Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Etentje voor mantelzorgers: Wim Huijsse bezoekt zijn vrouw zes dagen per week

Etentje voor mantelzorgers: Wim Huijsse bezoekt zijn vrouw zes dagen per week

WEMELDINGE – Wim Huijsse gaat al twee jaar lang bijna elke dag naar zijn vrouw die in zorgcentrum Cederhof in Kapelle verblijft. Het is een van de verhalen die naar voren kwam tijdens het Kapelse diner voor mantelzorgers in het kader van de Dag van de Mantelzorg.

Tijdens het etentje konden de mantelzorgers ervaringen en tips uitwisselen en delen waar ze tegenaan lopen. “Ik ga zes dagen in de week naar mijn vrouw toe”, vertelt Huijsse. “Eén dag niet, want dan gaat mijn schoonzus. Mijn vrouw zegt niets, doet niets, maar ik ben bij haar. Dat merkt ze en ik krijg altijd een glimlach als ik kom. Daar doe ik het voor”.

Vanzelfsprekend

Voor Huijsse is het vanzelfsprekend dat hij zo betrokken blijft bij zijn echtgenote. “Dat doe je gewoon. We zijn 67 jaar getrouwd”. Huijsse vindt het initiatief van de gemeente, om mantelzorgers een presentje te geven, erg leuk. “Zo’n etentje is toch een soort erkenning. Er wordt een paar keer per jaar wel wat georganiseerd. Er zijn regelmatig bijeenkomsten waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten, maar omdat dat vooral vrouwen zijn, vind ik daar minder aansluiting bij. Vaak beleven zij dingen anders en gaan anders met de zorg om dan ik. Uiteindelijk moet je het toch zelf oplossen. Ik krijg wel ondersteuning. Ik krijg eten via Tafeltje-Dek-Je en twee keer in de week krijg ik huishoudelijke hulp. Daar ben ik blij mee”.

Meer uit Reimerswaal

Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

1 dag geleden
Auto in de sloot bij ongeval Postweg (N670) bij Yerseke

YERSEKE - Op de Postweg (N670) bij Yerseke is donderdagavond een auto in de sloot beland. Het voertuig en de bestuurder zijn door brandweerlieden uit de benarde situatie bevrijd.

1 dag geleden
Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

2 dagen geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

2 dagen geleden
Tweedaagse vogeltentoonstelling in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De Vogelvrienden Krabbendijke en omstreken organiseren op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december hun jaarlijkse vogeltentoonstelling in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.

3 dagen geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Waardekensstraat Kapelle

KAPELLE - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Waardekenstraat in Kapelle. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

3 dagen geleden
Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

4 dagen geleden