Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Esmay geeft muziekles op Tholen: ‘Binnen no-time stond heel m’n zaterdag vol’

Esmay geeft muziekles op Tholen: ‘Binnen no-time stond heel m’n zaterdag vol’

Esmay (19) zingt al sinds haar 7e in de Ichtuskerk. Ze zingt in een gospelband en is daarnaast regelmatig in andere groepen te vinden als zangeres. Twee jaar geleden is zij gestart met het lesgeven aan kinderen tussen de 6 en de 14 jaar. Vanuit het huis van haar ouders verzorgt zij de voorbereiding van de lessen en regelt ze haar eigen planning.

“Ik ga aan huis. Ik heb adresjes in Tholen, Nieuw-Vossemeer, Oud-Vossemeer, Steenbergen en nu ook in Krabbendijke. Ik heb net mijn rijbewijs gehaald en kan dus ook zelf rijden.” Esmay vertelt vol passie hoe zij geniet van de kinderen en hun vooruitgang als muzikale talenten. Het is voor haar begonnen op de piano.

“Ik heb de piano mezelf aangeleerd. Er kwam ooit eens een jongetje naar mij toe die vroeg of ik hem piano kon leren spelen. Ik heb toen een methode besteld om te kijken of deze leuk zou zijn. Toen hij geweest was dacht ik: ‘Dit wil ik meer gaan doen.’ Ik maakte toen een klein beetje reclame en binnen no-time stond heel mijn zaterdag vol.” Esmay zit zelf ook niet stil en is zelf volop aan het ontwikkelen. Ze hoopt volgend jaar te starten met een musicalopleiding. Na deze opleiding zou Esmay dolgraag spelen in het theater. Dat is echt haar droom. Een voorkeur voor musicals heeft ze niet “Ik ben al blij als ik in een musical speel!”. Esmay draagt de muziek ook mee in haar geloof: “Ik kan het geloof ook voelen door de muziek heen!”

Meer uit Tholen

Mogelijk nieuwe Avondvierdaagse in Flupland: 'De dames zijn erg enthousiast'

SINT-MAARTENSDIJK/SINT PHILIPSLAND - In Flupland wordt al sinds 2019 geen Avondvierdaagse meer gehouden. Een gemis voor het dorp, vindt Sportdorp Sint Philipsland. Daarom zijn een aantal vrijwilligers actief bezig om het wandelfeest weer terug te brengen.

9 uur geleden
Van der Jagt scoort 50e doelpunt en helpt SC Stavenisse aan eerste punten [SPEELRONDE 10]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 2 december allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 10.

11 uur geleden
Storing bij Rabobank: Klanten zien '0 euro' op hun rekeningen

Door een landelijke storing kunnen klanten van de Rabobank problemen ondervinden bij betalen via Ideal. Ook op de app van de Rabobank zijn de problemen zichtbaar. Vele gebruikers kunnen momenteel niet zien wat voor saldo er op de rekeningen staat. 

14 uur geleden
Zorgboerderij uit Oud-Vossemeer zamelt met escaperoom geld in voor ALS

OUD-VOSSEMEER - In Oud-Vossemeer hebben ze iets bijzonders bedacht om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Zorgboerderij Praktijk Intzadel opent op zaterdag een escaperoom, waar je als groep 15 minuten de tijd krijgt om te ontsnappen. Het geld dat wordt opgehaald met deze escaperoom gaat volledig naar 3FM Serious Request.

16 uur geleden
Ruim 650 vogels en veel bezoekers bij tentoonstelling Vogelvreugd [FOTOALBUM]

SINT-ANNALAND - Vogelvereniging Vogelvreugd heeft op 24 en 25 november haar bijzondere tentoonstelling gehouden in de Wellevaete te Sint-Annaland. Bijna vijftig vogelliefhebbers uit Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland hadden gezamenlijk 651 vogels ingeschreven.

19 uur geleden
Automobilist ziet fietser over het hoofd op oversteekplaats Grindweg

THOLEN - Een fietser is maandagmiddag aangereden door een auto op de Grindweg. Het ongeval gebeurde op de oversteekplaats ter hoogte van het Terreplein. De fietser wilde oversteken en werd over het hoofd gezien door de automobilist, die vervolgens de persoon aanreed.

1 dag geleden
Stavoord6 sluit culinaire avond af met gulle opbrengst van 7290 euro

SINT-ANNALAND - Afgelopen vrijdagavond 1 december schitterde restaurant Buutengaets in Sint-Annaland als het toneel van een onvergetelijke culinaire avond, georganiseerd door Stichting Stavoord6. Het restaurant, tot de nok toe gevuld, bruiste van positieve energie en gezelligheid.

1 dag geleden