Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Estafettestaking metaalsector krijgt vervolg bij Damen en Fokker

Estafettestaking metaalsector krijgt vervolg bij Damen en Fokker

UTRECHT (ANP) - Medewerkers in de metaalsector geven de estafettestaking vanaf woensdag een vervolg bij onder meer scheepsbouwer Damen en bij Fokker. Volgens de vakbonden is het de zevende week waarin werknemers het werk neerleggen in hun roep om betere arbeidsvoorwaarden. Voor het eerst leggen de medewerkers het werk neer voor 48 uur in plaats van 24 uur.

Naast de stakingen bij Fokker en Damen leggen ook werknemers van ThyssenKrupp, scheepsbouwer IHC en scheepswerf Kooiman Hoebee het werk neer. "Werknemers zijn boos. We gaan dan ook door en geven niet op totdat er een goede cao ligt", zegt FNV-bestuurder Cihan Lacin.

Werkgeversorganisatie FME roept al langer dat staken niet helpt. De werkgevers hebben in de laatste onderhandelingsronde in november vorig jaar naar eigen zeggen een cao-voorstel op tafel gelegd dat recht doet aan alle grieven en rekening houdt met de belangen van de medewerkers tijdens en na de coronacrisis.

Te weinig

Tot nu toe bieden de werkgevers een loonsverhoging van 2,25 procent over twee jaar. Vakbonden vinden dat te weinig. Onder de zogeheten metalektro-cao vallen zo'n 160.000 werknemers.

De estafettestakingen begonnen in januari in Zuid-Holland en Noord-Brabant bij onder andere ASML, DAF, Fokker, Thyssenkrupp en in Overijssel bij Scania. Daarna is ook gestaakt in Drenthe, Friesland, Zeeland, Utrecht en Friesland.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Bierbrouwers staan klaar om horeca te bevoorraden

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse bierbrouwers staan klaar om horecazaken te bevoorraden. Heineken, Grolsch en Swinkels laten weten voldoende bier op voorraad te hebben en al hun klanten binnen een week te kunnen voorzien. Ingewijden in Den Haag meldden dat het kabinet dinsdag gaat bekendmaken dat de coronamaatregelen voor de horeca worden versoepeld per 28 april.

49 minuten geleden
Janssen-vaccin goed voor 100 miljoen dollar omzet

NEW BRUNSWICK (ANP/RTR) - Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson (J&J) was in het eerste kwartaal goed voor een omzet van 100 miljoen dollar. Het gebruik van het door J&J-dochter Janssen uit Leiden ontwikkelde vaccin werd vorige week opgeschort. Vooralsnog is het vaccin alleen in de Verenigde Staten ingezet.

1 uur geleden
Winkels hopen op versoepeling, maar waken voor teleurstelling

DEN HAAG (ANP) - Grote winkelketens als HEMA, Intergamma en Blokker zijn "verheugd" over de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen waardoor ze hun deuren naar verwachting per 28 april weer 'normaal' kunnen openen. Maar zolang de versoepelingen nog niet zijn bekrachtigd blijven ze huiverig voor teleurstellingen.

2 uur geleden
Tabaksfabrikanten onderuit op rode Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De grote Britse tabaksfabrikanten British American Tobacco en Imperial Brands gingen dinsdag onderuit op de Londense beurs. De koersdalingen volgden op berichten dat de Amerikaanse regering overweegt het nicotinegehalte in sigaretten op de Amerikaanse markt te verminderen. Op het Damrak werd advies- en ingenieursbureau Arcadis lager gezet na publicatie van de resultaten. De Europese aandelenmarkten lieten eveneens verliezen zien.

2 uur geleden
Flitshandelaar Flow Traders wint op Damrak na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Flow Traders ging dinsdag omhoog op de Amsterdamse beurs. De flitshandelaar profiteerde afgelopen kwartaal van de woelige beurshandel en boekte meer inkomsten dan verwacht. De Europese beursgraadmeters lieten daarentegen weinig beweging zien in afwachting van de resultaten van grote internationale bedrijven die in de komende dagen naar buiten komen.

5 uur geleden
Nikkei fors lager door heropleving viruszorgen

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag fors lager gesloten. De vrees voor een mogelijke herinvoering van strengere coronamaatregelen in de grote Japanse steden Tokio en Osaka om de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in te dammen, wakkerde de zorgen aan over een vertraging van het economische herstel. Ook de technologiebedrijven stonden onder druk na het flinke verlies van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq.

6 uur geleden
Damrak maakt zich op voor drukke cijferdag

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amsterdamse beurs maken zich dinsdag op voor een drukke cijferdag. Op het Damrak openden onder meer advies- en ingenieursbureau Arcadis en beursintermediair Flow Traders de boeken. Na de slotbel brengt chipbedrijf ASMI de resultaten naar buiten. In Parijs kwam voedingsconcern Danone met cijfers. Ook de Duitse autofabrikant BMW gaf een handelsupdate.

6 uur geleden