is woensdag een man overleden. 

5 dagen geleden
Al veertig jaar schatten ontdekken in Kapelle

KAPELLE - Veel inwoners van Kapelle die vaak over de Dijkwelseweg rijden zullen er wellicht nog nooit bij stil hebben gestaan dat achter het Fruitteeltmuseum speel-o-teek De Schatkist wekelijks aan honderden gezinnen spellen en speelgoed uitleent. Van puzzels tot buitenspeelgoed, het is er te vinden. 

6 dagen geleden
Fietser gewond bij eenzijdig ongeval in Yerseke

YERSEKE - Een man is maandagavond in Yerseke gewond geraakt nadat hij een eenzijdig ongeval had met zijn fiets. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

6 dagen geleden