Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Erwin Koole grijpt met CompKart eerste overwinning bij kartrace in Venray

Erwin Koole grijpt met CompKart eerste overwinning bij kartrace in Venray

WOLPHAARSTDIJK - Coureurs in Nederland en België zullen ze niet gemist hebben: de karts van het merk CompKart. Dit seizoen niet alleen nieuw op de circuits, maar ook herkenbaar in het fluorescerende geel, maar bovenal bloedsnel. In de afgelopen weken stonden rijders in een CompKart al drie keer op het podium waarvan de laatste tijdens de tweede ronde van de GK4 Kart Series. Erwin Koole (17) uit Wolphaartsdijk won het dagklassement in de IAME X30 Senior nationaal-klasse.

“Ik ben er zeker blij mee”, was de logische reactie van Erwin op het circuit van Venray. “Het hele weekend heb ik hard gestreden. Met hard werken is er dit resultaat uitgekomen. Dit is mijn eerste podiumplaats tot nu toe. Ik heb er vooral in de derde race hard voor moeten strijden, het was heel spannend. Ik heb echt een topweekend gehad.”

Dankzij zijn CompKart komen zijn rijderskwaliteiten nog beter tot uiting en dat levert dit seizoen dus mooie resultaten op. Erwin: “De kart is echt geweldig. Hij is heel eenvoudig af te stellen. Ik kon er heel makkelijk mee uit de voeten. Ik ben er echt heel blij mee.”

CompKart-importeur Lennart Vennink is uitermate tevreden met het merk. Eind vorig jaar nam hij het importeurschap voor België en Nederland op zich. “We voerden eerst een ander merk, maar door een samenloop van omstandigheden zijn we overgestapt op CompKart”, legde hij uit. “CompKart was bij ons al langer in beeld. En toen onze samenwerking met het andere merk ophield, wilden we een eigen chassis hebben, een merk dat in Nederland nog niet verkocht werd. Daarom hebben we CompKart beetgepakt en zijn we daarmee aan de slag gegaan.” Naast CompKart is Lennart ook importeur van Freeline. Zijn bedrijf is gevestigd in Wolphaartsdijk en hij werkt intensief samen met zijn broer Jarno, die in Meppel dealer is van CompKart en Freeline. Lennart: “Zo beslaan we Noord-Nederland en Zuid-Nederland. In eerste instantie richtten we ons op X30. Maar we hebben nu ook een Mini Parilla-rijder.” Het Amerikaanse merk gaat heel goed op de circuits in Nederland en België. Lennart: “In Europa is het nog niet zo bekend, maar in Engeland rijden ze er wel veel mee. En in Australië zijn ze er helemaal lyrisch van.”

Door zijn kartteam Vennink Kart Racing - dat Lennart naast zijn importeurschap runt - zijn intussen de eerste successen geboekt. Behalve de overwinning van Erwin in Venray stond Jim van Ameijden eerder al twee keer op het podium. En op het Limburgse circuit pakte hij afgelopen weekeinde poleposition tijdens de kwalificatie en won hij twee van de drie races in de Senior nationaal-klasse.

“Deze kart is een stuk beter dan wat ik hiervoor reed. Hij gaat nog veel soepeler door de bochten”, zei Jim. “In Engeland rijden ze vrijwel altijd vooraan. Het is aan ons om het merk hier op de kaart te zetten. Het is een lekker opvallende kart. Iedereen ziet je.”

Lennart is meer dan tevreden met alle prestaties. “Het gaat supergoed. We winnen en dat is leuk. Jim was de eerste die voor ons een beker heeft binnengehaald. Dat was dit seizoen tijdens de eerste ronde van de GK4 in Mariembourg. Daar zijn we heel trots op. Ondertussen is er heel veel vraag naar CompKart, dat is hartstikke mooi om te zien. Deze kart doet het gewoon echt heel goed.”

Voor meer informatie mail naar [email protected] of kijk op compkart.nl.[n]

Meer uit Beveland

Oogstfeest in Oudelande op zaterdag 17 augustus

OUDELANDE - Eindelijk is het weer zover, op zaterdag 17 augustus organiseren wij weer met veel plezier het Oogstfeest te Oudelande. Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere dag te worden, boordevol activiteiten voor jong en oud.

40 minuten geleden
Nieuw project voor jongeren in Oosterschelderegio

GOES - In september start het RBL Oosterschelderegio/Doorstroompunt met een gratis maatschappelijk dienst tijd-traject (MDT). Het biedt jongeren de kans om gedurende tien weken hun talenten te ontwikkelen, mensen te ontmoeten buiten hun leefwereld en iets te doen voor een ander en/of de samenleving. Het is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar, die geen startkwalificatie hebben en niet naar school gaan. Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden.

3 uur geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Zomer

Als burgemeester draag ik vaak een pak. Soms met en soms zonder stropdas, dat hoort er nu eenmaal bij. Meestal vind ik dat helemaal niet erg. Ik hoef 's ochtends nooit lang na te denken over wat ik aan moet en het staat netjes. Maar nu de zomer (eindelijk!) is begonnen, is het toch best warm.

23 uur geleden
Auto belandt in sloot bij eenzijdig ongeval op A58 bij Goes: Eén persoon gewond

GOES- Bij een eenzijdig ongeval op de A58 tussen Goes en 's-Heer Arendskerke is zondagmorgen een personenauto in de sloot beland. De auto raakte van de weg tussen de oprit bij knooppunt De Poel en het viaduct bij de Sinoutskerkseweg. Eén persoon raakte gewond en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. 

1 dag geleden
Rubriek Albert Kort: Bevelandse jongens in dienst voor Napoleon

Wat zal er door de hoofden van al die Bevelandse jongens zijn gegaan toen ze in 1811 hoorden dat ze het leger van Napoleon in moesten? Was de Franse bezetting nog voor veel mensen een ver-van-hun-bed-show, met de invoering van de dienstplicht drong de 'grote' politiek je persoonlijk leven binnen. Iedere jongeman in 1788 geboren, moest zich bij de burgemeester melden. Niet iedereen moest in dienst. Napoleon had slechts een beperkt aantal jongens uit iedere streek nodig en wie dat waren, werd door het lot bepaald. De loting vond plaats in de dorpsherberg. Degenen die een laag nummer trokken waren de pineut. Tenzij ze werden afgekeurd, of een remplaçant vonden: een persoon die tegen betaling hun plaats wilde innemen. Of ze stonden te popelen om in 1812 met het leger naar Moskou te trekken, weten we niet. Sommigen zullen het als avontuur hebben gezien, maar er waren er ook, zoals Jan de Ruiter in zijn boek Geloot voor Napoleon schreef, die klachten simuleerden om maar uit dienst te blijven. Zoals twee jongens uit Krabbendijke en Yerseke, die zich zwakzinnig voordeden. Kennelijk met succes, want achter hun namen staat 'extreme debiliteit' vermeld. Zij hadden geluk, want we weten dat de oorlog in Rusland een regelrechte hel was. Met zware bepakking moesten de soldaten ruim 2500 kilometer afleggen. Zelden was er genoeg voedsel en door uitdroging was men vaak gedwongen de eigen urine op te drinken! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bloedige gevechten onderweg met de vijand. Slagvelden die na afloop vergeven waren van verminkte lijken met uitpuilende ingewanden en afgehakte ledematen. Zwaar gewonde soldaten die om hulp schreeuwden of om een genadeschot smeekten. Gewonden die zich onder de paarden probeerden uit te worstelen, maar die vaak door de paarden werden vermorzeld.

1 dag geleden
35e Zeeuwse fietsvierdaagse trapt dinsdag 23 juli af

GOES - Hij gaat door: eind juli vindt de, inmiddels 35e, Zeeuwse Fietsvierdaagse plaats vanuit Goes.

2 dagen geleden
Hulpdiensten bevrijden automobilist na ongeval op Europaweg Zuid

NIEUWDORP - Een automobilist kwam zaterdagochtend vast te zitten in zijn auto na een eenzijdig ongeluk op de Europaweg Zuid. Na een uur wisten de hulpdiensten het slachtoffer uit de auto te bevrijden. Daarna is hij met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden