Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eteck gaat warmtenet aanleggen in Scheldewijk

Eteck gaat warmtenet aanleggen in Scheldewijk

VLISSINGEN - Het bedrijf Eteck gaat het warmtenet aanleggen in de Scheldewijk in Vlissingen.

486 woningen en 300 appartementen moeten op termijn worden verwarmd via dit systeem. Dat staat in het warmteplan waarmee het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd. “Het is de eerste keer dat de gemeenteraad zo’n plan ziet. In de toekomst zal dat vaker het geval zijn”, zegt wethouder Sem Stroosnijder van de gemeente Vlissingen. 

Ketelmakerij

Woningen die na 1 juli 2018 worden gebouwd mogen geen gebruik meer maken van aardgas. De Ketelmakerij was de laatste nieuwbouwwijk in Vlissingen die niet onder dat besluit viel. 

Ontwikkelen

De gemeente heeft onderzocht welke alternatieve bron het beste werkt. “We hebben gekozen voor een collectief warmtenet, omdat we denken dat we de woningen dan goedkoper kunnen ontwikkelen. Toekomstige ontwikkelaars moeten aansluiten op dit net. dat kan betrekkelijk eenvoudig”, zegt Stroosnijder. 

Kanaal

Het warmtenet is een systeem van leidingen waar doorheen water uit het kanaal stroomt. Een warmtepomp in de woningen, die op het net is aangesloten, onttrekt het water aan het systeem en zorgt dat deze worden verwarmd.  

Meer uit Vlissingen

Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

11 uur geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

13 uur geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de SGP-fractie die daar in juli een motie over heeft ingediend.

1 dag geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

1 dag geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

1 dag geleden
Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

2 dagen geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

2 dagen geleden