Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Evelien Baartmans: ‘Voor ons is dit ideaal weer’

Evelien Baartmans: ‘Voor ons is dit ideaal weer’

Er zou geen watersport zijn zonder een watersportwinkel. Een van die watersportwinkels is Boateak van Evelien Baartmans. Voor de omgeving van Wemeldinge is dit de plek waar men terecht kan voor van alles wat met watersport te maken heeft. 

Vooral de jachthaven van Wemeldinge heeft veel aan de winkel, Baartmans is namelijk gespecialiseerd in benodigdheden voor kajuitsboten, dat zijn grotere motor- en zeilboten. Van reddingsvesten tot servies en van katrollen tot kaarten, het is allemaal te vinden in haar winkel. Het is dan ook niet gek dat het grootste deel van haar klandizie uit de jachthaven komt. 

Het afgelopen jaar heeft Baartmans haar winkel, net als andere winkeliers, af en toe moeten sluiten vanwege de coronamaatregelen. Bovendien kon een groot deel van haar klanten uit België niet naar Nederland komen. De zomers van vorig jaar en dit jaar hebben echter veel voor Baartmans en haar winkel gecompenseerd. ‘’Het is heel druk. Veel mensen hebben een boot gekocht de afgelopen tijd. De tweedehands markt is helemaal uitverkocht’, zegt ze. ‘’Jachthavens liggen vaker vol en voor een vaste ligplaats kom je zelfs op de wachtlijst. Dat kwam eerst bijna niet voor.’’ Ondanks het mindere weer loopt het ook deze zomer goed. ‘’Voor de winkel is dit ideaal weer: bij aanhoudende regen blijft iedereen liever thuis en bij aanhoudende hitte gaat iedereen liever het water op. Bij afwisselend weer, zoals nu, blijft men vaak sneller in de jachthaven en kan men de omgeving gaan ontdekken.’’

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Sportweek Reimerswaal brengt jong en oud in beweging

KRUININGEN - Van boogschieten (foto) tot schaken, balsporten en wandelen, ook in de gemeente Reimerswaal zijn er nog tot en met zaterdag (25 september) dagelijks activiteiten in het kader van de Nationale Sportweek.

3 uur geleden
Burgemeester José van Egmond van Reimerswaal pakt eerste taken weer op

KRUININGEN - Het herstel van de dubbele longembolie van de Reimerswaalse burgemeester José van Egmond verloopt voorspoedig, maar heeft nog tijd nodig. Dat laat de gemeente Reimerswaal weten. De burgemeester is weer begonnen met werken, maar haar formele en publieke taken nemen de wethouders voorlopig nog waar.

18 uur geleden
Rekken en strekken in Kapels Cederbos

KAPELLE - In het kader van de Nationale Sportweek opent wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle woensdag de nieuwe Cederbos Beweegroute bij zorgcentrum Cederhof in Kapelle.

22 uur geleden
40-jarig lid EHBO Yerseke ontvangt medaille

YERSEKE - De zilveren Dr. C.B. Tilanus-medaille is uitgereikt aan Riek Hollebrandse-Schouten uit Yerseke. Martin Ton, voorzitter districtsbestuur Koninklijk Nederlandse Vereniging EHBO, reikte die uit voor haar 40-jarig jubileum.

1 dag geleden
‘Als vrijwilliger kan ik wat terugdoen’

KAPELLE - Tijdens de lintjesregen in april kregen vijf inwoners van de gemeente Kapelle en vijf inwoners uit de gemeente Reimerswaal een koninklijke onderscheiding voor hun belangeloze inzet voor de samenleving. In deze rubriek laten wij hen aan het woord over het vrijwilligerswerk dat ze doen en waarom. In deel vier is Ellen van Os-Timmerman aan het woord.

1 dag geleden
Politie vindt drugs en duizenden euro’s bij controle: man (34) aangehouden

KRABBENDIJKE - Een 34-jarige man uit Bergen op Zoom is zaterdagavond bij een controle op de Oostweg in Krabbendijke aangehouden. De man had drugs en een flinke som geld in zijn auto liggen.

2 dagen geleden
Andy van Houte wint zilver in Oudewater

KRUININGEN - Nadat er wegens Corona bijna 2 jaar geen skeelerwedstrijden plaats konden vinden mochten de Zeeuwse skeeleraars afgelopen zaterdag eindelijk weer naar de mooie wedstrijdpiste in Oudewater.

2 dagen geleden