Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Etiënne Fas helpt bij vluchtelingenopvang in Yerseke: ‘Fantastisch wat er hier gebeurt’

Etiënne Fas helpt bij vluchtelingenopvang in Yerseke: ‘Fantastisch wat er hier gebeurt’

YERSEKE - Tussen de honderd en tweehonderd vluchtelingen hopen Stephan van der Linden en Chris Sinke op hun camping Zon en Zee in Yerseke voor onbepaalde tijd onder te brengen. Daarvoor moeten bergen werk verzet worden. Gelukkig steken vele vrijwilligers de helpende hand toe.

De hulpgoederen stromen binnen aan de Burenpolderweg. Particulieren brengen voedsel en kleding, bedrijven stellen machines en bouwmaterialen beschikbaar om meer terrein geschikt te maken voor het plaatsen van caravans. Zo leggen Benny en Raymond riolering aan voor de caravans. Binnen de kortste keren kon een grote ruimte gevuld worden met gesorteerde, soms zelfs nieuwe kleding en textiel (foto hierboven) en dienden vrijwilligers zich aan om de caravans schoon te maken. Gedoneerde levensmiddelen staan netjes in rekken in een container. Voor een jarige jongen uit Oekraïne is zelfs een prachtig versierde taart gebracht.
De vrijwilligers kennen elkaar vaak niet, maar iedereen ziet wat er moet gebeuren en gaat aan de slag. In een provisorisch ingericht kantoortje wordt de administratie bijgehouden en coördineert oud-militair Etiënne Fas onder meer vraag en aanbod aan hulp. “Het is fantastisch wat hier gebeurt”, zegt hij. “In zes uur tijd stond er een supermarkt. We moeten nú een veilig plek voor die mensen bieden en ervoor zorgen dat de kinderen straks naar school kunnen. Daarin bijt ik me vast.”

Meer uit Reimerswaal

Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

13 uur geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

17 uur geleden
Tweedaagse vogeltentoonstelling in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De Vogelvrienden Krabbendijke en omstreken organiseren op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december hun jaarlijkse vogeltentoonstelling in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.

1 dag geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Waardekensstraat Kapelle

KAPELLE - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Waardekenstraat in Kapelle. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

1 dag geleden
Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

2 dagen geleden
Multifunctionaliteit is sleutel voor toekomst Johanneskerk in Kruiningen

KRUININGEN - Sommige gemeenten in Zeeland hebben 'm inmiddels ontvangen en Reimerswaal is binnenkort aan de beurt voor de overhandiging van de kerkenvisie. Hierin wordt onder meer de staat van de kerkgebouwen beschreven en de kansen en bedreigingen voor de toekomst. De Johanneskerk in Kruiningen is een rijksmonument uit de vijftiende eeuw en vernoemd naar profeet Johannes de Doper. “Het is een oude kerk, maar op zich in goede staat", vertelt voorzitter Wim Huissen van de kerkenraad van de Protestantse gemeente Kruiningen, die iedere zondag samenkomt in de Johanneskerk. “In 2015 was de laatste, gedeeltelijke restauratie." 

2 dagen geleden
Fakkelactiviteit bij BASF door technische storing

KRUININGEN - Door een technische storing maandagavond bij BASF Antwerpen is er momenteel sprake van fakkelactiviteit. Het fakkelen kan mogelijk licht- en geluidhinder veroorzaken bij de buurgemeenten, waaronder de gemeente Reimerswaal. Dat meldt BASF. 

2 dagen geleden