Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Euterpe geeft bijzonder concert in kader 75 jaar bevrijding

Euterpe geeft bijzonder concert in kader 75 jaar bevrijding

HEINKENSZAND - Muziekvereniging Euterpe geeft in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding zaterdag 26 oktober een herdenkingsconcert in De Stenge in Heinkenszand.

Het is de datum waarop in 1944 de geallieerde soldaten in Baarland landden.

Het orkest staat onder leiding van Bart van Neyghem. Het concert is een combinatie van muziek en woorden van mensen uit het gebied van de landing. Rens Schot heeft een verhaal geschreven. “In combinatie met de muziek moet het een indringend geheel zijn”, zegt Marian Dellebeke van Euterpe.

Componist

Titel van het stuk is ‘De landing voorbij’. De Zeeuwse componist Kees Nijsse heeft voor dit concert een compositie geschreven voor de slagwerkgroep van Euterpe, die onder leiding staat van Bart van der Vaart.

Doedelzak

Acteurs van de Zeeuwse Komedie uit Vlissingen, doedelzakspeler Thijs Martens en zangeres Madelief van Ham werken mee aan het concert. Het concert vindt plaats in congrescentrum De Stenge en begint om 20.00 uur.

De toegang is gratis, maar aanmelden gewenst via [email protected] 

Meer uit Beveland

GGD: 'Ruim helft Zeeuwse jongvolwassenen ervaart psychische klachten'

GOES - Meer dan de helft van de Zeeuwen van 16 tot en met 25 jaar ervaart psychische klachten. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022-2023, laat de GGD Zeeland dinsdag weten. ‘Dit is een groot vragenlijstonderzoek onder ruim 1500 Zeeuwse jongvolwassenen.’

2 uur geleden
Mannen slaan kunstgebit en bril kapot bij verkeersruzie, Borselenaar (25) opgepakt in Tilburg

VLISSINGEN - Bij een verkeersruzie op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen hebben twee mannen maandag een automobilist mishandeld. Het slachtoffer bleef achter met een kapotte bril en kapot kunstgebit. Dankzij hulp van getuigen kon de politie rond middernacht in Tilburg twee verdachten, onder wie een 25-jarige Borselenaar, aanhouden.

3 uur geleden
Topprestatie voor sporthal De Zwake

‘s-GRAVENPOLDER - Sporthal De Zwake in ‘s-Gravenpolder heeft in het kader van de landelijke samenwerking tussen Sportfondsen en JOGG-Teamfit de horeca aangevuld met gezondere keuzes.

4 uur geleden
Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

1 dag geleden
Extra veel mode en lifestyle in Goes tijdens Vriendinnendag

GOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

1 dag geleden
Gids Dick Houthuijs brengt zijn liefde voor bomen graag over op anderen

GOES - IVN-natuurgids en bomenfanaat Dick Houthuijs geeft al jaren rondleidingen. Hij vertelt zijn toehoorders met liefde en de nodige kwinkslagen over bomen en ander groen. Zoals onlangs, toen hij de deelnemers van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ meenam voor een rondje over de vest. 

2 dagen geleden