Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Euro per Thoolse inwoner voor hulp aan Limburg

Euro per Thoolse inwoner voor hulp aan Limburg

THOLEN - De gemeente Tholen maakt, op initiatief van de gemeenteraad, het symbolische bedrag van €1,00 per Thoolse inwoner over naar het Nationale Rampenfonds Giro 777 om het leed te verzachten voor de mensen in Zuid-Nederland die getroffen zijn door het hoge water. Dit komt neer op een bedrag van €26.000 euro. Met dit initiatief uiten onze gemeenteraad en het college van B&W hun dankbaarheid voor de hulp die ons in 1953 is geboden, toen grote delen van onder andere Zeeland door de watersnood getroffen waren.

Ook is er een lokaal initiatief, waarbij inwoners Joop Schot en Jolanda Loup, op verschillende punten binnen onze gemeente spullen inzamelen voor slachtoffers van de wateroverlast. De gemeente ondersteunt de uitvoering van dit lokale initiatief. Mocht u spullen beschikbaar stellen bel dan vooraf met Jolanda Loup 06-22338021. Voor het tijdelijk opslaan van spullen heeft de gemeente het BSO-gebouw aan de Zoekweg 2 in Tholen beschikbaar gesteld. Ook het Praetuusje blijft open voor inzamelen. De ingezamelde spullen worden vervoerd naar een centraal punt in Heerlen en komen niet alleen de Limburgse, maar ook Duitse en Belgische slachtoffers ten goede.

Spullen beschikbaar stellen

Er is vooral behoefte aan veel drinkwater, lang houdbare voeding en babyvoeding. Daarnaast is er behoefte aan: toiletspullen (maandverband/tampons), schoonmaakmiddelen en –spullen dierenvoeding, luiers, dompelpompen en droogmachines, schoppen, bezems, kruiwagens, trekkers, luiwagen, grote puinzakken en specie-kuipen en campingartikelen. Zoals: BBQ’s, houtskool, lucifers, aanmaakblokjes, kaarsen, batterijen, zaklampen, kooktoestellen (op campinggas of petroleum), rubberen laarzen/lieslaarzen en USB Powerbanks.

Meer uit Tholen

Tholen opgenomen in herdenkingslijst voor meerdaagse Vrijheidsboulevards

THOLEN - Tholen staat op de lijst voor de Vrijheidsboulevards die vanaf volgend jaar mogelijk door Zeeland trekken. In 2024 en 2025 vieren we in Nederland dat het 80 jaar geleden is dat we bevrijd zijn van de Duitsers. De Vrijheidsboulevards, die meerdere dagen zullen duren en langs verschillende regio’s gaan, herdenken en vieren het einde van de Tweede Wereldoorlog.

3 uur geleden
Eerste 66 flexwoningen op Tholen zijn voor Oekraïense vluchtelingen

THOLEN - De gemeente wil op korte termijn 158 flexwoningen bouwen op Tholen voor bijvoorbeeld buitenlandse vluchtelingen en internationale werknemers. Dat heeft het college aan de raad voorgelegd. Meer dan zestig van deze woningen zijn in eerste instantie bedoeld voor Oekraïeners die zijn gevlucht voor de oorlog met Rusland.

6 uur geleden
Ab (64) lag bijna in de wieg met vogels: 'Ik ben ermee opgegroeid'

OUD-VOSSEMEER - Ab Ketting is een bevlogen vogelliefhebber van 64 jaar en de voorzitter van vogelvereniging De Vogelvrienden in Oud-Vossemeer. Hij doet dit vrijwilligerswerk al bijna veertig jaar lang. En de flabberende vogels vervelen hem nog steeds niet. “Het is gewoon leuk om ermee bezig te zijn. Ik heb bijna alle soorten gekweekt. Alleen geen papegaaien. Dat is niets voor mij.”

7 uur geleden
Nieuwe groene wijk naast de Nieuwe Postweg (N286) ervaart geluidsoverlast

THOLEN - Direct naast de N286 wil de gemeente 86 nieuwe woningen bouwen aan de Koningin Julianstraat in Tholen. Deze groene buurt komt achter een brede geluidswal, maar het geluid van de provinciale weg zal toch hoorbaar zijn in de wijk. Als verschillende maatregelen niet werken, overweegt de gemeente om een iets hoger geluidsniveau langs de weg toe te staan om toch de bouw van de huizen te kunnen realiseren.

10 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor gevallen persoon van paard aan Lange Kruisweg

SINT PHILIPSLAND - Bij een ongeval dinsdagavond is een persoon van een paard gevallen aan de Lange Kruisweg in Sint Philipsland. Dat bevestigen getuigen. Vanwege de ernst van de situatie is een traumahelikopter ingeschakeld.

19 uur geleden
Molenvliet voelt zich buitengesloten: 'Moet Tholen nou zo idioot groot worden?'

THOLEN - Bewoners van de buurtschap Molenvliet maken zich zorgen over de gevolgen van aangrenzende nieuwbouwprojecten voor hun leefomgeving. Ze zijn bang dat de rust wordt verstoord met de komst van nieuwe woonwijken tegen hun buurtschap. Ook zijn ze gefrustreerd omdat ze niet betrokken zijn bij de ontwikkeling van deze plannen, zo vertellen de bewoners in de gemeenteraad.

23 uur geleden
'Sekteleider' Carine Bolijn uit Sint Philipsland op 83-jarige leeftijd overleden

SINT PHILIPSLAND - Carine Bolijn uit Sint Philipsland is op 83-jarige leeftijd overleden, zo meldt het Financieele Dagblad. Zij was de leider van Maerloo, een stichting op Tholen waar mensen kwamen voor goddelijke genezing van bijvoorbeeld kanker. De strafrechtelijke vervolging van de vrouw komt tot een einde, zegt het Openbaar Ministerie.

1 dag geleden