Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Euterpe geniet nu al van de nieuwe oefenruimte

Euterpe geniet nu al van de nieuwe oefenruimte

HEINKENSZAND - Het clubgebouw van muziekvereniging Euterpe is de afgelopen maanden vernieuwd. “We hebben van de nood een deugd gemaakt”, zegt Marian Dellebeke.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het clubhuis moest sowieso onder handen worden genomen. De muziekvereniging had er ook al voor gespaard, maar als er geen coronacrisis was geweest, was dit nog niet gebeurd. “Toen in maart alles opeens stopte, vroeg de familie Baas of ze alvast moesten beginnen”, legt bestuurslid Marian Dellebeke uit. Sinds maart zijn voorzitter Henk Baas en zijn familieleden en (toen het kon) andere hulpkrachten vrijwel elke dag in het clubhuis bezig geweest. Het resultaat mag er zijn. De houten lambrizering, het podium en gewelf zijn vervangen door moderne materialen. Bovendien is er nu een verdieping. Beneden heb je een bar, een aantal opbergkasten en de oefenruimte. Via een vaste trap kom je boven waar het bestuur kan vergaderen terwijl de muzikanten beneden bezig zijn. “We kunnen de ruimte ook verhuren aan andere organisaties. Dat biedt perspectieven.” De club is blij met het nieuwe onderkomen dat na de crisis officieel wordt geopend. “We willen alle mensen in Heinkenszand hier deelgenoot van maken. We hebben de afgelopen maanden anders saaie, stille maanden goed benut.”

De activiteiten van Euterpe liggen voor een groot deel stil. Zo is het themaconcert Planet Earth, dat dit voorjaar zou plaatsvinden, uitgesteld. "Maar we doen wat we mogen”, aldus Dellebeke. Zo kon Stijn Baas vorige week een D-examen doen voor het oog van dertig mensen. Hij is één van de slagwerkers van Euterpe. Het D-examen is het hoogste dat iemand kan halen in de muziekwereld. Baas slaagde met vlag en wimpel.[n]

Meer uit Beveland

Goese fracties zoeken extern begeleider om tot nieuwe coalitie te komen

GOES - Na het vertrek van Nieuw Goes uit de coalitie vorige week nemen de fracties van de Goese gemeenteraad een extern voorzitter in de arm om een nieuwe coalitie te vormen. Dit proces zou weken kunnen duren, brengen de partijen dinsdag naar buiten.

8 uur geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

GOES - Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’.

10 uur geleden
Bouwbedrijf Schrijver krijgt subsidie voor vergroening

‘s-GRAVENPOLDER - De provincie Zeeland kent Bouwbedrijf Schrijver in ‘s-Gravenpolder en Nemag Vastgoed in Zierikzee subsidie toe voor het vergroenen en verduurzamen van hun bedrijfsterrein.

11 uur geleden
'Herfstfestival is voor veel kinderen eerste kennismaking met cultuur'

GOES – Het kindercollege van Goes heeft vorige week, samen met bijna honderdzestig kleuters, in theater De Mythe het Herfstfestival feestelijk geopend. 

11 uur geleden
Truck vol suikerbieten kantelt bij Sinoutskerke

SINOUTSKERKE - Een vrachtwagen met suikerbieten is dinsdagmorgen gekanteld op de Noordweg bij Sinoutskerke.

12 uur geleden
LHBT Netwerk Zeeland maakt nominaties Zeeuwse Parel bekend

MIDDELBURG - LHBT Netwerk Zeeland reikt ook dit jaar weer de Zeeuwse Parel uit aan een persoon of organisatie die zich het afgelopen jaar op een grensverleggende manier heeft ingezet voor de belangen of bevordering van acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, intersekse personen en/of transgenders in Zeeland, in welke vorm dan ook. 

12 uur geleden
Duitse vrouw (22) verdacht van veroorzaken zwaar ongeluk en rijden onder invloed

KAMPERLAND - Een 22-jarige Duitse vrouw is aangehouden voor het ernstige verkeersongeval zondag op de Oost-Westweg tussen Vrouwenpolder en Kamperland. 

1 dag geleden