Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Euterpe geeft bijzonder concert in kader 75 jaar bevrijding

Euterpe geeft bijzonder concert in kader 75 jaar bevrijding

HEINKENSZAND - Muziekvereniging Euterpe geeft in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding zaterdag 26 oktober een herdenkingsconcert in De Stenge in Heinkenszand.

Het is de datum waarop in 1944 de geallieerde soldaten in Baarland landden.

Het orkest staat onder leiding van Bart van Neyghem. Het concert is een combinatie van muziek en woorden van mensen uit het gebied van de landing. Rens Schot heeft een verhaal geschreven. “In combinatie met de muziek moet het een indringend geheel zijn”, zegt Marian Dellebeke van Euterpe.

Componist

Titel van het stuk is ‘De landing voorbij’. De Zeeuwse componist Kees Nijsse heeft voor dit concert een compositie geschreven voor de slagwerkgroep van Euterpe, die onder leiding staat van Bart van der Vaart.

Doedelzak

Acteurs van de Zeeuwse Komedie uit Vlissingen, doedelzakspeler Thijs Martens en zangeres Madelief van Ham werken mee aan het concert. Het concert vindt plaats in congrescentrum De Stenge en begint om 20.00 uur.

De toegang is gratis, maar aanmelden gewenst via [email protected]

Meer uit Beveland

Aan de keukentafel met Helen en Greg Bihi-Zenou

Van 'hoi' naar huwelijk en van lunchroom HoneyPie naar buitenspeelplaats Hof Poppendamme. Aan de keukentafel met Helen en Greg Bihi-Zenou, horecaondernemers die elke drie jaar de kriebels krijgen. Greg: 'Dit hebben we onder de knie, wat kunnen we nog meer doen?'

16 uur geleden
Man (58) ramt politiebureau Goes

GOES - De politie heeft vrijdag een 58-jarige man aangehouden nadat hij het politiebureau in Goes ramde. De man is naar Torentijd gebracht.

1 dag geleden
Vlaketunnel twee avonden en nachten dicht

VLAKE - Rijkswaterstaat voert in juni onderhoud uit aan de Vlaketunnel van de snelweg A58 bij Vlake. Daarom is de Vlaketunnel in beide richtingen afgesloten, telkens van 21.00 uur tot 5.00 uur, van maandag 24 juni tot dinsdag 25 juni en van dinsdag 25 juni tot woensdag 26 juni.Het verkeer wordt omgeleid over de N289. Weggebruikers dienen rekening te houden met langere reistijd.

1 dag geleden
Dorpshuis Baarland is volgend voorjaar 'rigoureus vernieuwd'

BAARLAND - Al sinds ze bijna drie jaar geleden beheerder van The Cameronian werd, heeft Heidi Joosse het dorpshuis in Baarland in haar hoofd vernieuwd. Nu komt die wens dichtbij, want de gemeenteraad van Borsele bespreekt donderdag (20 juni) de investering van 525.000 euro om het dorpshuis te renoveren en verduurzamen. "Ik heb er heel veel zin in om volgend voorjaar te werken in een vernieuwd dorpshuis", zegt Joosse.

1 dag geleden
Auto op zijn kop naast Deltaweg bij Kats

KATS - Een personenauto die over de Deltaweg (N256) bij Kats reed is donderdag aan het einde van de middag van de weg geraakt en op zijn kop tot stilstand gekomen. De bestuurder bleef ongedeerd.De automobilist kwam vanuit de richting van Noord-Beveland en reed richting Wilhelminadorp toen hij door onbekende oorzaak rond 17.30 uur in de berm belandde en vervolgens een verkeersbord raakte en op de lager gelegen Krukweg belandde. Passanten schoten de bestuurder te hulp.Na de melding werd de brandweer opgeroepen maar de bestuurder kon zelf uit het voertuig komen. Na controle door de ambulancedienst bleek hij niet gewond te zijn geraakt. Vanwege het ongeluk stond op de N256 al snel in beide richtingen een file. Na 18.15 uur werd de hoofdrijbaan weer vrijgegeven.Vasthouden telefoonDe politie schreef in de tussentijd nog enkele boetes uit voor automobilisten die tijdens het rijden een mobiele telefoon vasthielden om foto's te maken van het ongeluk.

1 dag geleden
Gewonde bij botsing auto's Kortgene, slachtoffer naar het ziekenhuis

KORTGENE - Bij een botsing op de Provincialeweg bij Kortgene is donderdagmiddag een vrouw gewond geraakt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Lintje voor veelzijdige vrijwilliger Jacqueline Dijkinga uit Kortgene

COLIJNSPLAAT/KORTGENE - Burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland heeft donderdagmiddag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Jacqueline Dijkinga uit Kortgene. Zij kreeg een lintje voor haar jarenlange vrijwilligerswerk. In Bistro Zeelandia in Colijnsplaat is Dijkinga verrast met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

2 dagen geleden