Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eurostar past begin januari dienstregeling aan om Britse staking

Eurostar past begin januari dienstregeling aan om Britse staking

LONDEN (ANP/BELGA) - De hogesnelheidstrein Eurostar naar Londen past volgende week zijn dienstregeling aan vanwege treinstakingen in Groot-Brittannië. Van Londen naar Amsterdam wordt op enkele dagen één trein uit de dienstregeling geschrapt en vertrekt de vroegste trein van dinsdag tot en met zaterdag later. De andere kant op worden de meeste van die dagen de twee laatste treinen geannuleerd.

De aanpassingen worden gedaan omdat op dinsdag en vrijdag twee 48 uursstakingen gepland staan in Groot-Brittannië. Het treinpersoneel voert al langer actie voor hogere lonen en betere arbeidsomstandigheden. Vakbond RMT verwacht dat bij de twee stakingen van komende week telkens 40.000 mensen het werk zullen neerleggen bij veertien spoorbedrijven. Volgens Britse media wordt tot 80 procent van al het treinverkeer in Groot-Brittannië geschrapt. Dat zou de grootste treinstaking zijn sinds afgelopen zomer.

De Britse machinisten staken volgende week ook. Zij staken donderdag 24 uur lang, heeft vakbond Aslef aangekondigd.

Meer uit Financieel

Kleine plussen op Wall Street, Palo Alto Networks bij dalers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag kleine koerswinsten zien in afwachting van de notulen van de recentste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank en de kwartaalcijfers van AI-chipproducent Nvidia op woensdag. Cybersecuritybedrijf Palo Alto Networks stond bij de dalers op Wall Street na de bekendmaking van resultaten.

1 uur geleden
Lagarde heeft er vertrouwen in dat inflatie onder controle is

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - President Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft er vertrouwen in dat de inflatie in de eurozone onder controle is. Dat zei ze in een interview met de Ierse televisie. Lagarde hintte er daarmee op dat een eerste renteverlaging volgende maand waarschijnlijk is.

1 uur geleden
Oprichter en voorzitter Klaus Schwab van het WEF treedt af

DAVOS (ANP/BLOOMBERG) - Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum (WEF), treedt af als uitvoerend voorzitter. Dat heeft Schwab gemeld in een mail aan het personeel. Het WEF heeft zijn besluit om de dagelijkse leiding uit handen te geven ook bevestigd.

3 uur geleden
Animatiestudio Pixar schrapt veel banen om kosten te besparen

EMERYVILLE (ANP/BLOOMBERG) - Pixar Animation Studios, bekend van succesvolle animatiefilms als Toy Story en Finding Nemo, gaat ongeveer 175 banen schrappen, ofwel circa 14 procent van het totale personeelsbestand. Moederbedrijf Walt Disney is bezig met forse kostenbesparingen en ook Pixar ontkomt daar niet aan.

5 uur geleden
Kleine min voor AEX, laadpalenmaker Alfen keldert na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een kleine min de handel uitgegaan. Bij de bedrijven op het Damrak was de producent van laadpalen en systemen voor het elektriciteitsnet Alfen een opvallende daler na bekendmaking van cijfers die negatief werden ontvangen door beleggers.

5 uur geleden
Stellantis haalt Italiaanse vlag van Poolse Fiats

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Stellantis verwijdert de Italiaanse vlag van de achterbumpers van in Polen in elkaar gezette Fiat 600's. De Italiaanse autoriteiten hebben de autofabrikant herhaaldelijk beschuldigd van misleiding over de herkomst van de in het buitenland geproduceerde auto's.

6 uur geleden
Alliander en Saxion maken robothond die gaslekken kan opsporen

APELDOORN (ANP) - Netwerkbedrijf Alliander, het moederbedrijf van netbeheerder Liander, en Hogeschool Saxion hebben een robothond ontwikkeld die gaslekken onder de grond kan opsporen. Bedrijven als Alliander moeten van de EU vaker gasleidingen gaan inspecteren, maar kampen met een steeds groter personeelstekort.

7 uur geleden